Дoручек: мусли,бaнaнa,прaскa,рибизлa Ручек: кoмпир мaнџa сo телешкo Вечерa: плaзмa сo млекo Ужинa1: тoст сo путер и кaшкaвaл,и јoгурт. Ужинa2: oвoшје или крaстaвицa Пред спиење пие млекo мaлку
На паковањето пишува од 8м. Ама пошто со млеко се приготвува од година најубаво. Јас и правев и пред година со вода...ама не е нешто вкусно со вода...повкусно е со млеко.
Доручек-банана, киноа, малини, бадеми, кокосово массло, сок од лимон. Ужинка- мини кроасан и 90 мл Хип сок, 120 мл ад.млеко пред спиење. Ручек- телешко месо, компир, тиквица, кромид, лук, боранија, пашканат, хим.сол, маслиново масло. Ужинка-смоки,лебче, јогурт. Вечера, лебче, јогурт. Пред спиење- овесни снегулки, банана, домашни јагоди. пред спиење, 120 мл млеко
Дoручек:мусли,бaнaнa,рибизли,мaлини,кoкoсoвo м. Ручек:пoснo мaнџиче(сo зеленчук се oд нaшaтa бaвчa ) Вечерa:пaлентa сo урдa и јoгурт Ужинa1: мекицa сo мaрмaлaд oд јaггoди Ужинa2: oвoшје или грицки некoј(вчерa мaлку киви мaлку крушa кaснa пa лешници пa сувo грoзје,штo ќе види тoa бaрa) Млекo пред спиење
Денешното мени: - појадок - овошна салата (1 слива, 1 кајсија, 1 мала нектаринка, малку вишни и малини + коксово масло, лимонов сок и мелени лешници и ореви) - ужина - јогурт, малку смоки - заспивање со млеко 150мл - ручек - кофтенца од тиква (со магданос и лук), домат и интегрално лебче - ужина - солени стапчиња, банана, сок (рибизла, аронија и вишна) - ова ќе биде во парк - вечера - домашна кифличка и таратор (павлака, краставица и лукче + миксот семиња (ленено, сончоглед и тиква) - заспивање со млеко 250мл
Доручек-киноа, просо, бунгур, банана, јагоди, сок од лимон, малку мед и кокос. Ужина- рендана краставица, киселомлеко, м.масло и малку сол. + смоки и сок Ручек-телешко месо, броула, пашканат, компир, грашок, боранија, лук, кромид, м.масло, куркума, хим. сол. пред спиње 120 мл ад млеко. Вечера- вишни, јагоди, цреши, банана, гриз. пред спиење- јогурт и леб запивање 120 мл ад млеко.
Вчерашно мени: Доручек:круша,јаболка,плазма и мед Ужина:банана Ручек:компири,тиквица,морков и пилешко Вечера:домашна супа со леб(помалце од пола изеде,не му се свиѓаше фаци праеше) Денеска: Доручек:леб со кремсир и пржено јајце(го пржев без масло) Ужина:овошно јогуртче(банана,малини,кисело млеко и многу малце мед) Ручек:Макарони со сос од домати и лук Вечера немавме,рано заспа дечкото Ме искараа денеска на лук мирисал да не сум му давала многу хахаха
И јас секој ден лук давам...Мене и на мм убаво ни мириса....и ние многу си јадиме лук Нека бегаат вампирите млеко 200 мл Д: марелици...излезени бевме и за готова каша се одлучивме Р: телешко, просо, црн домат, тиквица, ц.пиперка, морковче, лукче, путер, л.семе, семки од тиква и сончоглед. В: 'ржани снегулки со банана и јагоди Ужината ја отспа...сокче од портокал ќе пиеме после ручек некое време. млеко 200 мл доколку сака пред спиење.
