За мафини се од око кога почнав да ставам најубави испаѓаат. Јајце или јајца од препелица, овесни снегулки, јаболко или банана на пр, некогаш ставам кокосово масло, цимет или какао, млеко за густина, прашок за пециво обавезно и се во нутри. А проја по нормален рецепт,
за вчера: Д: Тортиља на тостер со филаделфија и кашкавал У: Шмукалче Р: Зелка манџа (во градинка) У: Чоколатце некакво од градинка (не го изел, друго не сакаше) В: Макарони со јајце блендирано со г. јогурт денес: Д: тортиља на тостер со филаделфија и кашкавал У: крекери од крупник со г. јогурт Р: Ориз со пилешко + цвекло У: Смути со малини, банана, млеко и малку вода В: Домашни кифлички
Обични макарони варам и “сосот“ е блендирано варено јајце со павлака или г. јогурт. Регулирам густина со јогурт. Толку е.
Доручек: Кифлички Ужина: Бисквити Ручек: Полнети пиперки и павлака Ужина: Ајкулици и јаболка Вечера: Млеко со плазма
Д: овесни со банана и авокадо У: тук тук Р: тортиља со мисиркино У: киндер В: тортиња тостирана со кремсир и кашкавал
Доручек: Пола пржено лепче и грчки јогурт Ужина: Соленки и јаболка Ручек: Тарана со болоњез сос Ужина: Ролница со кокос Вечера: Палента со павлака Доручек и вечера буквално на бутање... Пак некоја фаза на нејадење. Пукнав значи.
Па како јадеше со мерак да го гледаш, а во последно стално на буткање работава. Ама овие два дена, ни две апки не би биле него да го прашаш. Дај боже да немате никогаш мака со нејадење. Мене ми е стресно.
Абе опушти се, ни јас ни ти сигурно не јадеме исто количински секој ден. Син ми пример има денови кога јаде повеќе од мене, некад е само со еден оброк во денот и остало по едно залче помини замини. На периоди е цело време.
Сум заборавила да пишам.. Пред 4 дена Д: тост со кашкавал У: јапонска јаболка Р: зелка манџа со телешко У: барни мече В: корнфлекс со грчки јогурт Пред 3 дена: Д: Јајце со маслинки и павлака У: бисквит со чоколадо Р: компир, морков, кромид со телешко печено У: портокал В: чоколино со вода Пред 2 дена Д: кифла со лук и магдонос намачкана со грчки јогурт У: јапонско јаболко Р: макарони со урда потпечени У: киви (пола изеде не му се бендиса) В: супа Вчера Д: тортиља со кашкавал, павлака и јајце со спанаќ У: грчки јогурт и боровинки Р: ќофтиња со патлижан В: тост со сирење Денес: Д: чоколино, 4 лажици ставив пола го изеде У: јаболка Р: направив телешко со зеленчук не го помириса, плачеше пред фрижидер и зеде краставица да јаде У: барни мече В: корнфлекс со грчки јогурт Во последно време прифаќа млечни во различна форма ама не сака месо за сметка на тоа.
Д:Овес, круша, јаболко, мед и лешник У:Смоки Р: Каша со кофте У:Банана В:Макарони со сирење и крем сир
Јас ова планирам да му направам,ми се виде интересно. Во калап за вафли се пече. А сигурно може и како палачинка да се испржи Се сецка брокула ситно, едно јајце,две лажици овес, зачини, и по желба сирење. И се пече да се добие златно жолта боја. Еве линк има и други рецепти со брокули https://www.instagram.com/little_baby__things?igsh=MWc1dHpxeGI0MGtyMA==