Нерви искинав. Секој ден оброци фрлам. Вчера јадеше кус кус, банана, јаболко, па мусли со овесни снегулки, мед млеко и бисквита, тоа заедно и телешко мевце му сварив, плус пиеше млеко и компот од јаболка и морков свежо сварен. Денес цел ден со пола парче препечено леб со путер, малку банана, малку јаболка, млеко и еве пред еден час јадеше леќа со малку лебче внатре. И сега јаболко. Ох да знете колку нудам, пробав и ред и се, абе не, несака. Единствено во градинка јадеше и дома и таму. До децата е. Вчера најаден одма смени боја, денес ништо не јадеше и ептен пешачеше и блед, епа блед ќе е. Плус и таков му е и тенот и кога не јаде абе коса ми се крева.
Od kako ja zakaci virus pa do denes ne i se vrati redot na jadejne i spiejne a tuka se i zapite koj i davat maka. pojadok-snegulki, banana so med i mleko uzinka nekolku grickajna na jabolko i tolku rucek-morkov, oris i grasok a jadese samo malce oriz. uzinka edna biskvita i vecera samo jogurt +mleko inaku majki po kolku ml mleko pijat vasite decijna na 2 godini vo tek na 24casa?
@babyane18 исти случај сме и ние. Малата кога ќе ја фатам расположена ќе поткасне нешто ама има денови (повеќето) живци кинам со тоа јадење Крвна слика ок е, расположена, темпераментна, ама со јадењето сме скарани. Само се надевам на пролет кога ќе ја одбијам дека ќе почне повеќе да јаде ама искрено не ми се верува зошто детето или јаде или не па ти ако сакаш и на глава оди.
Од маркети, од домашни треба од некој свој бидејќи ги собираат по цела недела и демек ги продаваат тазе.
Јас купив од "наша фарма" на фб ги има,домашни се ама малку поскапи по 20 ден е јајце,можеш да си нарачаш колку сакаш и до дома ги носат,тазе се како ги собираат така ти ги носат
Јас сум од внатрешноста, кај нас најскапото е 8 ден. И тоа е скапо. Значи претеруваат. Инаку треба да имаат многу кокошки за сите да се собрани во еден ден. Една кокошка носи по едно јајце на ден. Јас сум зимала од наши села, не од фарми.
-тиква,аронија,јаболко и банана -кисело млеко со лепче -морков,карфиол,тиквица,домат и пиперка(хим сол и маслиново) -макарони со моцарела
- krusa+ jabolko+ praska+ zitarici - grav+morkov+ lukce+ magdonos+ leb - tarana+ tikvica+ kiselo mleko - cokolino+ plazma+ mleko
-банана,аронија,јагоди,малинк и ржани снегулки(кокосово м) -смуди од јаболко,млеко,цимет и мед -ориз,пилешко,морков,прокељ и лук -нокна хип каша
- palenta+ zolcka+ sirenje+ spanac+ kiselo mleko - oriz+ morkov+ tikvica+ brokula+ pilesko+ supa - banana+ urma+ mleko - popara so kiselo mleko
Денешното мени: - појадок - овошна салата (1/3 банана, 1/4 јаболко, 1 мандарина, 1/2 киви +лажица мелени ореви и лешници, косово масло и лимово сок) - ужина - една домашна кифла - заспивање со млеко 100мл - ручек - боранија, праз, морков, брокула и телешко месо + хим. сол, маслиово масло и семе од коприва - ужина- јогурт со боровинки, малини, 5зрна аронија и вишни + миксот ленено семе, семе од тиква и сончгоглед - вечера - јогурт со овесни снегулки - заспивање со млеко
Ovesni,aronija-portokal-madzun Palenta-sirenje drobeno i kiselo mleko Tikvica.morkov-brokula piperka kromid,malku proso,maslinovo maslo Tarana so jajce vareno rendano rendan kaskaval...
-јаболко,банана,плазма и вишни -супа -тиквица,морков,домат и пиперка -полнета пиперка(од нашиот ручек) -нокна хип Денес скроз измешано мени
-Кифла со сиренце, ставена на тостер. -Сливи, аронија, киви, урми, овесни снегулки и лажица мед (касна две лажички па се префрли само на мандарина). - Батат, пашканат, кромид и ливчиња целер (после две недели конечно изеден ручек ). -Сок од кајсија, па домашен сок од дуња. -Сутлијаш со ц.цимет.
Pojadok-leb so jogurt rucek-supa (morkov, snegulki i mali topcijna meso) uzinka puding vecera-biskviti so mleko +voda, ovosen sok i mleko i domasno leb.
- visni+ malini+ magun+ griz - polneta tikvica ( meleno svinsko meso+ melen domat + morkov+ oriz+ kompir+ lukce)+ lebce - tarana+ sirenje+ kiselo mleko - Cokolino+ plazma+ mleko
Денешното мени: - појадок - пита со спанаќ и сирење + јогурт - ужина - манадрина и пола круша - заспивање со сок од цвекло, морков, лимон, портокал и домашен од рибизла + лажичка мед - ручек - пилешко месо, ориз, кромид, морков + хималајска сол, маслиново масло и семе од коприва - ужина - печено јаболко со цимет и лажичка мелени ореви - вечера - супа од телешка коска со киноа,фиде,морков,праз,брокула,карфиол,пашканат + м.масло и х.сол - заспивање со млеко