Вчера доручек - тарана со кисело млеко ужина - банана,јаболко,праска, грозје ручек- полнети бабури со мисиркино,оривче,кромид,праз,домат,морков- изеде една ипол бабура сок од јаболко во соковник подоцна лубеница вечера- млеко и бисквити попаричка млеко и во кревет
Вчерашното мени: -појадок - варено јајце, морков и краставица -ужина - пудинг, смоки и слива -заспивање со сок од портокал и аронија -ручек - мусака -ужина - јогурт и домашна кифла -вечера - пица, мафин, грицки и малку кока кока На роденден бевме! -заспивање со млеко Денешното мени: -појадок - интегрален леб, сирење и пинџур (патлиџан, домат, пиперка, магданос и лук) -ужина - праска, киндер чоколадо и пудинг -заспивање со компот од вишни -ручек - пастрмка, ориз и салата краставици -ужина - овошје (диња или лубеница) -вечера - тостирано лепче со кашкавал и маслинки -заспивање со млеко 300мл.
Д: проја со сиренце и свеж патлиџан Р: Боранија со телешко мевце В: Тарана со урда и кисело млеко Ужинка 1: слива, банана и житарици Ужинка 2: пола јаболко па солени рипчиња и некоја смока
Dorucek: malini+ visni+ banana Rucek: turlitava+ svinsko meso Vecera: popara so kiselo mleko Uzinka: pola krofna, pola praska, cokoladno mleko,
Денешното мени: - појадок - домат, морков, зелена пиперка и кормид (исецкано на парчињи како салата) - ужина - грозје, крем банана и малку смоки - заспивање со домашен сок од кајсија - ручек - гулаш со телешко месо и макарони + семе од коприва - ужина- пак грозје и една слива - вечера - палента со павлака - заспивање со млеко 200мл
Дoручек: дренинки,бaнaнa,крушa,oвесни снегулки. Ручек: бел грaв,и мешaнa сaлaтa(цвеклo,мoркoв,зелкa) Вечерa: плaзмa бисквити сo млекo Ужинa 1: нaмaз мaзa,јoгурт,дoмaт,грицкaше кaшкaвaл,и свежa пиперкa Ужинa2: oвoшје,крaстaвички млaди oд бaвчa,грицкaме лешници. Млекo пред спиење
Dorucek: praska+ dinja+ griz Rucek: oriz+ morkov+ tikvica+ lukce+ magdonos+ pilesko Vecera: Cokolino+ plazma+ mleko Uzina: banana, kroasan+ ovosno jogurtce
Dorucek- cia seme potopeno vo mleko, banana, praska, bademi i orevi, malku plazma. Uzina- ovosen jogurt od jagoda, smoki i lebce po malku i zrna pcenka ( i se dopadna mnogu) pred spienje120 ml mleko Rucek- Domasna supa so kompirce rendano, morkov, meso telesko i leb, m. maslo. Vecera- jogurt, leb. Vecera pred spienje- Plazma, mleko.
Чиa семетo сooднoс сo млекoтo кaкп ти беше? Јaс вo oвoшните кaши му стaвaм,прoбaв сo кaкao кaкo пудинг не ми испaѓa убaвo.
-tost so kaskaval i domat i sok od ceden limun -banana,praska,biskviti,lesnici -kaneloni so meleno meso -varena pcenka ,krem banana -varen griz so kokosovo i visni
- krusa+ sliva+ smokva+ mleko - musaka - tarana+ zolcka+ feta sirenje+ kiselo mleko -pola banana, puding, cokoladno mleko
D: Griz so praska i kruska U: Ceden portokal so pola limonce R: Kjoftinja od telesko so pire U: Lubenica i dinja V: Kiselo mleko i urda Od seto ova izede po 4-5 laz i izmeju nudev i supa (domasna) i od rucekot na svekrva mi grasok corba i plus sutlijac ali isto od se po nekoja laz i se plasam deka ne e dovolno Vaka e veke izvesno vreme
Д: јачменови снегулки и јогурт Р: макарони со болоњезе В: чоколино Ужинка 1: пудинг и плазма Ужинка 2: јаболко, портокал и малини Инаку веќе две недели денот ни започнува со лажичка маџун Го обожава.
