Вчерашнот мени: - појадок - овошна салата - пола круша, четвртина авокадо,пола портокал и капини + сецкани ореви и лешници, кокосово масло и лимонов сок - ужина - лиснато со фета и филџан кефир - заспивање со домашен сок од праска - ручек - мусака со мелено месо + семе од коприва - ужина - краставица и морков - вечера - кисело млеко и лебче - заспивање со млеко Денешното мени: - појадок - баница (со јајце,павлака и сирење) и филџан кефир - ужина - печена тиква со мед и ореви - заспивање со сок од праска - ручек - сарма - ужина - овошје (најверојатно круша) - вечера - пица, торта (на роденден сме) - заспивање со млеко
Д- тарана со јогурт У- Печена тиква, банана,јаболко и мелени ореви Р- Боранија У-калинка, крем банана В-Кисело млеко попаричка ( понекогаш е сита па не ми вечера, дирекно млеко и у кревет)
Дoручек: мусли вo сoк oд кaлинкa,aрoнијa,бaнaнa,aвoкaдo,мaлини,рибизли. Ручек: телешкo сo oриз и спaнaќ Вечерa: медoлинo Ужинa1: јaјце нa oкo,дoмaт,и јoгурт. Ужинa2: шеќерaц пченкa Млекo пред спиење
Pojadok-biskviti so mleko uzinka-banana Rucek-pita so kompir +kastravica uzinka-ovosen jogurt +ovosen sok Vecera-supa so pilesko uzinkata ne ja jadese +mala solja mleko so nestle pred spiejne.
Вчера Од градинка -Доручек- намаз од путер,урда,морков со интегрален леб и чај - Ужина -овошен сок - Ручек- Болоњезе сос со мелено месо и пире,салата,леб -Ужина - Перек Дома - Боранија со зеленчук Вечера- Тарана со кисело млеко
Vikend pa da pisam i jas. D: amarant so sok od portokal, limon, visna i aronija ao malku urma i plus ob.snegulki malku retko mi izleze pa za gustina R: mandzicka od zelka so morkov, praz i oriz V: vareno jajce so lebce i puter Izmegu malku gevrece, jogurtce, cajce i cicanje
Dorucek: Banana+mandarina+suvo grozje+mleko Rucek: Kjoftinja+pire+supa Vecera: kori+zolcka+kiselo mleko Uzina: ovosen jogurt od borovnica,nekolku kocki cokolada, krofna
Malku od smutito nase, portokal, limon, banana, visna i aronija D: tikva i jabolko so lino biskviti R: krapce i mesan zelencuk V: griz so urmi i kokosovo maslo Uzinka jabolce, orizovi kolacinja
Д: малку овесни с. со јогурт, потоа банана Р: лосос,ориз,брокула,кромид,лук В: hipp чоколада,гриз. У: неколку лажички тиква (не ја бендиса), круша, сок од портокал.
Д.Домашни кори со сиренце. У. Банана,круша,неколку лешници,сируп аронија,кокосово,мед. У.2 оти не сакаше са спие. Домашна кифла. Заспивање со сок од мандарина и калинка. Р.компир,морков,лук и свинско. У. Интегрални грицки. В. Супа со мн.зеленчук. Заспивање со млекце.
-leb,namaz i vareno jajce -visni,praska,banana,biskviti -riba pecena so kompir i morkov -parce svez ananas -nokna hip kasa
Вчера: - ржани с,банана, кива, мед, 1л. мелени лешници и ореви -телешка супа -пудинг -сок од портокал, смоки, чоко бананче Денес: -овесни, банана, вишна, кокос, лешник -сок од портокал, 1/2 круша -пилешка супа со рендано јајце внатре -од вчерашниот пудинг
vcera pojadok-yogurt so lebce uzinka-plazma rucek-jufki so telesko uzinka-banana vecera- pecen kompir uzinka-mini puding mleko ne sakase. denes pojadok-kifli so sirence +sokce uzinka-jabolko ne sakase pa ovosen jogurt. rucek-makaroni so tikvici uzinka-pak banana vecera-tarana mleko so nestle pred spiejne od kako ja fati virus maka macam so ovosjevo,osven banana ne saka drugo.
-przena kriska -gevrece so namaz -jagoda,borovinki,banana i biskviti -kompir,morkov,kromid ,luk i pilesko -palacinka so nutela -lesnici grickase -nokna hipp
D : palenta so urda i puter. U: ovosen jogurt od borovinki. R: pire i mevce od domasno petle. U: kalinka (iako odbiva ovosje, kalinkata ja prifati, ja lazam deka zrncata se bonboni). V: biskviti so med i mleko.
Д. Тиква,јаболко,наут, мед,сируп од аронија,брусница и кокосово. У.Јогурт и некој залак леб. Р.пире од морков,тиквица и компир,семе од коприва( без млеко). Заспа со сок од калинка,мандарина и слива. В.јајце со семе од коприва и домат. Заспивање со млеко.
Вчера Пред градинка - цеден сок од портокал и калинка Во градинка -Овесни снегулки со јогурт - Овошје - Грашок со мелено месо, салата и леб - Геврек Дома - Макарони со брокула,маслинки и грчки јогурт - Козјо кисело млеко со една кифличка
- tarana+ zolcka+ zdenka+ kefir - mangja so blitva+oriz - banana+ malini+ mandarina+ sok od crven citron - solenki/ smoki, ovosen jogurt od jagoda, cokoladno mleko
Денешното мени: - лажичка маџун - појадок - пита со праз, сирење и филџан јогурт - ужина - палачинка со Нутела, банана и сецкани ореви и лешници (Ова со Нутелата од @joy1 ми дојде инспирација) - заспивање со сок од праска и аронија - ручек - спанак со ориз (нема да ми го сака бидејќи и е едно од најнеомилените јадења, па затоа резервно имам боранија од вчерашниот ручек останото) - ужина - круша - вечера - јајце со урда - заспивање со млеко
Стана во 8:30 а во 7 пиеше млекце и продолжи. Пак бараше млекце ни не дадов. Дур испржам пишии дадов јогурт. Д. Пишии и јогурт. У. Кива,праска,бадеми,семки од тиква,ленено масло,банана,јаболка,мед, концентрат од аронија и рогач. После пак изеде уште една банана. За заспивање,сок од калинка ама малку пиеше. Р. Пилешко,домашно петле,ориз,семе од коприва,модар патлиџан,кромид,лук,морков,тиквичка,пиперка. У. Гроасан кој сам си го зеде од фиока. В. