Не знаев каде да пишам па ајде тука Какво замрзнато овошје користите јагоди,малини, боровинки од која фирма ви се покажало најдобро и од каде купувате?
Majkii od koga pocnaa vasite deca da jadat parcinja hrana? Moevo e se na blendirano , izmegu gricka smoki , cokolado ili biskviti ama glavniot obrok mu e blendiran. E sea davam nonstop jajce so zelencuk i nemam idei so sto drugo da dadam jajce ako imate nekoja idea pisete
Моето јаде од 9м парчиња, од 1г наша храна. За јајце имам пошано, моево јаде макарони со сирење и јајца, тост лепче згора со јајце и сирење и подпечено во релна, проја ..
Majkii , od koga davate kosteni na bebe. Inace denesno meni D. Biskviti lino, jabolce i cejlonski cimet U. Frutolino pudingce R. Jajce , modar patlidzan, kompir i morkov V. Jabolce i tikva
Јас дадов во каши кога имаше 9-10 месеци, тогаш им беше сезона. Колку што те имам читано, а и според темата ова што е пишано ми личи некако малку и еднолично за дете од една плус година. Може и јаде помалку од пример моето, ама еве за споредба, на 1+ година моето имаше 3 оброци, 2 ужини, вклучувајќи и леб и месо и млечен производ во оброците и се со ред. Само моја забелешка ама сепак ти си го знаеш детето.
Не знам колкаво е ама јас дадов јајце на некои 7 месеци ако не се лажам дадов прво белка па за месец дена и жолчка. Парчиња јаде исто од толку. Сега има две години и јаде сама, се. Мислам дека за понатаму е подобро да јадат парчиња во смисла дека во градинка не им е се блендирано и дека е добро сами да јадат, нели колку можат. Пс- јајце можеш во палента, во манџа било која изматено со малку лимон, палачинки, омлет. Зависи што давате.
Mozebi zasto ne pisuvam redovno. Jade 2x nedelno jajce 2x nedelno meso Leb nesaka, parcinja ne jade uste se blendirano . Izmegu gricka smoki, zivotinsko, biskviti ama da mu dadam obrok vo parcinja nisto nema da izede. Kravjo mleko izbegavam 1 vo 3 nedeli davam
Еве пример од ќерка ми на 13++ месеци Не знам колку количински јади ама мое мислење е дека ти фалат млечни производи и јаглехидрати во денот ако ви е често вакво менито. Можеш да пробаш со овесни палачинки, да ги дроби низ раце, веројатно нешто и ќе стави во уста. Или на хранилка оставени различен тип на храна да проба. Во вечерата да вклучиш житарка плус. Пример просо, мултигреин од кутија што е. Чоколино бејби, ванилино, тоа кога ви дала друга ужина, место фрутолино. Едит: ако е веќе над година не мора стрикно да се држиш во различни денови јајце и месо.
Kako pravis vanilino so ad mleko? Obicno vecera i dorucek mu se zitarka so ovosje Rucek zelencuk, meso ili jajce Koga nemam vreme mesto zitarka biskviti stavam a koga ne e mn gladen navecer ne stavam zitarka Zaso pa ako se prejade povraka mlaznici Mleko ad sekako pie pred spienje i nokeska 1 sise
Веќе не правам ванилино, а инаку и правев со Ад. Спрема мерките на кутијата. За гриз пример, го варев со вода, погусто. И пред крај само за разредување околу 30мл отприлика кравјо млеко или Ад. Палента со вода варена погусто, потоа во неа лажичка грчки јогурт или стандард јогурт или павлака. Некогаш од урдата на Хомоље мешав. За тестенини што ми паѓа на памет е кус кус може да пробаш исто ептен ситно е тоа.
Моево дете е денес каша попара почна со банана После пола саат изеде баничка малце Па бисквити тоа се спаѓа во доручек Ужина: малце ѓеврече Ручек: полнети пиперки ужина : соленки и киндер вечера: лепче со крем сир и краставица Мандарина и на крај чајна овој период не е седната да јаде на маса и да се најаде колку она сака тоа што и е понудено, туку само меле цел ден по малце кој како што јаде така си бара да и се даде
Сабота Д: Тарана со козјо сирење У: Пудинг Р: Компир манџа со парче леб У: / В: Чоколоно Недела Д: Пржени лебчиња со кашкавал У: Шмукалче Р: Кебапчиња со помфрит У: Смоки В: Чоколино
Вчера Д: просо со банана, капини и рибизли У1: смоки Р: ќофтиња со печени компир и морков У2: смути од спанаќ, банана, јагоди и портокал В: поховани јаболки Денес Д: пржено лепче, јајце и авокадо У: кифличка и малку банана Р: пита со компир + малце свинско У: мандарини В: сирники + јогурт
Д: овес со капини, грчки јогурт, мед и мелено ленено семе У1: банана, смоки и соленки Р: лазања У2: мандарини В: лепче со путер и јогурт
@Bella_Stella колкаво е детенцето? Мојов 13м, ама ужинка едвај една и тоа со сила. Еве од деновиве што јадеше: Д: Снегулки од спелта, банана и киви Р: Мисиркино со компир и брокула У: смоки и павлака В: Чоколино Д: лебче со јајца пржено и јогурт У: смукалче овошно Р: телешко со ориз и тиквичка В: јуфки со сиренце и грчки јогурт Моментално сме на пауза од моркови, тиква, сладок компир, портокали и слично. Малце портокалов стана, ни посочи матичната дека има каротинемија. Колку често да давате морков/сладок компир?
Мојава кога стана портокалова, јас од страв додека не и се исчисти носот ништо портокалово не давав. Може треба да се дава по малку, ама мене ми беше страв Downside е што после паузата, не проба морков веќе никогаш
По колку мл млеко тетрапак давате ( за тие деца што пијат млеко навечер ) 14 месеци сме , два пати пие по 180 мл разредено млеко