Вчера: Д: Киноа, тиква и круша У: Јогурт Р: Макарони со телешко, брокула и карфиол У: Банана В: од се по малку (грчки јогурт, банана, шмукалче)
Мојава не јаде благо ама почна да сака кроасани и може да изеде доста од тие малечките. Некогаш ми се наоѓаат за надвор што викаш ама па не е убаво да и стане навика.
Ние за многу работи теравме муабет ова е за мајки и татковци, не за дете. И стварно не пробуваше. Ама како наполни 2 години, и сама си зема што и се јаде. За благо ставам граница. Не може 5 пати да ми донесе чоколадо и да речам јади. Или тортица или било што. Ама дека веќе сега свесно, се и давам да проба, тоа е факт.
Вчера Д: Гриз со јаболко и цимет Р: Грашок со телешко и компир У: Пола банана В: Кускус со путер, котиџ и маслинки Денес Д: Палента со котиџ сирење и путер У: смукалче Р: Омлет со печени пиперки, чери домати, урда + лепче В: ноќна каша Хипп
Се префрламе во темава 1 год денес Д: Крајници од роденденска домашна торта со банана и малце грчки јогурт Р: Ќофтиња со тиквица морков и јогурт У: Парче од роденденска торта и после смока В: Исто од ручекот + малце сирење Почнавте со сол, зачини после година? Јас знам ептен ретко прст сол да ставам ако е блуткав ручекот..
Јас сол и вегета уште ретко му ставам во јадење. 19 месеци има. Од зачини нане, магдонос, оригано, куркума, кари, благ буковец некој миксови зачини изнакупував летоска тоа му ставам. Сол и вегета кога јадеме сите исто па има ставено.
Среќен роденден! Сол и останати зачини давам од 11м. Јаде се што јадеме и ние дома. Секако сол во најминимална количина
Моево забележав дека ноќе ако пред тоа јадело нешто со сол не мочка и така мрда кенка ваљда задршка некоја прави не знам, па затоа одбегнувам. 14м е Д: гриз со манго и какао У: таратур Р: телешко со тестенини и зеленук В палента со урда
Какво добро комбо, гриз со манго-не ми текнало. Фала Д: спелтина каша со банана, јагода, боровинка Р: лосос чорба У: сок од калинка и портокал В: гриз со банана, какао, путер од бадем
Пола тиквичка, пола морков, јајце, малце урда или сирење и брашно 2 3 лажици. Он топик Д: пржен леб и јогурт Р: леќа со батат, тиквичка, пашканат и кромид У: грчки со банана, цимет и ванила и банана У: јаболко и портокал В: Ноќна на хип со слива
Вчера Д: овсни банана јаболко авокадо У: тук тук строго со зачин од пиперка Р: мусака и краставица У: пченка В: макрони со сирење и јајца Денес Д: макарони тоа сама побара У: краставица, па баница со сирење Р: ориз У: банана В: крставица,патлиџан и леб ок, краставица е моментално омилена ужина/прилог, сончоглед измеѓу оброк и ужина мора, а види пченка урла за да јаде и крај нема
Od Dm, ovoj Д: јуфки со котиџ и путер У: смулалче Р: мисиркино, тиквичка, кромид и киноа В: ноќна каша Хипп со банана какао
Доручек, ручек, ужинка во градинка Р: гравче со мевце, краставичка, леб, коцка чоколатце У: чипс од јагода од дм, 2-3 крекери В: леб со абц, грчки јогурт
Пробано, прифатено Јас ги правев самп тиквичка, презла, јајце...пробав сега и вака па можи и подобри беа од претходно