Вчера 13м Млеко Д:палента со јогурт У:кива+2-3смоки Р:јунешко со компир и грашок(манџа) У:палачинки со банана и цимет В:Супа на подравка таа со школки/панделки и телешко ја обожава Млеко
Вчера Млеко Д:јајце пржено со малку кашкавал+јогурт У:шмукалче со свежо овошје(јагода/банана) Р:пилешко со морков и компир У:штанглица од банана и боровинка(ја купив од ДМ и искрено ги јаде баш се меки убави) В:лебче јогурт(малку јадеше само) и едно парче кашкавал Млеко
Оброци во градинка У1 - банана + бисквити ( не сакала класичен ручек) У2 - круша В - потпечена тортиља со јајце, авокадо и кашкавал
Вчера 13м Млеко Д:овесни снегулки со банана и малку домашен путер од кикирики(прв пат пробува) У:2-3 смоки и цеден сок(портокал,цвекло,морков) Р:каша од тиква и пилешко месо на Holle бидејки бевме излезени. У:грчки јогурт со боровинки В:бисквити со млеко
Вчера 13м Д: кајгана и јогурт У: смути од банана, јабука, спанаќ и боровинки Р: батат, грашок и телешко У: кифла В: бисквити и млеко
13м Млеко Д:пржени лепчиња и јогурт У:нутрино сокче од јаболко Р:гравче со морковче,лук,кромид,пиперка У:оризови колачиња со боровинка В:ке и дадам кифла со павлака стисната на тостер Млеко и во кревет.
13м Млеко Д: варено јајце цело и цела кришка леб со павлака (првпат изде се шо имаше) У: кај баба му ресана и смоки.. У2: банана и крекери интегрални Р: леќа манџа У: пола кифла В: готова на хип со јаболко (нз дали ќе купувам пак готова каша прашок) У: Имавме гости па си касна смоки и сок од јаболка Млеко
14м Со стомачен... Вчера Млеко Д: банана, грчки и овесни У: банана Р:батат и тиквица У: краставица В: леб и грчки Чај и банана Денес Д: банана, крекери и од нашите кифли залче две У: банана и чај Р: спремно компир и морков У: може вода од ориз шо се варил В: нешто со јогурт Чај Измеѓу електолити, сирупче , вода и чај Ако има некој препорака иако знам ќе сопре кај и да е.. Сабајче стаана и му се вртеше... Сега спие и му кркори стомакот..
13м Вчера Млеко Д:тост лебче со путер стиснат на тостер +таратор У:сок од слива и круша+смоки Р:мисиркино со морков,пченка,компир У:јас јадев намаз од авокадо и јајце на лебче па и таа јадеше со мене В:пола тортиља со кашкавал и малку грчки Млеко
13+ Млеко 90мл Д: овес со јаболко , праска и манго У: неколку лажици грчки јогурт со шумско овошје и една кифла Р:телешко со црвена леќа , морков , батат , кромид и мм У:Банана и авокадо како смути. В: гриз со бисквити и малку цимет. Пред да си легне цицнува.
Јогурт ми кажа матична може, а млекото првиот ден откако го испи почна да полни пелени и тогаш престанав и самп јогурт давав. 14+ Чаша јогурт Д: Ориз со банана У: банана Р: компир, морков, двопек и грчки јогурт У: леб и краставица В: немам идеја Мислам му помина шо и да беше со стомакот, белким од утре ќњ се вратиме по старо.
2г *Оброци во градинка Р: пастрмка, варен зеленчук и краставици У: банана, соленки В: лепче од леќа со крем сир и јогурт
14+ Се враќаме у нормала се надевам Млеко Д: варено јајце, леб и кисело млеко У: јаболка Р: батат, тиквица и златна мешавина У: краставица и леб малце В: бисквити и млеко Млеко
16м Д: спелта со урда и јаболка У авокадо и банана Р пире од брокула батат и јајце У таратур В ноќна каша со бисквити
14+ Млеко Д: кајгана, леб со абц У: бисквити 2 У: шмукалче и чај Р: грав, леб У: леб и краставица У: мафини В: сутлијаш со банана Млеко
14+ Вчера Млеко Д:Домашна супа У: шмукалче и чај Р: компир и месо, краставица У: домашни јагоди В: како чизкејк ( банана, јагоди, бисквити и јогурт) Млеко