Mleko 180 ml. Lazica med i seme od koprivi U: banana + zolcka R: riba, brokula, morkov, luk, maslinov zejtin i sol. Zaspivanje so 150 ml sok od cveklo morkov i limon. U: praska i krusa V: lepce, kaskaval.
Д: овесни с, банана, аронија, л.мед,орев У: парче кашкавал, малку лебче, 2 и 1/2 плазма, сок од портокал Р: оривче варено со грашак,кромид,лук,црн домат, морков + 2-3 маслинки и јајце варено У: ако има време овошен јогурт В: гриз,ванила
Денешното мени: - појадок - пржени кришки со филџан јогурт и пола домат - ужина - круша и ореви, подоцна едно киндер - заспивање со сок од вишни и аронија - ручек - ориз и пастрмка - ужина - јаболко - вечера - палачинки со чоко крем и банана - заспивање со млеко
Д: бисквити,млеко,какао, кокос,пола лажичка мед У: банана, покасно сок од цвекло,круша,кива,портокал. Р: манџичка со свинско,компирче,морковче,кромид,лук и малку леќа ќе и вметнам од нашиот ручек. У: пуканки со тато ќе јадат В: чоколино
Дoручек: Бaнaнa,мусли,смoкви,aрoнијa,и чиa семе. Ручек: Стaндaрд сaбoтнo рибa,и брoкулa. Вечерa: киселo млекo сo лебче. Ужинa1: путер сo лебче и дoмaт. Ужинa2: вaренa пченкa Млекo пред спиење
Dorucek: banana+ zolcka+ med+ sok od kapini Rucek: mangja so blitva+ oriz Vecera: tarana+ zdenka( dve parcinja) + kiselo mleko Uzina: proja so blitva i sirenje, praska, ovosen jogurt
И џабе го фалев тато...пак со мама си јадеше Д: палента, кашкавал, јогурт. У: сокче и заспа веднаш Р: просо, брокула, грашак,морков, лукче, јајце. У: овошен јогурт или овошка В: леб, млеко попара со л.мед
D: ovesnii rzani snegulki so jabolko aronija i kokosovo maslo R: mandzicka so crv.leka praz, mod . patlican i tikvicka. Prv pat samo malku zgmeceno so racen blender. Sve izede ama malku izgleda poveke sol i staviv i mn i se svigjase V: vo plan proso so urmi i madzun Klasicni uzinki nema a pomegu obroci gevrece, ceden portokal, grozje. ..
D: mleko 180 ml U: kinder brios R: jagnesko, grasok, piperka, crn patligjan, seme od kopriva, maslinov zejtin i sol. Zaspivanje so sok od visni. U: krusa i jabolka V: makaroni so kaskaval. Za zaspivanje mleko 150 ml.
Денешното мени: - појадок - јајце од препалица (варено), и ситно исецкани морков, краставица, кромид и пиперка - ужина - двопек со мармалад од сливи, 3 ореви, малку смоки и едно киндер јајце - заспивање - сок од кајсија - ручек - пире и телешко месо - ужина - круша - вечера - тостирано лепче со кашкавал - заспивање со млеко
@snegulkata procitav za przeni lepcinja i mi tekna ete kako predlog jas gi pecam vo rerna (mi predlozija kako pozdrav nacin), a za przeni jajca stavete voda vo tavceto da zovrie i skrsete gi jajcata (na oko) i taka se varat, a se kako przeni samo bez maslo D: Urmi, kivi, krusa i med U: Ceden portokal i mu dadov da proba kroasan za prv pat R: Sarmi od modar patlidzan so fil od palaka, mocarela, nesolena urda, parmezan i jajce i odozgora so rendan kaskaval V: Planiram amerkanski palacinki so pcenicno integralno brasno i med (zelba na mm )
Dorucek: banana+ smokva+ magjun+ mleko Rucek: Oriz so zelencuci+ supa Vecera: Palenta + sirenje+ zolcka+ kiselo mleko Uzina: cokoladno mleko, kroasan, edna praska
@Mi-Ma Ти благодарам на советот, тоа со потпечените кришки во фурна како поздрава варијанта ќе го пробам, не се сомневам дека ќе и се допадне на малата. Инаку одвреме - навреме давам и пржена храна (свесна сум дека е нездрава варијанта), но е во умерени количини и се тешам дека барем намирницит екои ги јаде се здрави, специјално ги набавувам од село за да сум сигурна дека јаде добра храна. Голема е веќе, и сама бара од нашето јадење да јаде. Денешното мени: - појадок - супа и семе од коприва - ужина - колач со сушено овошје (слива, смоква и кајсија) и сецкани ореви и лешници - заспивање со компот од праска - ручек - манџа со компир, бамја, зелена пиперка, кормид и киноа - ужина - јаболко - вечера - палента со кисело млеко - заспивање со млеко
Мојава пак пржено не сака ни да помириса...Уствари таква е во се...пребирлива. Пржено јајце не сака...го плука. АЈ ко ќе порасне, ќе смени Д: овесни,јаболко,смоква Р: просо,тиквичка,црн домат,морков,лук,јајце В: леб,млеко,л.мед У: 1/4 јаболко,круша,неколку смоки, овошен јогурт
Д: јуфки и сирење Р: компир манџа со брокула и телешко В: кефир и овесни снегулки Ужинка 1: сок од портокал со 5 зрна аронија, чоколаден пудинг и бисквити Ужинка 2: парче диња и круша
Dorucek: Cokolino+plazma+ mleko Rucek: mangja so makaroni+ melen domat+ lukce+ bosilek+meleno meso Vecera: popara so kiselo mleko Uzina: pola krusa+ pola banana+ cokoladno mleko
Dorucek: przeno jajce na neleplivo tavce so malku maslinovo maslo. Rucek: mangicka so zelka, morkov, oriz , piperka, kromidce, magdonos, patligan. Vecera:ke bide Noy Noy so mlekce. Uzina: peceno jabolko so med i cimet. 19 meseci ima kuklickata.
Д: леб и кашкавал У: печена тиква, сок од портокал Р: супа со пилешко,морков,карфиол,тиквица,пашканат,компир,неколку макарончиња наместо фиде,лук У: овошен јогурт или овошка В: гриз
Dorucek: Griz+ banana+ dva cedeni citrona Rucek: musaka Vecera: tarana+ dve zdenki+zolcka+ kiselo mleko Uzina: nekolku malini,proja so sirenje, kroasan
Денешното мени: - лажичка мед - пржено јајце и урда + филџан кефир - нектаринка, смоки и бадеми - заспивање со домашен сок од кајсија и аронија - ручек - манџа грашок, бамја, зелена пиперка, кормид, лук , киноа и семе од коприва - ужина - круша - вечера - интегрален леб (или двопек, зависно што ќе сака) и таратор (павлака, краставица и лук) - заспивање со млеко 200мл и ноќе пак се будиме (излегуваат петките заби) пак млеко