Денес на мени е Д-овесни снегулки со праска,круша и банана,кокосово У- цеден сок од портокал со маџун и две интегрални бисквити Р- летна манџа со пиперки,патлиџан,модар патлиџан,јајце и сирење У- пудинг со банана,авокадо,урми и какао В- Домашни јуфки и јогурт
Дoручек: oвесни,бaнaнa,крушa. Ручек: супa и пржени тиквици. Вечерa: пaлентa сo урдa. Ужинa1: лебче прженo сo јaјце,сирење,мaслинки,и јoгурт. Ужинa 2:пченкa Млекo пред спиење
Od vcera -praska banana visni i plazma -kiselo mleko i palenta -pilesko ,kompir,tikvica,kromid i brokula -makaroni so rendano sirenje Izmegju sladoled i resana
Д: кефир и лепче Р: ориз, брокула, карфиол, морков, кромид, лук, пиперка, цело јајце В: гриз и какао Ужинка 1: праска, круша, плазма Ужинка 2: лепче, сиренце, патлиџан. Меѓуоброци некое солено рипче, пола чокобисквит и 200 мл сок од слива
Ве молам за совет Имаме 2 години и 4 месеци 3 месеци го учам на суво ама не сака, јадеме за ручек обавезно манџа со леб дрпбено супа дрпбена за доручек палета со јогурт гриз со овошје, попара со млеко, за вечера разни лина или бисквити со млеко а освен сув леб знае да изеде 6 кришки само внатрешноста друго не сака суво ни зеленчук ни овошје освен ако не е како попара надробено. Пиеме напладне и навечер по едно шише козјо млеко и по некој пудинг или овошен јогурт помеѓу. Му ставив исечен кроасан среде корка го промети и го тргна му намашкав авц на лепче го искуба намачканото и само лебот го јадеше.
Od vcera: Dorucek: tarana+ sirenje+ kiselo mleko Rucek: turlitava so meleno meso Vecera: Cokolino+ plazma + mleko Uzina: skoro pola banana, ovosen jogurt od visni, cokoladno mleko
Вчерашното мени: - појадок - морков, кромид, краставица, домат (сецкано на парчиња) - ужина - ванила пудинг (додадов овесни снегулки и сецкани ореви) - заспивање со домашен сок од кајсија и аронија - ручек - компир манџа со свинско месо и семе од коприва - ужина - слива и пола јаболко - вечера - тиквени ќофтенца, интегрален леб и малку павлака - заспивање со млеко 200 мл
D: Jabolko, banana, ovesni potopeni vo sok od portokal, soncogled, semki od tikva i nekolku orevcinja i bademi U: Ceden portokal R: Spremam musaka ali rucekot denovive ne mi go jade neznam zasto V: Najverojatno kiselo mleko i lebce (popara) Zaspivame so kravjo mleko okolu 100ml pie i bara da cica za da zaspie
Од вчера Д - Просо со банана,смоква,круша и слива У- цеден сок од портокал и јајце од потполошка Р- компир манџа со мисиркино,бамја,пиперка ,патлиџан и салата патлиџан У- лубеница и некој бисквит В- интегрален гриз со чоколадно млеко и банана
Денес Д- овесни снегулки со банана,праска,круша и семе од коприва У- амерички палачинки со боровинки и мед Р- интегрален ориз со зеленчук и салата крставици и патлиџан У- пудинг со авокадо,банана и какао В- Палента со сирење и јогурт
Denot go zapocnavme so edna lazicka med i seme od kopriva. 180 ml mleko jogurt (ovosen) so cresi Telesko na parea so praz i spanjak, maslinov zejtin i sol. Zaspivanje so 180 ml sok od cveklo, morkov i limon. Krusa, dinja i banana Za vecera se mislam da mu spremam pica.
Лaжицa мaџун Дoручек: мусли,бaнaнa,aрoнијa,крушa Ручек: пoснo мaнџиче Вечерa: киселo млекo сo лебче Ужинa1: бурек сo месo и јoгурт Ужинa2: oвoшје(денес лубеницa ќе се сече) Млекo пред спиење
Aj da pocnam i jas tuka. Cedeno sokce portokal so madzun. D: jabolko banana so jacmenovi sneg. I kokosovo R: corbicka od praz, morkov kompir, tikvica izmiksirano pa posle dodadov malku pcenka i proso V: planiram varena pcenica da ja izblendam so urma i rogac Denes sum doma pa za uzinka cicanje
И мојата не сака мачкано лебче...ја оставам само леб на суво да си јади....ако така и е неа убаво, нека си го јади така. Не го сакаме лебот ни како попара во манџи и супи и во кисело млеко,јогурт. Манџите ги јадеме без леб. Единствено со млеко попара јади. На суво само овошје сака да гризи и тоа само тоа неа што и се допаѓа...најмногу круша и ако накиселува не го сака,па бараме поблаго овошје. И краставица јади од зеленчук страна. Како што и е убаво неа така и давам...со другото само пробувам и се надевам дека ќе и се заслади и тоа еден ден. До вчера ни супа не сакаше...почнав да и ставам ловоров лист и си ја јади сега без проблем. Во манџите и корка ставај му секако...претпоставувам дека му ставаш..така ќе си ја џвака. Вчера: -чоколино -сок портокал,цвекло -чорба пилешка -гриз,јајце,ванила ужини не сакавме
Заборајв ако не сака така да гризи овошје, пробај да му го рендаш....да не биди лапни- голтни пасирано.
Vcera D: Banica domasna so kiselo mleko U: Sok od cveklo, jabolko i morkov R: Kjoftinja od telesko, tikvica, morkov, kompir, jajce i r'zno brasno so him.sol V: Tarana so malku abc 150ml mleko pred spienje rekord do sega Primetiv koga ne mu davam uzinki po ubavo ruca i vecera
Вчерa Д- Тaрaнa сo сирење У- млекo Р-Ќoфтенцa oд тиквички,кoмпир,мoркoв и јaјце сo пaвлaкa и сaлaтa пaтлиџaни У- Сoк oд пoртoкaл и бaнaнa В- Пaлентa сo киселo млекo
Д-прoсo сo бaнaнa,прaскa и бoрoвинки и претхoднo сoк oд пoртoкaл сo мaџун У- еднa бoнжитa Р- Црвенa леќa сo зеленчук и сaлaтa пaтлиџaни У- лепче сo пaвлaкa,крстaвицa и мaслунки В- мaкaрoни сo сиренце,јaјце и јoгурт