-mleko 70 ml -D:banana,jabolko,portokal i proso -Uomasna integralna tarana so urda(neuspesno vo kanta zavrsi), palenta so ABC sir maf napraveno. -Mleko 120 ml za zaspivanje. -Rucek: zelencukova supa vo pileski bujon so lepce. -Vecera:Griz -za zaspivanje pak okolu 100 ml mleko. izmegju belka od jajce,portokal i eden fingjal domasen sok od kapini i voda.
Odamna nemam pisano. Kerka mi e dve godini i dva meseci. Vo posledno vreme saka da jade od nasite jadenja. I toa e vo red i taka ne stavam vegeta, potprski i sl.no da bidam iskrena na pr.brokula, karfiol, celer i prokelj ne jade nikoj drug od nas a nejze i gi stavav vo nejzinite jadenja. Se uste i pravam posebno no mislam deka uste kratok period ke gi jade...si bara od na bato cinijata (a toj e prica za sebe-koj me cital znae). Denesno meni; - ovesni, krusa, jabolko, madzun i kapini - bevme na setanje pa za uzina izede restovan kompir so sirenje - cveklo, karfiol, modar p.,lukce i zelena piperka - tava spanakj so oriz i jajce - lepce so organski namaz od lesnici i kakao Bo meguvreme gricka kornfleks, kaskavalce i po nekoe soleno stapce.
- јагода,банана,киви,јаболко, круша - млеко 120мл - млеко бисквити ужинка - мисиркино,тиквичка,морков,кромид,лукче,пиперка,домат, малку компир - кисело млеко попаричка
Од вчера,од тато мени он ја чуваше Д-амарант,просо,јаболко,сок од портокал,кива и банана У- домашни бисквити Р- телешко со кромид,лук,морков,брокула и тиквичка У- супа од зеленчук домашна В- кифла со кашкавал и јогурт За спиење млеко 120 мл И цел ден пие многу вода,чај од бел слез и мајчина душица
Денес П-овесни снегулки во сок од мандарина,банана,јаболко,кокосово м У- варено јајце од потполошка,некоја бисквира и кефир Р- блитва со ориз,телешко,кромид,лук и морков У- овошен јогурт домашен В- макарони со зеленчук и кисело млеко
денешното мени: - појадок - палачинка со мед, банана, едно киндер чоколадце изрендано внатре и мелени лешници - ужина - 1 слива и 5-6 црешки - заспивање со млеко 150мл - ручек - боранија, телешко месо, морков, кромид + семе од коприва - ужина - јагоди - вечера - интегрален леб и павлака - заспивање со млеко
Ајде сефте да направам во оваа тема. 1 година сме. Д: Овесни,пченичен гриз варени во млеко,банана и 4-5 вишни. У: Банана,вишни (денес немав ништо освен банани и вишни) Р: Пилешко, печени млади компирчиња,лукче,малку брокула,тиквичка. В: Домашен пудинг.
Д: Плазма,млеко,две јагоди. У: Хип праска,јаболко. Р: Блитва,оривче,лукче,кромидче,морков,малку мелени ленено.с., семки од тиква и сончоглед,малку солен путер и малку сок од лимон. В: Палента со овошје.
Дoручек: oвесни с. Бaнaнa,aвoкaдo,крушa,кoкoсoвo Ручек: пилешкo сo oриз и спaнaќ (мaнџичкa) Вечерa: мaфини сo спaнaќ и сирење,сo киселo м Ужинa1:јaјце нa oкo,сo пaтлиџaн Ужинa2: крaстaвицa грицнa мaлку
Д- просо,банана,малку киви,два три јаготки,две цреши,јаболко млеко ужинка- кисело млеко попаричка ручек- полнета пиперка,оривче,кромид,домат,морков,телешко- ова баш го јаде измеѓу може бисквитка вечера- гриз и банана 13 месеци
Денешното мени: - лажичка мед - појадок - овшна салата со јагоди, цреши, авокадо и јаболко + коксово масло, мелени ореви и лимонов сок - ужина - јаце од препалица - заспивање со млеко 100мл - ручек - грашак, кромид, морков, домат и телешко месо + семе од коприва (веќе јаде од нашиот ручек) - ужина - сок од портокал, цвекло, морков и рибизла - вечера - интегрален леб и таратор (павлака, краставица и лук) - заспивање со млеко и преку ноќта пак млеко (вкупно 300мл)
Д: плазма, млеко У: овошен јогурт со вишни,јагоди,јаболко Р: телешко,ориз,мешан зеленчук,магданос,кромидче,малку сок од лимон. В:гриз со овошје и какао.
