Наредниот пат спремам една за тебе АМА со мед! Во ЛП ќе ти ја пратам Леа сигурно нема да ти чува, себична е и не остава многу за други Инаку без мед и ја спремав овојпат затоа што една лажичка мед смее дневно, а веќе и бев ставила во сокот за заспивање... така да без мед ја лапкаше.
Значи градинкава чуда прави! Детево мое пројаде во рок од два дена! Во градинка: -Качамак со павлака -Банана -Манџичка со ориз -Домашна кифла Дома: -Компир манџа од нашиот ручек -Малку колач -Лепче намачкано со домашен "чоколаден" мус
-јаболко,тиква,банана и аронија -кисело млеко и леб -пастрмка,ориз,тиквица,лук,целер и пашканат -јагоди -омлет од јајце и сирење
- banana+ zolcka+2 urmi+ med+ mleko - boranija+ meleno svinsko+ melen domat+morkov+ lukce - popara so kiselo mleko - Keksolino+ plazma+ mleko
Денешното мени: - појадок - овошна салата со житарици (1/3банана, 1/2 авокадо,1/4јаболко,лимонов сок, кокосово масло, мелени лешници + просо) - ужина - домашна кифла и две коцки чоколадо - заспивање со млеко 150мл - ручек - телешко месо, грашок, лук, морков + маслиново масло, хим сол и семе од коприва - ужина - печена тиква со мед - вечера - кисело млеко со лебче - заспивање со млеко
-банана,овесни,цвекло,аронија,вишни -кус кус и кисело млеко -телешко ,домат,лук,пиперка,целер и тиквица -нокна хип каша
-Portokal,aronija,madzun rzani snegulki -Junesko,morkov,karfiol brokula oriz maslinovo maslo -Jufki so rendano sirenje -pecena tikva so 3,4 biskviti i malku med Veke 1 nedela odime vo gradinka se naviknuva seuste ne place veke,samo sto uste ne saka tamu nisto da jade belki ke projade...
Мојава повраќаше на почетокот, редовно ми ја враќаа пресоблечена. Сега е супер, отварала голема уста и се си јаде од доручек до ужинка Градинкава мислам поволно влијае
- pecena tikva+ peceno jabolko+ suvo grozje+ cimet - spanac+ oriz+ pilesko+ brokula+ morkov+ kiselo mleko - supa+ lebce - Medolino+ plazma+ mleko
-Jabolko,banana,palenta madzun -Belo gravce samo so,morkov,kromid,m.m him.sol i lebce -Ovesni so jogurt -Sutlijas domasen so c.cimet
Da i sin mi mnogu ubavo ja prifati gradinkava samo na pocetok prvite 2,3 dena malku placese koga go ostavavme i tolku posle super bese, uste da se navikne so jadenje super ...
-круша,банана,вишни,аронија,оризови снегулки и семе од коприва -пире од печен компир прелиен со кефир -просо,тиквица,морков,пашканат,целер и магданос -макарони со рендан кашкавал
Појадок Јаболко, две мандарини, тефленце слива хип, 2суви смокви, ужина погача, ручек.. За прв пат не спремав за него и јадеше од ручекот за нас, бевме излезени и немав време ориз со зеленчук, печен компир и риба, ужина домашен пудинг, вечера лепче , доматче, кашкавал и едно варено јајце
Доручек- просо со 1/4 авокадо, пола банана, пола јаболче и лажица мед. -Бисквити, млеко и банана -Соленки (грисини) Ручек- Полнета пиперка, свежа краставица -Сок од круша и киндер јајце Вечера- Потпечени лепчиња со сиренце, кашкавал, пипер, патлиџан и зачини, чаша јогурт.
Какви зачини ставаш? Јас досега само хималајска и ставам во кашите и еднаш или два пати куркума ставив.
Освен куркума, ставам оригано, бибер, сув босилек, кари, копар...Во принцип тоа што користам и за нас, освен црвен пипер и буковец
-жолчка со тиква,банана и семе од коприва -киноа ,банана,рогач,брусница и малце мелени ореви -пастрмка,компир,блитва,лук,пашканат и целер -кисело млеко со лепче
Денешното мени: - појадок - лиснато со фета - ужина - мандарина и 1/4 круша - заспивање со цеден сок од портокал, лимон, цвекло и морков и една лажичка мед - ручек - компир, спанаќ, брокула, кромид + маслиново м, хим сол и семе од коприва - ужина - сутлијаш со банана + цимет и миксот сончоглет, семки од тиква и ленено семе - вечера - макарони со рендан кашкавал (@joy1 ќе ја пробам вашата вечера) - заспивање со млеко
- griz+ malini+ visni+ banana+ sok od portokal - boranija+ meleno svinsko+ melen domat+ brokuli+ morkov+ lebce - jajce kajgana+ sirenje+ pavlaka+ lebce - Medolino+ plazma + mleko
Денешното мени: - појадок - домашна баница со сирење + јогурт - ужина - круша - заспивање со млеко 150мл - ручек - грав, морков, коримид + хималајска сол, маслинов масло и семе од коприва - ужина - печена тиква со мед + 2 џиџи бебе бисквити - вечера - тост со растопен кашкавал и малку путер - заспивање со млеко