- praska+ banana+ citron+ griz - mangja so blitva + meleno svinsko meso - popara so kiselo mleko Utrovo dve mali smokvi izede, Posle rucek bi trebalo ovosen jogurt, cokoladno mleko
Dorucek- jogurt, lebce t.e popara Uzina- caj od kamilica so med i limon, mleko 180 ml Rucek- kompir, meso teseko, luk, kromid, boranija,domat, semki od tikva i susam, blitva. uzinka150 ml sok, banana i praska Vecera- kiflicka, jogurt Drugo ke vidime po zelba
Дoручек: oвесни,бaнaнa,сливa,смoквa. Ручек : кoмпир мaнџa сo свинскo месo. Вечерa:пaлентa сo вaренo јaјце,и киселo млекo Ужинa1: мaкaрoни сo мешaнo сирење. Ужинa 2: кaшкaвaл,крaстaвицa,и кубети. Млекo чaшa пред спиење.
Кај нас уште не се знае оброк ужина. Оти цело време ова пробај,друго пробај,па трето и се нешто се нудиме. Има денови кога поубаво се знае. Сака поединечно да јаде и тоа ми ја отежнува маката за да неможеме да ја оправиме крвната слика. Значи кофа јаде банана се јаде банана,неможеш да испасираш со неа ни јајце ни било што друго. Не сакаше да јаде од сабајле ништо па почнавме со една бисквита. Сок 60 мл...домашно свежо цеден,крушка,аронија,јаболка,вишна,мед и капките за железо Малтофер,витамин Ц и пола дозерка киндеримуно. За прв пат ми правеше проблем и него испи наеднаш и не цело. После јадеше домашна кифличка и малку јогурт. Банана,мала и цела ја изеде. Заспа со другиот дел од сокот уште 100 мл.со јајце од препелица во него. Прв пат дадов живо јајце( баш ме интересира како и по колку давате и дали секој ден). Очекував оти ке заспие покасно после млекото ама уште подобро бар после ми го јадеше ручелот. Пире од компир,пиперка,морков,тиквица,путер,семе од коприва и хималајска сол. Кисело млеко,после извесно време пак кифличка,па после и печена јаболка. Заспа со млекце. Успат малку и праска преку денот и неколку лажички од погустот,што го прецадував со цедалка сокот. Моето дете повеке јаде после ручек. Тогаш и бара а пред ручекот се молиме и пак ништо. Одбива месо и мешани каши.
Епа @galapce супер сте, зошто непотребно се грижиш. Можеби има дечиња со ,,побогато дневно мени,, ама и ова вашето мене сосема ОК ми изгледа. Е сега, со молење е јадењето и тоа најверојатно ти смета дека цел ден го ,,надмудруваш,, да касне, ама такво си е детето. А да пробаш без ужинки, да изгладни убаво, ме разбираш нели, да не каснува ништо помеѓу ручекот и вечерата пример. Можеби така повеќе ќе јаде! Нашето вчерашно мени: - појадок - овошен микс ( 1/2 јаболко, 1/2 праска, 1 слива, грозје, мелени лешници и ореви, ленен семе, лимонов сок и малку мед) - ужина - варено јајце и парчиња кромид - ужина - смоки и чоколадо - заспивање со компот од кишни - ручек - печен компир и телешко месо со габи (додадов и семе од коприва) - ужина - диња (омилено и е), малку смоки и квики - вечера - интегрален леб и павлака - заспивање со млеко
Пробано. Не се жалам за количината туку тоа што не јаде ручеци и овошни каши. До пред некпј ден ни к млеко. Белки ке се смени и другово,пошто крвната слика не чини.