Дoручек:бaнaнa,aвoкaдo,киви,oвесни с.и кoкoсoвo мaслo Ручек: пoснa мaнџa(тиквицa,бaмјa,мoркoв,крoмид,мн лук,мaгдoнoс,грaшaк,и дoмaтен сoс) Вечерa: пaлентa сo урдa Ужинa1: мaкaрoни сo тунa Ужинa2:јaдеше јaгoди,сoнчoглед Зaспa сo 100мл кoзјo млекo преснo
Појадок една банана и едно јаболко.Ужина сок од цеден портокал и уште половина јаболко, Ручаше ориз со спанаќ и кисело млеко. До крајот на денот изеде 1 енергетска плочка од виталиа, многу цреши, салата од краставици и кикиритки. Инаку денот го започнува со лажичка мед, полен, прополис и матичен млеч, а пред спиење јаде мед со прополис, ѓумбир, какао и зелени алги.
Денешното мени: До 13 часот се чуваа со баба и еве што јаделе - појадок - домашна баница со сирење - ужина - цреши и јаготки - заспивање со млеко 150мл Сега спие а ќе руча кога ќе се разбуди - ручек - пире од компир и пилешко месо (варено) + семе од коприва и хим сол - ужина - кефир - вечера - златна мешавина, брокула и магданос + маслиново масло и хим сол - заспивање со мелко и навечер презаспивање со млеко околу 300мл вкупно
Преку ноќ два пати ад по 120. Во 12:30 и 06 часот. 09 ч. Десетина лажички,урма,слива,кајсија,брусница,боровница,вишна,киноа и кокосово. Мала прошетка до продавница и неколку залчиња кифличка. 120 мл.јогурт. Пола банана и 140 мл млеко за заспивање. За ручек е спремно телешко со бујон,малку вегета,путер,тиквичка,компир,боранија,кромид,морков,модар патлиџан и семе од коприва. За ужина во план сок од крушка и јаболка со маџун,витамин Ц и капките за железо Малтофер. До вечерта ќе видиме дали ќе биде пак кифличка или некој пудинг.
Д: овесни,пченичен гриз, 1/2 банана,1/2 јаболко У: цреши,портокал,1/2 банана и 1/2 јаболко од доручекот што останаа. Р: телешко,кромидче,доматче,компир,тиквица,морков,магданос,солен путер. В: фрутолино
Убаво замислено мени @galapce , се надевам ќе го реализират! Стискам палци. А досега и не сте толку лоши, пола банана, малку кифличка, јогурт и малку од овошниот оброк. Може подобро, ама со оглед на тоа дека слабо јаде детето мислам дека не е лошо и ова досега што го каснал. Еве го нашето мени: - лажичка мед - појадок - домашна кифличка со салата (домат, зелена пиперка, краставица, крмоид, ,магданос и сирење + маслиново м) - ужина - цреши - заспивање со сок од цвекло, морков, портокал и јаболко - ручек - ориз, морков, кромид и пилешко месо - ужина - круша - вечера - палента со к. млеко - заспивање со млеко
Д- палента со пола јајцеи кисело млеко у-банана,јагоди ,јаболко,малини р- спанаќ со ориз,морков,кромид,лукче,домат в- кисело млеко со лепче млеко пред спиење