Зависи колку е гладен. Обично јадеме заедно кога сме дома и тогаш јаде подобро. Инаку мојот пристап е му ставам линија и лигарник и го оставам да јаде. Некогаш се игра некогаш повеќе јаде, па му помагам. У последно време две 4ки вади и само гмече храна. А јаде сам и со лажица. Има денови јаде само залак два.
12Месеци Д: леб со абц У: диња Р: плескавици( моцарела,тиквица,морков,кромид,јајце,овес)+ парче моцарела+ неколку макарони У: лубеница, диња В: остаток од ручекот +грчки јогурт
2ипол год Оброци во градинка Дома Р: компир манџа со мисиркино У: банана, соленки, домашен сладолед од праска В: мафин со боровинки и јогурт
Може од мој страв. Не сум пробала стварно со такви работи. Се некако мала ми е. А одамна веќе си јаде и наша храна и парчиња и се со ред
2.5год Д: тост со кашкавал, краставица и домат У: цеден сок од портокал, мини плазми Р: тава ориз со копанчиња У: домашен сладолед од праски, кајсија В: банана лепче плус малини
Еве не и нас во оваа тема, наполнивме годинка. Мами, домати и пиперка ги давате свежи на оваа возраст, нели? И друго ме интересира, кајгана пример со какво зејтинче правите?
Јас веќе се давам свежо. Конкретно домат и пиперка во сецко, па во манџа ги ставам. Вака парченца исто јаде. Кајгана можеш и на путер.
2.5 год Д: 2 белки, краставичка, пршута, перече У: малини и плазма Р: лазања У: праски В: банана лепче
Кога дадовте прв пат мед? Сакам нешто како топинг за вафлите на сабајле ама незнам дали да дадам мед веќе 1 годинка сме.
2.5 год Оброци во градинка Дома Р: лосос, компир, морков и тиквичка во рерна У: варена пченка, банана со мед и путер од бадем, малини В: проја со кисело млеко
2,5 години Д: вафли со мед и мелени ореви У: Монте пудинг Р: ќебапи, компири и тиквици У: овошна салата (банана, јаболко, круша, праска) В: или ќе е палента со јогурт или макарони со сирење и јогурт (што ќе изрази желба)
Моите два дена по ред имаа желба исти ручек да имаме и малото најслатко се најадува со ориз Завчера: Д: тост со кремсир и кашкавал У:јогурт Р: рижото со печурки и пармезан У: бисквити,чипс и ред други работи со деца во парк В: чаша несквик млеко вчера: Д: макарони со сирење и јајца У: јогурт, боровинки Р: рижото на ист начин како завчера У: лубеница У: бискити во парк В: путер кроасан + несквик
1 год и 1 мес Д: чоколино Д2: пржено лепче со јогурт У: куглоф со сиирење, морков и магдонос и павлака Р: лазања У: банана со бисквити В: овесни, чиа, јогурт
16м Вчера Млеко Д: Кајгана со салата и авокадо на леб У: барни Р: ќофтиња од тиквичка со таратор У: смути од овошје В: млеко и бисквити Млеко Денес Млеко Д: Банана пачачинки со боровинки У: боровинки, смоки Р: помфрит, свинско, салата и таратор У: леб, благотии В: чоколино со банана Млеко