_ pecena tikva+ peceno jabolko+ cimet _ oriz+ spanac+ brokula+ morkov _ tarana+ zolcka+ sirenje+ kiselo mleko _ medolino+ plazma+mleko
Вчера: Доручек-банана со млеко и овесни снегулки. Ручек- ориз со куркума, брокула, кромид, тиквица, морков и ленено семе. Ужина: пудингче од вишњи Вечера- палента со млеко, три суви сливи, бисквит. Денес: Доручек- кускус во јогурт, банана, урма и вишњи. Ужина- експандирани житарици за грицкање. Ручек- компир, грашок, кромид, златна мешавина. Ужина- сокче од дренки. Вечера- овесни снегулки со јаболко и суво грозје.
Od mob pisuvam, sorry za latinica. Pojadok: ovesni, sok od portokal, aronija i ribizla po 4 zrnca, krusa. Uzina pecena tikva so med Rucek: boranija, morkov, zelena piperka, magdanos i biftek Vecera: tarana so kozjo sirenje. Gricnuva i od nasite jadenja, a od nezdrava hrana jade po nekolku solenki- jade brat i pa bara. Redaktiram za info: na koleska od rabota maliot se isfrli i toa mnogu od alergija na jatkasti plodovi. Prethodno nemal reakcija, vnimavajte so lesnicite iako sekoe dete e razlicno.
Не, овој е некој свекрва ми што го довлечка од Бугарија, демек за деца, пишува дека може да се дава од 4 месеци нагоре. И нема потреба да му се додава шеќер. А инаку може да се направи и домашен, со густин, ако сакаш да прочепкам да го најдам рецептот
Морав да се приберам дома, зашто од мобилен тешко оди пронаоѓањето рецепт што дома го имам во букмаркс http://moirecepti.mk/post/чоколаден-пудинг-во-чаша Значи овој ми е испробан рецепт за домашен пудинг, вкусот е оригинал како тој од прашак. Е сега, и јас би сакала да го пробам со вишни, па се мислам колкава количина блендирани вишни да ставам...? Можеби 100г се доволно. За ова ќе прашам и во темите за кулинарски идеи, а би додала и две кесички ванилин шеќер ради арома Ако го направиш во меѓувреме извести ме како ти излегло
Нашето денешно мени: - појадок - интегрално лебче со домат, јајце и маслинка - ужина - сок од мандарина, лимон и мед - заспивање со млеко 100мл - ручек - риба (ослич), компир, морков и лук (+хималајска сол и маслиново м.) - ужина - овошје (најверојатно круша и малини) - вечера - домашна кифличка со сирење
Денешно мени. -Доручек: јачменови снегулки потопени во сок од калинка, 2,3 капки лимун, банана -ужина: ќефир, 2 зрна аронија, цвекло, јаболко, 2 зрна грозје, лажица мелени лешници. Од ова пола изеде затоа и дадов и пола чаша ќефир да се напие - ручек: риба, карфиол, пченка, домат, кромид, лук, маслиново м., хималајска сол -ужинка: малку кифла и парче кашкавалче -гриз со млеко, плазма, мелени бадеми, кокосово масло, цимет. Вечерата беше пре пре вкусна, како торта пробајте верувам дека ептен ќе им се допадне на вашите бебуши Малку каснам но јавно и се заблагодарувам на @Kitten за ќефирот кој што ни стана незаменлив во секојдневните оброци. Фала многу
Денешното мени (18 месеци): -појадок - 1/2 банана, 1/2 круша. 5 зрна грозје, лимонов сок и кокосово масло -ужина -сок од цвекло, мандарина, калинка и морков засладен со мед -заспивање со млеко 100мл -ручек - златна мешавина (грашок, морков и пченка), брокула, лук и маслиново м. + хималајска сол -ужина - печена тиква со цимет -вечера - интегрално лебче со павлака
Вчера: Доручек- просо, 3 суви сливи, банана Ужина- пудинг Ручек- црвена леќа, морков, кромид, лук, јајце од препелица. Вечера- чоколаден гриз. Денес: Доручек- овесни снегулки во сок од лимун, три урми, 2 крушки и пола јаболче. Ужина- пудинг. Ручек- мелено јунешко, кромид, црвена пиперка и варен ориз, сето тоа пржено на путер. Вечера- палента со сирење.
Sorry za latinica. Pojadok: avokado, ribizla, aronija, banana, madzun i kus kus Uzina: domasna supa so mnogu zelencuk Rucek: misirkino meso, grasok, paskanat, lukce, malku karfiol Uzina: boranija varena ( od nasiot rucek) Vecera: palenta so sirence.
Денешното мени (18 месеци): - појадок - проја со блитва - ужина - печено јаболко со мед и цимет - заспивање со млеко 150мл - ручек - грав, мороков, зелена пиперка и кромид (+маслиново масло и хималајска сол) - ужина - интегрално лебче со салата (домат, пиперка, краставица, сирење и лук) - вечера - проја со блитва
Griz+ malini+ borovinki+ banana Kompir mangja+ lebce Zolcka+ kuskus+tikvica+ kiselo mleko Nocna kasa od hipp+ plazma
-круша,банана,вишни,аронија,маџун и семе од коприва -супа со морков,фиде и лимон -пастрмка со компир,лук,домат,морков и сушен зеленчук -чоколаден гриз со малинки -тарана со моцарела
За денес: - јуфки со урда - боровинки, јаболко, маџун, авокадо, сок од портокал и кус кус - цвекло, карфиол, просо, семе од коприва и тиквица - ужина печена тиква со мед - интегрален леб со кефир и мелени семки од тиква Колку пати во неделата им давате месо и риба?
^ Во глобала давам три пати пилешко(домашно),два пати телешко ,еднаш риба и еднаш жолчка.Жолчката најмалце ја сака затоа најретко ја давам. Се случува риба два пати неделно да дадам,зависи од тоа што имам на моментот дома