Dorucek: banana+ zolcka+ mleko Rucek: boranija+ svinsko meso+ morkov+ magdonos+ lukce Vecera: Keksolino+ plazma+ mleko Uzinki: 1 smokva, kroasan, proja
D: Tarana so domasno kiselo mleko U: Cokolino R: Grasok corba so telesko U: Ceden portokal V: Ke mu pravam palacinki po recept od zdrava hrana, zdravi deca
Vcera D: Praska, jabolko i laz madzun U: 3 krofnicki (domasni so jacmenovo brasno) R: Oriz so zelencuk U: banana V: Kiselo mleko i palenta Poleka se vrakame kako sto bese predhodno so dobar apetit
Dorucek: slivi+ malini+ visni+ griz Rucek: polneti piperki+ lebce Vecera: Tarana+ blitva+ sirenje + kiselo mleko Uzina: lisnat kroasan, ovosen jogurt, cokoladno mleko
Д: лепче и павлака Р: компир манџа со телешко В: Овесни снегулки и кисело млеко Ужинка 1: диња, јаболко и плазма Ужинка 2: парче проја
Д: јачменови снегулки и јогурт Р: Ориз, блитва, пиперка, лук, кромид и јајце варено В: чоколино Ужинка 1: чоколаден пудинг Ужинка 2: 5 житарици, банана, јаболко и малини
Вчерашното мени: -појадок - пенерлија со сирење и јајце + филџан јогурт - ужина - смокви и мрсна торта - заспивање со сок од праска - ручек - печено јагнешко, компир и морков - ужина - сладолед и додадов внатре малини, капини и вишни, подоцна пукани - вечера - интегрален леб и таратор (краставица и павлака и лук) - заспивање со млеко 250мл Денешното мени: - појадок - кајгана со брокула и сирење + пола домат - ужина - ванила пудинг со овесни снегулки (ги додадов откако се свари пудингот) - заспивање со домашен сок од праска - ручек - грав - ужина - овошје - вечера - макарони со сирење - заспивање со млеко
D-palenta so celo vareno jajce i k.mleko U- malini,banana,jabolko,krusa R- grasak mangzicka Ceden sok od jabolko Lubenica V- ovesni so jogurt
Вчера: Д: кајсии, круша, слива, 5 житарици Р: ориз, пилешко, патлиџан В: кисело млеко и лепче Ужинка 1: животинско царство, соленки Ужинка 2: јуфки со сиренце Денес Д: лепче, АБЦ сир и патлиџан Р: Компир, брокула, пиперка, лук, кромид и јајце варено В: палента, урда, кисело млеко Ужинка 1: чокобисквит, смоки па пола пиперка Ужинка 2: праска, јаболко, банана, плазма
Dorucek : strudla so domasen dzem od slivi, malku podocna pola banana. Rucekomasna pileska corba so mnogu zelencuk i domasno mevce (od mlado petle). Vecera: biskviti so mleko i edna lazicka med(odlicno i vlijae na imunitetot). Uzunka: smoki, ovosen jogurt od borovinki.
Доручек: две смокви,пола банана,пола праска,две бисвити,мед и рогач. изедено за чудо. Ужина: Цеден сок од грозје и јаболка. Ред чоколадо. После карање од сите околу мене,до матична,баби,стрини,тетки,братучетки...каква мајка и какво е тоа дете што не му даваш чоколадо? Преспивање со млеко. Ручек: Компир и пиперка со телешко. Почнав поедноставни ручеци и да.менувам за да Можеби вака оли вака или вака ке го јаде. Пола изедено,не задоволително ама сепак. И малку лепче. Вечера: Тарана со сирење,интегрални,залак два. Проба два,кисело млеко. Проба три,омилената каша со банана,бисквита и јаболка. Ништо не успешно и завршивме со кроасан. Млекце пред спиење.
@galapce со се ако се претерува нечини...1 ред чоколада не е нездраво...какао си содржи,а какаото е убаво. Д: овесни, гриз, банана, аронија, лажичка мед, мелен лешник и орев. У: круша Р: телешко со грашак ...ако сака...ручекот не ми го јади сок од портокал,цвекло В: бисквити, млеко
D- orivce so banana Mleko i zaspa posto na gosti bevme R- telesko,boranija,morkov,pcenka,kompir,leneno seme U- malini,smokva banana krusa jabolce i med V- k.mleko popara
Dorucek :malini (so lazenje deka se bonboni zrnce po zrnce go jadese, skarana e so ovosje). Podocna sutlijas so cimet. Rucek: domasna boranija, kompir, morkov, kromidce, magdonos. Vecera: ke bide lino lesnik. Uzinka:cokoladno zajce, sigurno ke gricne i nesto drugo. Seto ova, osven zajceto so lazenje, ubeduvanje, imam strasen problem so nejadenje. Od koga znam za nea toj problem, ama sto da praam moe e da nudam.
Dorucek: palenta+ zdenka+ zolcka+ kiselo mleko Rucek: boranija+ meleno meso Vecera: Plazma+ mleko Uzina: pola banana, dve slivi, kroasan
Д: палента,јајце,кашкавал,јогурт Р: грашак посен со морков,кромид,лук (само за грав и грашак отвараме уста во последно време) В: hipp ноќна со тато во парк У: круша, сок портокал и цвекло, овошен јогурт.
-supa (kupena) pa dodadov fide,rendan morkov i pola limon i biber -banana,praska,visni i kokosovo -ovesno lepce so puter ,sol i kari -gravce (od naseto) (luk,kromid,piperka) -nokna verojatno od hip
Д- овес цело зрно,праска,банана и кокосово масло У-супа Р-растурена сарма од мелено месо со ориз и кисело млеко У-цеден сок од портокал В-Палента со јајце од потполошка и козјо кисело млеко
Денешното мени: - појадок - ајвар, леб, сирење и маслинка - ужина - десетина бадеми, лубеница и една слива - заспивање со млеко - ручек - телешко, морков и компир - ужина - мекица со сирење, малку локум - вечера - палента со кисело млеко - заспивање со млеко
Dorucek: krusa+ praska+ griz Rucek: pire+ domasna kokoska Vecera: Supa od kokoskata Uzina: banana, nekolku malini, lisnat kroasan