Д: Јајце, павлака и парче двопек У: Овошен јогурт Р: Сладок компир и телешко У: Смоки (бебешки од пченка) и цеден портокал В: Мала кифличка, моцарела и краставичка
2 год 2м Д: омлет со кашкавал У: сок од калинка и портокал Р: телешка чорба У: чоко палачинка В: банана вафла
Д: пржено јајце и лебче У: круша Р: супа домашна пилешка со повеќе фиде В: палента со урда, путер и грчки јогурт
Го направив со мали модификации, супер испадна. Маж ми се мрштеше, не му било благо ама како текстура го одобри. Ќерка ми си јадеше, не ми најде замерка Супер основа е за експериментирање, фала многу за рецептот, ќе биде редовно на мени. Следно ќе пробам да му додадам банани да видам како ќе излезе.
Д: просо со аронија, боровинки, банана, грчки јогурт, мед и сецкани бадеми У: / Р: пита со компир и јогурт У: плазма, соленки В: печен карфиол и малку пита со сирење
Баш ми е мило. Јас баш од што сакам да е разноврсно гледам да дадам шанса на вакви рецепти. До сега скоро се ми проаѓа кај малиот. Не е баш благо да, ама може да си го разблажи со дополнително додавање некој сируп или мед. Битно главниот гурман за кој што е спремено го одобрил.
Кога правам нешто благо маж ми во старт знае дека ќе треба да го заблажува. Дијаметрално спротивна потреба за шеќери имаме ама да, секако го правев за ќерка ми, јас користам покрај неа Пробај го пудингов од просо ако не си го направила.
Д: лепчиња со путер и јајце потпечени во рерна У: смоки Р: макарони со спанаќ, грчки јогурт и лукче В: супа
Не знам дали е пудинг ама гриз, какао, банана, урма и млеко. Чиа пудинг немам давано ама има рецепти онлајн.
Имаме кам ..каков е на вкус..досега немам земано немам јадено па гледам тука мн давате на децата ама нз на што е вкус.. и дали дамо на лрпче мачкате или комбинирап со друго
Неутрален вкус има. Можеш да го ставиш како намаз на тост па со кашкавалче. Можеш на лепче со јогурт, краставичка, домат итн
Д: овес со капини, банана, мелено ленено семе и грчки јогурт У: 2 мандарини, плазма, смукалче со овошје и житарки Р: грав + сарма (не готвам два ручеци, едниот е од свекрва ми) У: 4 урми, 1/2 калинка В: лепче со хумус *детево денес јадеше за сите денови забушавање од некни, само уште нас што не не изеде