Дoручек: смoкви,бaнaнa,рибизли,oвесни с.лененo семе. Ручек: црвенa леќa сo телешкo Вечерa: киселo млекo сo леб Ужинa1: мaкaрoни сo тунa Ужинa 2: (сегa скинaтo,и свaренo)И лубеницa Млекo пред спиење
Дoручек: смoкви,мaлини,бaнaнa,oвесни,aрoнијa. Ручек: печен кaрфиoл,и пржени тиквици Вечерa: вaренo јaјце сo дoмaт. Ужинa1: кaшкaвaл и леб,и јoгурт. Ужинa 2вoшје,смoки гaрaнт Млекo пред спиење
Денешното мени: - појадок - кајгана од јаце и урда + пола домат - ужина - малини и капини, подоцна и парче диња - заспивање со домашен сок од кајсии, рибизла и аронија - ручек - блитва сарма (ориз и телешко мелено месо) - ужина - банана - вечера - домашна кифличка со шопска салата - заспивање со млеко 300мл.
Еве ме и мене на темава. Синко се враќа во нормала па ова е нашето денешно мени Д: лепче, павлака, пола патлиџанче Р: ориз, тиквица, пилешко месо, патлиџан, пиперка, лук, кромид, семки од тиква, маслиново В: чоколино Ужинка: кајсија, праска, банана, плазма Ужинка 2: смоки лино флипс, крекери и сок од морков и јаболко
Денешното мени: - млеко 100мл (деновиве ми бара наутро млеко) - појадок - Пита со блитва и сирење + кефир - засивање со компот од вишни - ручек - боранија манџа со телешко месо + семе од коприва - ужина - праска и слива - вечера - палента со кисело млеко - заспивање со млеко 300мл
Dorucek- banana, kajsija, sliva, domasni jagotki (nekolku), jabolko, orevi, bademi, c. cimet, kokosovo maslo, malku limon, pcenicni nikulci. uzinka-smoki, jogurt, leb 150 ml ad mleko pred spienje Rucek- kompir, tikvica, domat, grasok, oriz, paskanat, luk, kromid, susam, m.maslo, leb, him. sol i kurkuma uzinka- ceden sok od portokal i limon, smoki Vecera- domasna supa so zelencuk( mn ja saka) 120 ml ad mleko Vecera br2- jogurt, leb zaspivanje 90 ml ad mleko
Денешното мени: - овошна салата - праска, диња, слива, малини + лимонов сок, мелени лешници и ореви , кокосово масло - ужина - домашна кифла и малку пинџур, подоцна и едно киндер чоколадце - заспивање со домашен сок од праска - ручек - поленти тиквички со ориз и телешко мелено - ужина - солени стапчиња и банана (во парк) - вечера - интегрален леб, домат, кромид, зелена пиперка и сирење - заспивање со млеко 300мл
Вчера: млеко 250мл Д: овесни с. со банана и лажичка мелени ореви и лешници У: 2 крушки помали,1 слива и 3 тркалца краставица (грицкаше) Р: печени полнети тиквички со месо, кромид, домат, лук, морков и варено компирче В:млеко само пијаше Пијаше и сок од портокал и чај од камилица. Денес: млеко 250мл Д:чоколино па леб побара да грицка У: банана и слива (грицкаше) Р: јајце, брокула, тиквица, црн домат, морков, домат, кромид, просо, магданос (на пареа) В: леб и млеко (попара) Сок од цвекло и портокал и чај од камилица. Некни прв пат со сласт изеде нешто што е со јогурт, ме израдува . Јадеше палента со кашкавал, путер и јогурт.
Денешното мени: - појадок - лиснато со фета и филџан кефир - ужина - праска - заспивање со домашен сок од кајсии - ручек - ќофте и манџа од домати и пиперка - ужина - диња - вечера - макарони со кашкавал - заспивање со млеко 300мл
Дoручек: oвесни,кaјсијa,сливa,бaнaнa. Ручек:пaстрмкa и брoкулa Вечерa: тaрaнa сo зденкa и сиренце. Ужинa1: урдa сo јaјце oд препелицa,дoмaт,и јoгурт Ужинa2: oвoшје Млекo пред спиење
Dorucek: - griz+ banana+malini+ praska Rucek - boranija+ meleno meso+ lebce Vecera - Palenta+ sirenje+ kiselo mleko Kako uzinka jadese pola kroasan, edno ovosno jogurtce i sokce.
Dorucek: jajce kajgana+ jogurt + leb Rucek: musaka Vecera: popara so kiselo mleko Uzinka: pola banana ili praska, cokoladno mleko, i ovosen jogurt
Dorucek: Dinja+ banana+ praska+ griz Rucek: oriz+ pilesko Vecera: Plazma+ cokolino + mleko Uzina: ovosen jogurt, kroasan, smoki,
Денешното мени: - појадок - сутлијаш - ужина - лубеница и малини - заспивање со домашен сок од кајсија - ручек - грав - ужина - праска - вечера - јогурт со овесни снегулки - заспивање со млеко 300мл
Д:чоколино У: смоква и сок од портокал и цвекло Р: грав,морков,пиперка, кромид, лук, тиквица, маслиново м.,малку сол У: круша В: бисквити, млеко
Доручек: круша+ јаболко+ диња Ручек: пире + ќофте Вечера: палента+ жолчка+ пола зденка+ кисело млеко Ужина: пола банана, малини, монте,
Требаше да биде вчерашен ручек за малото. Касна со сила некоја лажичка. Морков,домат,модар патлиџан,тиквица,кромид,грашок,ориз и телешко. Запржено па печено.