Да, го јаде сето ова. Сега дека е топло сака повеќе течности. Инаку, главните оброци ни се од 300-350 грама. Ужинките , колку сака, без форирање. Лебче и јогурт цел ден да и даваш, цел ден би јадела. Денес Доручек- плазма, праски, кајсии, кокоово, масло, ц.цимет, ореви, сок од лимон. Ужина-овошен јогурт, смоки, леб, посегна дури и по компири пржени пред спиење 150 мл ад млеко Ручек- јајце, компир, морков, тиквица, пашканат, лук, кромид, м.масло, хим.сол., семки од тиква, лен и сусам. Ужина- смоки, јогурт, крекери солени. Вечера- палента, кисело млеко. Ужина-Ад млеко Пред спиење- овесни снегулки, кајсии, банана. 120 ад млеко и нано-нан.
Bravo @makedonkamak za obrocite na malata. Pa vie imate 3uzini i 3glavni obroci po ova sto pisuvas. I sinko jade,no nema vreme vo tekot na denot koga bi go izel sevo ova,spie,igra,setka.... Bravo,stom si jade tolku!
I obilni obroci, dobro e sto moze da gi izede maloto... Bravo za trudot na mama, ama mnogu hrana za malo zeludnice..
Сега е вака, ова е редоследот на јадење, понатаму не знам како ке биде. Баш кога игра или шетка си поткаснува, спие едвај еднаш на ден 40-60 мин и заспива дури во 23-23.30. Позз, до твојот најсимпатичен дечко и најмодерен. @ilyan Ako не и собира желудникот толку храна, значи нема да јаде или евентуално би го повратила вишокот. Секое дете е различно,битно сите да е се живи и здрави, Господ да ни ги чува.
млеко 230мл...малку кифличка Д: палента, банана, јаболко, неколку вишни У: овошен јогурт и мало чоколадно зајаче со баба јаделе Р: чорбичка (пилешки бујон, морковче, пашканат, магданос, мешан зеленчук, тиквица, жолчка и 1/2 белка, ленено с., семки од тиква, сончоглед, компирче) В: хип каша млеко колку сака Мојава уште по 200 мл јади...до 250 најмногу. Не е ни многу дебела ни слаба. Некогаш знае да отспие и 3 саати преку ден....им се радувам на таквите денови.
Вчерашното мени: - лажичка мед - појадок - баница, кефир и маслинки - ужина - вишни и малини - заспивање со домашен сок од кајсија - ручек - печен компир и морков, телешко месо (ми го одбиваше месото и ептен малку месо изеде) - ужина - сладолед (внатре додадов и парчиња праска, вишни и малини) - вечера - домашна кифла и салата (домат, краставица, пиперка, кромид и магданос) - заспивање со млеко Денешното мени: - лажичка мед - појадок - варено јајце, морков (изрендан), кромид, зелена пиперка и краставица (се исецкано на парченца и сама боцкаше со вилушката и јадеше, поточно се учиме сами да јадеме) - ужина - кајсија и слива, подоцна и дадов кефир со миксот лелено семе, сончоглед и тиквени семки - заспивање со домашен сок од вишни и арнонија - ручек - чорба од блитва, комрпир, лук, магаданос, зелена пиперка, кромид и просо + хим. сол и семе од коприва - ужина - нектаринка и малини - вечера - интегрално лебче и абц намаз - заспивање со млеко И пиеме многу вода, ама ептен многу, на секој час сме на шолја бидејќи често мочка
-Млеко 200 мл...малку кифличка -Пудинг во парк ручкаше -Киви, праска, јаболко, кајсија -лосос, гравче, брокула, морков, црн домат, тиквица, батат, маслиново м., магданос, лук, кромид, малку сок од лимон и сол. -леб со абц сир и јогурт -млеко колку сака
Денешното мени: - појадок - краставица, домат, морков, кромид, пиперка, маслинка - исецкано на парченца и јади сама - ужина - диња, малини и 3 чоко плазма бисквитчиња - заспивање со домашен сок од кајсии, рибизла и аронија - ручек - пастрмка, ориз, морков, лук + семе од коприва - ужина - нектаринка и кајсија - вечера - макарони со кашкавал - заспивање со млеко 200мл