Ние сме со стомачен вирус 1год и 11 месеци Д : леб, банана, јогурт У соленки,електролит Р: пире,морков варен.Зачинето со малку сол У: 2 бисквити, електролит, чај В: макарони со сирење
16м Д: Палента со кисело млеко У: Банана Р: Просо со телешко мевце, карфиол, морков, грашок У: Сок од портокал В: Палачинка со абц и јогурт
20м Вчера Оброци во градинка Р: Макарони со бел сос и брокула У: Мандарина В: Овесна каша со јаболка, суви кајсии и мед Млеко Денес: Оброци во градинка Р: Супа домашна со куп зеленчук и копан У: Домашни колачи од банана со чоколадо У2: Домашно лебче В: Чиа пудинг со банана Млеко
Mojata ide vo kujna stoi do fiokata i vika samo mama mama mama i jas veke znam sto e rabotata. Inaku kujnata mi e takov mehanizam ne se otvara lesno a koga zatvaras sama se prilepuva..i ne moze niv da gi otvara a vratite od kujna dolu da..
Сеа дека е болна па има бебешка кака дури од што цица на секое Предходно цицаше со секој оброк, малку јаде малку цица. А пред да се разболи деновите успеав да и скратам на 2-3 подои дневно, од кои еден подој е заспивање.
15+++ Д: овес, банана, киви У: шмукалче Р: пилешко, малку ориз, боранија, морков У: мандарини В: тарана и крем сир Утре: Д: ориз, тиква, јаболко У: шмукалче Р: јајце, палента, грчки јогурт, путер У: смоки/бисквити В: лепче и кисело млеко
20+ Д: проја лепче со јогурт У1: една банана У2: бисквит и малце јаболка Р: мусака со телешко мелено месо и јајца У: сок од јаболко и смоки В: тортиља со домат, краставица, пилешко и јогурт и малце пирошка од татко му п.с. по одбивањето од доење ми се разјади детето
20м Вчера: Д: омлет со спанаќ У: Банана Р: Боранија со месо и леб У1: рибички грицки У: смути од банана, вишни, ананас, аронија и сок од боровинки и јаболко В: овесна каша со мармалад и путер од кикирики Млеко Денес Оброци во градинка Р: мусака У1: јаболка У2: пола наполитанка У3: банана В: неколку залаци макарони болоњезе со телешко Млеко
Скоро 16м Д: овес, јагода, круша У: кисело млеко Р: телешко, боранија, морков У: шмукалче В: ноќна Бејбилов банана Утре: Д: просо, банана, јаболко У: мандарини Р: јајце, путер, палента, кисело млеко У: смоки/шмукалче В: лепче и кисело млеко Почна да одбива голем дел од стварите што ги јадеше, лепче и кисело млеко ни е хит
Ако не јаде веќе блендирано ќе те зеза. И мојата така. Она што без проблем го јадеше блендирано, не го сака како парче.
Дефинитивно истата приказна Мевцето морам да му го изблендирам, немаме ниеден заб..се друго давам како залчиња и си јаде без проблем..
Д: домашен мармалад од сливи Р: телешка чорба У: татко и ѝ дал две чоко бананчиња В:макарони со фета сирење
14+ Д: Лепче во јајце У: Банана Р: Батат со урда У: Овошен јогурт домашен В: Гриз со млеко, јаболко и цимет
Ќерка ми не го сака пирето ич, не сака ни да го проба. Изглеа бојата не и се допаѓа. А на едно друго место и дадоа црвено пире со убав шмек, и тоа без проблем си го изеде. Де кажете ми некој интересен рецепт за пире
Ставам телешко месо и коската да се варат во експрес лонец. Додавам целер, пашканат,морков и компир.Фиде ставам. Месото го вадам и го ситнам со виљушка на ситни парченца, а зеленчукот го пасирам.Ги враќам да се варат уште 10 минути. Коска е многу тешко да се најде, јас си ја ,,резервирам,,во месара унапред 2 недели.. Сега па за празнициве ич не барајте. И да нема коска пак ќе е убава чорбата, е сега со коска е похранливо.
Да не било со сладок компир? Инаку за дома сум правела стандардно нели од компир со млеко, путер, сол. Некогаш од обичен и сладок компир. Некогаш обичен компир и морков. Сум гледала на тв дека прават и компир со спанаќ ама немам таква варијанта пробано.