Вчера: Доручек- јаболко, праска и цреши од компот, просо, лажица мед. Ужина-сок ос праска Ручек- спанаќ со ориз, кромид, морков. Ужина-леб и кисело млеко. Вечера-варена тиква, корнфлекс во млеко, и лажица мед (сето ова соединето). Денес: Доручек- динстани јаболки и јапонски јаболки со додаден мед (измишљотина на баба и), со додаден кускус потопен во сок од еден портокал. Ужина- домашен сок од малина и крушка, тост лепче со путер и сиренце. Ручек- проја со бело пилешко, праз, кромид и куркума + матеница за пиење. Вечера- беби мусли со млеко.
Lele i mojov e ist skoro 10 dena,zimi mlekoto sto ne go propusta.Ke poludam a pustiot ima sila,struja e,full energija mislis jade kako vozrasen.I jas se tesam deka e faza,zabi.
Денешното мени: - појадок - овошна салата (1/2 круша, 1/4 јаболко, 1/4 авокадо, 1/3 банана + кокосово масло, лимонов сок и лажичка мелени лешници) - ужина - јогурт со 4 зрна аронија, грст малини, боровинки и капини + една лажичка мелени семки од тиква, сончоглед и ленено семе - заспивање со млеко 100мл - ручек - телешко месо, боанија, морков, кормид + маслиново масло и хималајска сол - ужина - печена тиква - вечера - интегрално лебче со павлака - заспивање со млеко 200мл + млеко преку ноќта Сакам да прашам какви супи им давате на малите? Досега и правам супа пилешка само кога ќе купам домашно пиле, ама тоа е многу ретко и исто давам од телешка коска. Но прашувам дали постои полесна варијанта за давање супи на малите. @joy1 мислам дека тебе те имам прочитано дека јадете супа но не знам каква.
Исто само кога варам домашно пиле за нас.Ја процедувам првата вода за да излезе маснотијата ,после по желба ставам фиде,морков и пашканат рендан,бибер малце и од како ке се свари се додавам лимон.
Денес: -јагоди,јаболко,круша и аронија -телешко со ориз,тиквица,карфиол и домат -кисело млеко со леб -палачинка домашна За утре имаме во план: -просо,јаболко,морков и тиква -јајце со компир,морков,пашканат и брокула(мм и хим сол,магданос) -банана со плазма и кокосово масло -нокна хип каша Вода и чај за жива глава не пие,цица сеуште(15 месеци е)
Јас за нас купувам обично пиле, а од такво не ми се дава супа на малата...Додека за неа купувам домашно пиле и од таа вода и правам супа, па нареден пат јаде пилешка супа кога ќе треба да купиме ново пиле и се така. Значи ептен ретко, а баш ми е криво што не можам почесто бидејќи ми ја јаде многу. Татко ми одвреме навреме ми обезбедува телешка коска за супа, затоа телешка супа некако почесто јадеме. Утре тоа ми е во план да руча! Фала на одговоро и убава вечер!
Денешното мени: - појадок - супа од телешка коска + фиде, киноа, пашканат, морков, брокула, карфиол и лажичка семе од коприва - ужина - печено јаболко со мед + семе од миксот лен, тиква и сончоглед - заспивање со сок од портокал, лимон, цвекло, морков и јаболко - ручек - спанаќ, ориз, кромид и морков + хималајска сол и маслиново масло - ужина - домашна кифличка - вечера- јогурт со овесни снегулки - заспивање со млеко + млеко кога се буди
-Popara so kiselo mleko. - supa ( pilesko+ morkov+ kompir+ brokula+ paskanat+ fide) + lebce - visni+ banana+ griz - Cokolino+ plazma+ mleko
Денешното мени: - појадок - домат шери, варено јајце, младо кормидче и 2 маслинки - ужина - киви и јаболко - заспивање со сок од лимон, портокал, рибизла, засладен со лажичка мед - ручек - златна мешавина (грашак, пченка и морков), праз, боркула, карфиол + маслиново масло, хималајска сол и семе од коприва - ужина - печена тиква - вечера - домашна кифличка со таратор (краставица,павлака,лук + лажичка од миксо лен, сончоглед и тиква) -заспивање со млеко 200 мл+ преку ноќта уште 200мл млеко
-јаболко,банана,вишни,плазма,маџун,брусница и семе од коприва -супа -пилешко со ориз,тиквица,магданос,грашок и домат -макарони со урда
-Tarana+ zolcka+ sirenje+ kiselo mleko - riba+ kompir+ spanac+ kromid+ mahdonos+ pola limun - jagodi+ malini+ banana+ zitarici - medolino+ plazma+ mleko
Денешното мени: - појадок - овошна салата (1/3 банана, 1/4 јаболк, 1/4 авокадо, 4 зрна аронија, малку вишни +кокосово масло, лимонов сок, лажичка мелени лешници и миксот ленено семе, семки од тиква и соноглед) - ужина - домашна кифличка со сирење - заспивање со млеко 100мл - ручек - пилешко месо, тиквица, брокула, карфиол, блитва, лук и просо + маслиново масло, хималајаска сол и семе од коприва - ужина - сок од цвекло, портокал, морков и лимон (засладен со мед) - вечера- палента со кисело млеко - заспивање со млеко 200мл + млеко преку ноќта
-Palenta+ spanac+ kiselo mleko - Oriz+ pilesko+ morkov+ tikvica+ brokula+ paskanat+ kromidce -pecena tikva+peceno jabolko+ cimet - popara so kiselo mleko
Денешното мени: - појадок - домашна кифла и таратор (павлака, краставица, млад лук и миксот -семки од тиква, ленено семе и сончоглед) - ужина - круша и 4 зрна аронија - заспивање со млеко 100мл - ручек - грав, пиперка, морков, кромид + хималајска сол, маслиново масло и лажичка семе од коприва - ужина - варен компир и сок од цвекло, морков, лимон засладен со мед - вечера - тестенини со сирење - заспивање со млеко 200мл + млеко кога се буди ноќе
- praska+ banana+ griz+ magjun - mangja so grasak+ morkov+ kompir+ meleno telesko meso+ melen domat+ lukce - kuskus+ tikvica+ karfiol+ kiselo mleko - Cokolino+ plazma+ mleko
Денешното мени: - појадок - парче пита со спанаќ, сирење и 1 филџан јогурт - ужина - киви и микост (лелено семе, семки од тиква и сончоглед) - заспивање со сок од цвекло, морков, лимон и портокал (150мл) - ручек - пилешко месо, ориз, морков, праз + маслиново масло, хималајска сол и семе од коприва - ужина - јогурт со аронија, вишни и малини - вечера- тестенини со сирење - заспивање со млеко 200мл и млеко преку ноќта