Вчерашно мени, за денес уште не сме смислиле. Доручек: овесни во сок од лимун, една урма и сува слива, малку суво грозје и сува брусница, пола јаболко, пола банана и вишњи. (џабе полна чинија витамини кога изеде само третина ) Ужина: каша пола јаболко и пола банана Ручек: блендирана супа (морков, кромид, брокула, пашканат, целер и тарана). Ужина: какао бисквит и чај од бел слез. Вечера: ванилино со млеко. (денес се ни е екстра блендирано бидејќи е болна и едвај јаде.... 17 месеци)
Тргна во градинка и почело је почело Три дена оди, пет дена дома, и така во круг. Сега сме на антибиотик, воспалено грло и уво, плус кива и се мрсулави. Весело ни е дома
Visni+ borovinki+ banana+ griz Polneta tikvica ( oriz+ meleno telesko+ morkov+ kompit+ lukce+ magdonos) Kuskus+ zolcka+ kiselo mleko - Cokolino+ plazma+ mleko
Прашањево баш не е за тука,ама имате разбирање,нели... Бидејќи некако организацијава со баби и слично околу подготовка на ручекот баш не ни оди,може ли што е сигурно,јас од вечер да спремам,да ставам во фрижидер па пред јадење само да се стопли? Ваше искуство,мислење... П.С.Значи џабе оставам се спремно,само да се свари или испече...како да ви кажам Мислам дека најраат ќе си бидам јас се на готово да оставам. Е,сега знам дека спанаќ,компир не е убаво да стои, ама другово веројатно ништо страшно,а?
Денешното мени: - појадок - пита со зеленчук (морков, блитва, магданос, сирење, маслинки и кашкавал) - ужина - печено јаболко со цимет - заспивање со млеко 150мл - ручек - телешко месо, грашок, морков, праз и домат (+ хималајска сол и маслиново масло) - ужина - сок од цвекло, рибизла, арноја и мандарина - вечера - пита со зеленчук - заспивање со млеко 200мл
Сакаш да кажеш не варат и печат тоа ти што ке го оставиш? Тогаш нема ни подгреано да му дадат,пак ке терат по нивно
Mozes od vecer da napravis grasak, boranija, polneti piperki, supa,mangja so kompir. Slobodno mozes eden den vo frizider da gi stavis i potoa da se stoplat i bebus da jade. - tikva+ jabolko+ mandarina+ plazma - oriz+ pilesko+ morkov+ brokula - banana+ krusa+ griz - keksolino+ mleko
-јаболко,банана,аронија и овесни -пилешко,компир,морков,пиперка и грашок(м.масло и хим.сол) -јогурт со малини,јагоди и вишни -нокна хип каша
Денешното мени -појадок - домашна кифличка со кашкавал и маслинка - ужина - јогурт со 4 зрна аронија, пола круша, 1/3 банана - заспивање со млеко 100мл. - ручек - компир,морков, брокула, пашканат,маслиново м. и хималајска сол - ужина - печена тиква со мед - вечера - тестенини со сирење
Ne,naprotiv.No detevo e stanato struja,ne sedi miren ni 10 min a sepak potrebno e vreme da se podgotvi rucetok(mienje,seckanje...) pa sakam sto e pomalku obvrski da im ostavam.I nekako taka najraat ke si bidam.
Мислам деκа пρиготвувањето на ρучеκот е најмала обвρсκа и пρоблем,доκолκу му даваат она што ти налагаш. Сите знаеме κолκу пρиготвуваме за нашите деца,еден моρκов,κомпиρ,мевцето одмρзнато,гρашаκ итн итн.стави го во тенџеρе,бапни му вода и неκа си κρчκа,ни го погледнувам еден час ни има неκоја филозофија. Сите деца се аκтивни,не си ставај на сρце толκу,деκа бабите не можат да стигнат.
Денешното мени: - појадок - интегрален леб (1,5 кришка), 1 јајце,млад кромид и 2 маслинки - ужина - 1 круша - заспивање со млеко 100мл - ручек - ориз, пилешко месо, лук и брокула + маслиново масло и хималајска сол - ужина - сок од цвекло, морков, портокал, рибизла и 4 зрна аронија (засладен со мед) - вечера - јогурт со овесни снегулки
- visni+ malini+ portokal+ griz - boranija+ telesko meso+ morkov+ kompir+ lukce - banana+ zolcka+ palenta - cokolino+ plazma+ mleko
Вчерашното мени Појадок -гриз со банана и боровинки Ручек -омлет со праз -салата со спанаќ, цвекло, брокула Вечера -салата со морков и цвекло Печено јаболко и круша со мед и канела Млеко за спиење
-јагоди,јаболка и аронија -телешко со тиквица,домат,лук,и пиперка -тиква ,бисквити и кокосово -нокна хип каша
Одамна немам пишано. - аронија, боровинки, круша, портокал, кус кус, неколку листови бејби спанаќ и маџун - цвекло со карфиол и семе од коприва - гравче со црвена пиперка, кромид, нане, магданос и лепче - варена хељда со авокадо и кефир. Овошје јаде само во смуди а манџички јаде секако.