2,5 години Оброци во градинка Дома У1 - проја мафини (не сакаше ручек) У2 - круша и праска В - омлет со печурки и таратор
Мамс како спремате спанаќ со ориз варен? Нешто чудно ми излезе денес комбинацијава..ќере си касна, гајле нема што да и дадам, ама да ми кажете вие како спремате, колку го варите оризот, кога додавате спанаќ итн
Ставам кромидче, ако има младо најубаво. Се пржи 5 мин. на тивок оган , додавам една чаша ориз , ставам малку вегета и пржам околу 3-4 минути. Додавам 3 чаши вода (истата чаша што сум ставила ориз). И откако ќе ја истурам водата одма ставам и спанаќ (500 гр. бидејќи само синко и јас јадеме) . Се вари на тивок оган 30 минути.
Вчера П: Вафли, пире од јаболко и лешник и капини У: аронија, банана, грчки јогурт Р: летна манџа В: крем сирење и варено јајце Денес П: проја мафини со блитва, грчки јогурт и маслинки У: боровинки, плазма и портокал Р: гулаш со јунешко В: леб, крем сирење и домашен џем од праски
Д: кајгана У: 2 бисквити Р: Подварок плус домат и крставчка салатка У: лубеница В: Јуфки Во меѓувреме 4 дремки заспана со цицање. Жална и кенкава ради запчиња. Како да воведам млечни масти кога беба не внесува млечно? Или што наместо нив?
2,5 години Д: Вафли со џем У: грисини Р: стек и компири (во тава со павлака за готвење) У: мафини (благи) со тиквички и цеден сок од портокал В: макарони со јајце и сирење
П: плескавици од јаболка и цимет, јагода, јогурт У: пченка Р: макарони со мелено месо и кашкавал В: палента со блитва, јогурт
12м++ Д: Потпечена тарана, пола ѓеврече, малку јогурт ко за проба дали ќе иаме пак грчеви... Р: Летна манџичка со лепче У: Бисквити В: Шмукалче И цел ден на цице.
12+ Д: просо и готова каша дм Био јаболко слива У: шмукалче Р: пилешко, ориз, тиквица, грашок, пченка, магдонос и кромидче В: ноќна Лино овес слива