17++ Д: јогурт со лисната погачка од бурекџилница У: смукалка со грчки јогурт Р: пица, па готова каша со риба У: смоки и лино десерт со бисквити и сок од портокал В: гриз со круша Денес цел ден во вода гладно дете
15+ Млеко Д: омлет и салата У: рибички крекер, кајсии Р: ќофтиња од тиквици и таратор и цело парче леб У: банана В: малце проја со јогурт У: бисквити Млеко
Колку ви јадат маливе леб? Мојава е ептен по тие лебчиња, кифли..до 2 кришки си јаде дневно..не знам, мн ли е малку ли е...како е кај вас?
15 месеци Вчера П: гриз со какао, банана и праска У: шмукалче Р: каша од телешко со компир, кромид, морков и тиквичка, со домат У: малку вафла В: вафла со грчки јогурт Денес: П: пржено јајце со изварка и лепче, и јогурт За ручек планирам каша од пилешко со благ компир, кронид и тиквичка, а за вечера веројатно палента со грчки јогурт
Да може доручек , ручек и вечера и ужинки да му се леб ќе биде најсреќен . Почнавме да го криеме лебот
Леб и грчки јогурт хит Оди кај што ни стојат и сам бара уште е мал инаку ќе си отвара зема сам. Пред 1 недела на мм му зема мачкано лепче на шанк го видел од далеку се тегнел и дофатил
Леле исто , кај мене е на високо лебот па се тегне да го земе а кај мојте знае кај стои влага од врата трчааа со се патики со се све по лебот хаххахахаха Нека е жив и здрав ама многу е стрвен за све хахахаха
15м Вчера Д:Јајце со грчки+лебче У:малини и банана Р:ориз со пченка и морков+павлака У:колач В:домашна супа Млеко Д:кус кус со сирење У:смоки и сокче Р:ќофте од тиквички,моцарела и домат У:праска,јаболко В:житарици со грчки и малини Млеко
3 банани, 1 јајце, 1 пециво, малку сол, 1ипол чаша интегрално брашно, 50мл маслиново масло и шеќер ставам околу 5-6 лажици зависи бананите како се благи. Можеш внатре да ставиш мелени ореви,лешници,бадеми но и немора. Се пече околу 40мин зависи од рерната.
Мајки здраво, сакам да ве замолам доколку можете да ми напишете каков е вашиот распоред за доеучек,ручек вечера и ужинки? На колку растојание давате ужинка од доручек,ручек? Син ми е 12++ и ред е да воведеме и ужинки .. досега имавме околу 9 доручек,12 млеко,15 ручек и 18:30-19 вечера..
Kako ti stoi bez jadenje od 9 do 12? Vovedi uzinka nakaj 10ipol,11. Rucekot malce poranl ako mozes i nakaj 5 uzinka mozes
Па има една дремка околу 10:30-11 и затоа издржува.. Но секако почнува и во градинка па ќе мора да ги менуваме навиките за спиење и млекце. Ти благодарам.
Mојов е 18м и ужинки не јаде. Он оброците не ги јаде, не па ужинки. Јаде 3 пати само. Сум пробувала, свашта сум нудела, јок. Уствари грчки со овошје како ужинка го јаде, ама после затоа, ручекот или вечерата јок Така да секoе дете за себе, mama knows best. Секако, важно да е здраво детето и сепак да напредува. Ни килажата не е репер. Некој се скакулци деца, некој буциња, некој ќофтиња мали, некој долги шпагети. Впрочем, и ние возрасните. Само да се здрави
Другите почнаа да му дават после годинка негде. Сега давам само кога сме излезени некогаш за да можам кафе да испијам.