-Кускус во кефир, банана, крушка и лажица мед. -Пилешко со боранија и карфиол. -Беби мусли со млеко. Ужинки: сок од кајсија, калинка, оризови галети.
Денешното мени (19 месеци) - појадок - банана, авокадо, вишни, 4 зрна аронија, мелени лешници, кокосово масло - ужина - домашна кифла и сирење - заспивање со млеко 100мл - ручек - грав, пиперка, домат, морков + хималајска сол и маслиново м. - ужина - круша - вечера - јогурт со овесни снегулки
-жолчка,банана и семки од тиква -кус кус со киви,круша,јаболко,аронија,маџун и гоџи бобинки -пастрмка со компир,блитва,лук,пашканат (хим сол и мм) -нокна хип
Вчера: -Јаболко, тиква, овесни во сок од еден портокал, лажица мед. -Брокула, карфиол, кромид, морков, јајце. - Млеко со какао бисквити. Ужинки: домашно колаче, сок од праска, јаболче. Денес: -Пола банана, јаболко, две суви сливи, вишни, ржани снегулки. -Јунешко, батат, кромид, лук, пашканат. -Овесна каша (со млеко) и половинка банана што остана од доручек. Ужинки- ќе видиме што ќе се најде по дома а сокче обавезно бидејќи имаме малку проблем со столицата. (17 месеци)
- banana+ malini+ borovinki+ pola portokal+ griz - blitva+ oriz+ morkov+ tikvica+ lukce - tarana+ zolcka+ kiselo mleko - keksolino+ plazma + mleko
-Tikva+ dunja+ jabolko+ cimet+ sok od portokal Supa(kompir+morkov+brokula+karfiol+ meleno svinsko+ fide) - banana+praska+ mandarina+ griz Popara so kiselo mleko
-круша,банана,вишни,аронија,маџун и експандиран ориз -пилешко со прокељ,ориз,домат,тиквица -супа со фиде,лимон и морков -тиква и бисквити
Јаболко, круша, манго, пола мандарина, маџун, плазма - телешко со морковче, кромитче, компир, пашканат, целер, магдонос - кисело млеко со лебче и ужинка домашно трилече малку и втора ужинка оечено јаболко со кафеав шеќер и мелени бадеми
Денешното мени (19 месеци) - појадок - овошна салата (1/3 банана, 1/4 авокадо, грст малини и вишни, малку сок од мандарина, лажица мелени лешници и кокосово масло) - ужина и заспивање со сок од цвекло, мандарина, лимон, морков, рибизла засладен со мед - ручек - риба ослич, компир, брокула, лук, маслиново м. и хималајска сол - ужина - печена тиква - вечера - палента со кисело млеко
- banana+ zolcka+ griz+ portokal - grasak+ pilesko+ morkov+ kromidce+ melen domat - palenta+ blitva+ tikvica+ kiselo mleko - cokolino+ plazma+ mleko
Ние изгледа од денес ќе бидеме малку наопаку бидејќи во градинка имаат млечен доручек, а овошје никакво не даваат. Доручек: мелен ориз со млеко Ужина: сок Ручек: грашок со јунешко месо, кисело млеко Десерт: тиква, малку смоки и чоколадо Ужина: каша банана и крушка Вечера: беби мусли со млеко.
-Јаболко,морков,аронија -телешко со компир,пашканат,брокула и црвен домат -супа -банана,круша и експандиран ориз
I nie odkoga pocnavme vo gradinka gledam uzinkata popladnevna da bide ovosje Vcerasniot den Dorucek vo gradinka makaroni Rucek vo gradinka leka so meleno meso Doma rucek mi go izede cel oriz so pilesko meso Uzinka banana Vecera lepce so topeno sirenje namaz Sokce od cveklo morkov limon i jabolce
Денешното мени: - појадок - пита со блитва и сирење + 100мл јогурт - ужина - свеж сок од портокал - заспивање со млеко 100мл - ручек - супа од телешка коска со пашканат, морков, брокула, карфиол, фиде, киноа + хималајска сол и маслиново масло (пред јадење додадов и семе од коприва во оброкот) - ужина - печено јаболко со мед - вечера - интегрален леб и таратор (павлака, краставица и лук) - заспивање со млеко 200мл
Dorucek namaz vo gradinka Rucek makaroni so meleno meso ( vo gradinka) iako ova za mene ne e rucek Rucek polneta piperka doma Uzina edna jabolka i edna banana Vecera griz so lazica med
Денешното мени: - појадок - супа од телешка коска и зеленчук (од вчера имав останато) - ужина - домашна кифличка со сирење - заспивање со млеко 100мл - ручек - златна мешавина(грашок, морков, пченка),карфиол и пилешко месо(+ хималајска сол и маслиново м) - ужина - интегрален леб, варено јајце и домат - вечера - јогурт со овесни снегулки - заспивање со млеко
-јаболко,тиква и аронија -јајце,компир,брокула,карфиол,лук и прокељ(од се по малце) -супа -авокадо,банана и бисквити
- tikva+ jabolko+ pola morkov+ sok od portokal+ plazma - polneta tikvica ( melen domat+ meleno svinsko meso+ brokula+ kompir+ kromidce - kuskus+ kiselo mleko
Днешното мени (19 месеци) - појадок - овошна салата (1 круша, 1/4 јаболко, грст малини и капини, 4 зрна аронија, една лажчка мелени лешници + кокосово масло и сок од една мандарина) - ужина - јогурт со мелено семе од тиква, сончоглед и ленено семе) - заспивање со сок од портокал, лимон, цвекло (засладен со лажичка мед) - ручек - телешко месо, грашак, лук, морков и карфиол + маслиново масло и хималајска сол - ужина - печена тиква - вечера - палента со кисело млеко - заспивање со млеко (200мл)