Вчера Д: просо, круша, јаболко У: пудинг Р: ориз, спанаќ и јајце У: млеко Ад В: мини крофнички и к.млеко Денес Д: овесни палачинки, грчки јогурт и малини У: домашен мафин со банана и морков Р: компир, морков, кромид и лосос У: печено јаболко со мед и цимет В: леб,намаз и домат
Најчесто од Кам свеж или од локална рибарница. Во мојов град и нема многу избор. Опција ми е и готова каша на Хип да дадам плус прилог зеленчук.
Јас овие ги правам со блитва и правам повеќе и чувам и замрзнати, мојата ги обожава. Истава смеса и за палачинки ја бива https://www.instagram.com/reel/CkZuPnWAyDh/?igsh=MW9seGduYzJmb2JvNg==
Д: јуфки со сирење и кисело млеко У: пола банана, јагоди У2: кифла со спанаќ и кашкавал и јогурт Р: печен компир, морков, плешка и салата патлиџан и краставица У3: пола вафла со крем и јагоди В: плазма со млеко
Јас од пилешко давам исклучиво копани, мисиркино давам гради и мелено. А пошто домашно немам, давам купечки од натур премиум и тоа од 6 месеци ги глода и сеуште еден од омилените оброци и е на 2 години и 4м. Кога беше бебе ги печев посебно, после година јадеме сите иста тава ориз со копани. Пилешкото гледам да го лимитирам на еднаш неделно.
Копан ваков https://www.perutnina.com/mk/mk/proizvodi-od-meso/pileshki-kopan-natur-premum/ А мисиркино најчесто ова, имаат и стекчиња истата фирма ама не ги наоѓам на слика https://storage.googleapis.com/paket.mk/source/3c/vin6053.jpg
Може ли рецепт за мини крофничките и мафинот со банана и морков. Освен палачинки и проја ништо друго не ми излегува како што треба.
Од мафините е овој https://www.yummytoddlerfood.com/baby-muffins/ За крофничките подоцна ќе го препишам.
Мајки кој зачини им ги ставате на децата, јас на моето оригано, лук во прав сол уште не му ставам во манџи а веќе сме 21 месец што друго од зачини да ставам
За дете од скоро две години се можеш што не е луто. Зошто не ставаш сол? Солта треба и препорачливо е да се користи во мала количина. Од зачини користам, сол, бибер, црвен пипер, куркума, кари, оригано, копар, лук, ѓумбир, ова во моментов ми текнува. Не ги ставам сите во едно јадење, зависи што правам. Рузмарин, нане и мајчина душица не толку често, ама ставам некогаш со некои јадења. Вегета и таков тип на сушен зеленчук правам домашен и таков ставам ако го рачунаш во зачин.
Па педијатарот ни рече никако сол до три години он си јаде некогаш од нашите манџи со зачини и со сол кифли му правам не дека е без ич сол фала ти на одговорот