D: prvo ceden portokal so malku med prv pat pa tikva pecena so jabolko i kinoa R: sakav kako supa pogusta so morkov brokula kompir i praz i 2 mali koftenca ama ne sakase taka da jade krupno plukase pa seto toa Izblendano go krkna V: banana so plazma Izmegu cicanje, lubenica
Д. Банана,јаготки,јаболко,мед,кокос,бисквити,семки од тиква. После малку кифличка,сок од портокал и калинка. Јогур пред спиење. Р. Ориз со полешко,пиперка,тиквичка, морков,кромид,лук,семе од коприва. Ја дојадовме овошната каша од сабајле. Половина чоколадо животинско царство. Интегрални грицки. В. Одбиваше се,па малку супа и млекце пред спиење.
Dorucek: visni+ malini+magjun+ griz Rucek: turlitava+ svinsko meso+ supa Vecera: popara so kiselo mleko Uzina: dve kocki cokolada, okolu 10 lazici sutlijas+ cimet, smoki/ solenki
Д. Пишии со кисело млеко. У. Овошна каша,круша банана,вишна,хејда,ц.цимет,лимонов сок. Ред чоколадо( за да се изеде кашата,лоша навика). Ручек. Истото од вчера, пошто денешното не го сакаше. Често знае вчерашното да го сака повеќе од денешното. У. Шетавме во парк,пудинг од ванила и повторно од пишиите од сабајле. В. Макарони со сиренце и јогурт. Две зрна грозје. Заспа без млеко. Обично пие еднаш преку ноќ,еднаш пред спиење. Белки ке го отфрлиме и едното од вечерта.
D: tikva so malku aronija i ovesni snegulki edvaj gi izede R: spremiv riba s batat piperka i bulgur ni 1 laz ne izede. Posle jadese od nasaTa turli tava sto e ok da ne bese tolku zacineta i malku mi bese sube. Posle malku k.mleko V: pcenica varena so suci grozje urmi i rogac. Pocna super da jade do pola i tolku. Denes nesto slabo jadenjevo
Dorucek: keksolino+ plazma+ mleko Rucek: musaka+ parmezan Vecera: Banana+ eden isceden portokal i citron Uzina: gjevrek, kroasan, cokoladno mleko
Mleko 150 ml. u: plazma + cokolino r: finokio, piperka, kromid i vareno jajce. Zaspivanje so sok od cveklo, morkov i limon. u: jabolko + meleni lesnici v: supa + leb. Zaspivanje so 180 ml mleko.
Денешното мени: - појадок - 2 парчиња двопек, ајвар и сирење - ужина - печена тиква, ореви и малку круша - заспивање со компот од праска - ручек -зелка манџа и свинско месо - ужина - банана - вечера - макарони со кашкавал - заспивање со млеко
Денешното мени: - јајце од препалица и брокула (пржени), филџан кефир и 2 маслинки - ужина - јаболко - заспивање со сок од кајсија - ручек - ориз и пилешко месо - ужина - печена тиква со мед и лешници - вечера - палента со кисело млеко - заспивање со млеко
Kakvo pilesko davate? Jas domasno nemam od kade da najdam. Dosega ne sum i davala bidejki samo od market mozam da kupam i nekako mi e sube
Dorucek: griz+ jabolko+ krusa Rucek: mangja so spanac+ oriz+ meleno svinsko meso+ kefir Vecera: edno jajce kajgana+ lebce Uzina: ovosen jogurt od kivi, smoki/ solenki, edna domasna kifla
Mleko 150 ml. u: banana, lesnici, med i seme od kopriva r: pilesko so grasok, morkov i kompir Zaspivanje so sok od cveklo, morkov i limon u: budink, portokal v: spageti so sos i kaskaval Zaspivanje so 150 ml mleko.
Домашно пилешко давам, досега набавував од роднини од село, но отсега натаму не знам како ќе е Денешното мени (малце пообемно): - појадок - баница со сирење, пола домат и маслинки - ужина - мрсна торта, подоцна грицкаше морков, подоцна праска - заспивање со сок од вишни - ручек - поленти тиквички со ориз и месо - ужина- овошен јогурт, соленки стапчиња и малку банана - вечера- јогурт со овесни снегулки - парче кашкавал и малку смоки (ова во моментов) - заспивање со млеко
Dorucek: Cokolino + plazma+ mleko Rucek: polneti piperki+ lebce Vecera: Popara so kiselo mleko Uzina: banana, cokoladen puding, proja so spanac i sirenje ( da go iskoristam od vcera sto mi ostana)
Дoручек: бaнaнa,прaскa,aрoнијa,мусли,чиa семе. Ручек: супa Вечерa: истo супa Ужинa1: Спaнaќ сo јaјце,и дoмaт.пoкaснo пиеше јoгурт. Ужинa2: дoмaшни семки oд тиквa денoвиве ни се нa мени,и вaренa пченкa. Млекo пред спиење. (Млекoтo,киеселoтo млекo,и урдaтa штo ги кoристиме се кoзји)
Д: ржани с. со банана и вишни У: тиква на пареа, сок од портокал и цвекло Р: манџа со телешко У: овошен јогурт В: гриз
D: Jabolko, krusa, cveklo, nekolku orevcinja i cia seme U: Banana i 2 biskvitki plazma R: Spanak so oriz V: Casa kefir so 4 zitni snegulki
D:mleko 150 ml U: soleni stapcinja R: telesko so zelka, kompir i luk. Zaspivanje so sok od cveklo, morkov i limon U: banana V: oriz so gamberi Zaspivanje so mleko.
Д. Чиа семе,семки од тиква,банана,вишни,аронија,мед,круша,ленено масло. Јајце со сиренце и малку леб. У. Малку грицки и заспивање со сок од исцедена калинка. Р. Блитва,морков,тиквичка,кромид и ориз. В. Супа. Домата и малку леб. Заспивање со 210 мл.млеко. Сабајле во 6 бара млекце пак. Деновиве преку ноќ давам од чајот со камилица и маточина,сакајки да го отфлиме второто млекце ама неуспешно.
Д- Тарана со кисело млеко и сирење У- банана,круша,јаболко,просо,бисквита Р- манџичка- боранија,пченка,морков,лукче,кромид... В- овесни со кисело млеко или јогурт Измеѓу -крем банана или животинско царство, вода,чајче Заспива со млеко,веќе 4 ден не и давам млеко преку ноќ, така да нема више станување и топлење млекце Сабајле во 6,30 и дадов млеко