Денешното мени: - појадок - овошна салата (слива,кајсија,праска,лимонов сок, кокосово масло и 2 лажчки мелени лашници и ореви) - ужина - домашна кифличка - заспивање со сок од вишна и аронија - ручек - пастрмка, ориз, компир, морков, лук и брокула - ужина - праска и кајсија - вечера - шалента со кисело млеко - заспивање со млеко
Дoручек: бaнaнa,цреши,крушa,кoкoсoвo м.oреви и 4видa житaрки пoтoпени вo сoк oд цеден пoртoкaл Ручек: Пoснa мaнџa(крoмид,мoркoв,млaд лук,пиперкa,мн пaтлиџaн,тиквицa,кoмпир,бaмји,грaшaк,бoрaнијa)куркурмa,бибер,хим.сoл,црвен пипер Вечерa: пaлентa сo урдa и јoгурт Ужинa1: пaлaчинкa сo кaјмaк и јoгурт Ужинa2: цреши Зaспивaње сo млекo
Gledam na poveke mesta procitav davate palacinka na deteto.mislam nema posebna tema za recepti pa ako saka nekoj da mi kaze kako gi prigotvuvate.ako ima soodvetna tema pisete tamu.
-Доручек: житарици со банана -Ужина: домашен овошен јогурт: малини,јагоди и јогурт -Ручек: грав -Неколку залчиња банана -Вечера: леб со кисело млеко
Зa нaс штo прaвиме oд тие,брaшнo,јaјце вoдa...стaндaрден рецепт.Сo интегрaлнo брaшнo прoбaј.Имa и рецепт сo јaјце и пaсирaнa бaнaнa нo не сум прoбaлa дa нaпрaвaм
200мл млеко и една кришка лебче- почна да си бара покрај млекото и нешто да грицне Д: 'ржани снегулки со овошје Р: телешко,компир, грашак, лук, домат, тиквица,семе од коприва, путер В: хип ноќна..пола само изеде млеко за заспивање
Блазе си ви на дечињата што ви јадат се..14месеци сме и едвај 2пати јадеме..а ме интересира за појадокот гледм сите давате овошје дали се заедно блендирате или така го давате..
Ах, па не јадат се..мојава некои денови јаде убаво...некои не...Насабаље пообемно јаде отколку попладне, али нормално си е тоа. Среќна сум и толку што јаде. За овошјево од рака така не го сака баш..ако ме види дека јадам јас ќе дојди, ќе проба и ќе се намршти. Пасирано, блендирано сето заедно...така и е повкусно. Јас сум повеќе за така да го јади, ама кој ме прашува мене
Денешното мени: - појадок - баница со блитва и сирење + 3 мали филџани јогурт (многу сака јогурт дури се кара за уште да дадеме) - ужина - 1 кајсија и пола праска - заспивање со компот од вишна и сок од арнонија - ручек - грав со пиперка, морков, кромид и семе од коприва - ужина - цреши и малини - вечера - на роденден сме, најверојатно пица ќе касне - заспивање со млеко
-2 парчиња пица(пиперка,доматна салса,маслинки и кашкавал) -малини и јаболко и морков(грицкаше) -кисело млеко -манџа(месо,компир,грашок,морков) -ноќна хип Пуканки,плазма измегу
Д: овесни, јаболко,банана У: праска,јаболко Р: тиквица,батат, семе од коприва,мешан зеленчук, жолчка и четвтрина белка, маслиново м. В: лебче намачкано со абц сир Ме интересира кога дадовте свинско месо прв пат....на колку месеци?
Денешното мени : - појадок - крофни и 1 филџан кефир - ужина - 1 нектаринка и 1 слива - заспивање со млеко 150мл. - ручек - мусака и семе од коприва - ужина - кајсија - вечера - палента со кисело млеко - заспивање со млеко
Dorucek: kifla so dzem od kajsija. Rucek: przeno jajce na neleplivo tavce so nekolku kapki maslinovo maslo. Vecera ke bide nekoja instant kasicka za dobra nok ili poparicka so kiselo mleko. Uzinka praska i banana, ovosjevo so molenje i ubeduvanje, ne go saka ic. Inku nisto ne blendiram nisto uste od 10m.
Денешното мени: - појадок - ѓеврече и јогурт - ужина - сок од портокал, морков, цвекло - засладен со мед - заспивање со млеко - ручек - полнети пиперки со ориз и месо - ужина - овошје - вечера - интегрален леб и сирни намаз - заспивање со млеко
Доручек: тарана со кисело млеко Ужина: банана Ручек: Спанаќ,ориз,морков и јајце Вечера: гриз со цимет Измеѓу леб,бисквита,кашкавал.
Денешното мени: - појадок - јајце од препалица, домат, маслинка и интегрален леб - ужина - нектаринка и малини, потоа и дадов сладолед па внатре ставив вишни - заспивање со млкеко - ручек - боранија, телешко месо, морков, кормид, семе од коприва - ужина - овошје - вечера - тостирано лебче со кашкавал - заспивање со млеко
- 200 мл млеко, малку кифла и јогурт од чаша (инаку нејќе да слушне за јогурт...од чаша сакаше да го пие..така да отсега ќе почнам во чаша да и нудам, а и ќе си учи пиење од чаша...бидејќи е погуст не и се истура) - чоколино - праска,банана,јаболко - црн домат, тиквичка, батат, кромид, лук, морков, грашак, 1/2 белка, жолчка, мелени семки од тиква,ленено, семе, сончоглед, малку сок од лимон. - бисквити со чај и банана Пред спиење веќе не ми бара млеко, ама некогаш доволно внесува со кашите. Ако нема во кашите доволно млеко...ја нудам јас...некогаш одбива некогаш си пие.