Да не било со цвекло блендирано? Имам гледано и такви рецепти, едно парче за боја да смени. Шо знам, пробај
Д: Овес со јогурт и рендано јаболче У: Авокадо Р: Телешко и ориз со морков, брокула и грашок У: Милк шејк со банана В: Палента со моцарела
Изгмечен компир пропржен на путер, полеваш со млеко и јајце и мешаш брзо а за боја може да додадеш малку спанаќ ако јаде Денес П: фрутолино Р: мусака У: дуња В: проја
Д: Палента со кисело млеко У: Шмукалче Р: Ориз со брокула и пилешко У: Милк шејк со банана и боровинки В: Тост со кашкавал
Д: пржено лепче до јајце на путер+јогурт У:костени Р: пилешки прсти и ориз + чорба В: сутлијаш + мандарина У: смоки
Д: просо,кива, банана У: бисквити Р: телешко, ориз, пченка, тиквица У: банана В: овес, малини, грчки јогурт Утре: Д: ориз, тиква, јаболко У: шмукалче Р: свинско, компир, морков, брокула У: бисквити В: палента, путер, крем сир Абц
Kakov oves davate I Kako go spremate ? Ili jas ne znam da go spremam ili detevo ne e obozavatel na oves , musli I slichno ? Sakam da go smenam malku doruchekot da ima neshto musli , oves so ovoshje so jogurt so bilo shto .
Се вари овесот околу 3-4 мин додека не омекне и стане како каша, а во него ќе ставиш и овошје ситно сецкано и тоа да омекне.
14 +++ сме и врска немам што да и давам за доручек и вечера веќе. Само истите комбинации ги вртам, овес, палента, гриз, со јогурт или млеко и овошје, лепче во јајце, палачинки... и секако ако нема овошје не може да го голтне јадењето . Други идеи за оваа возраст?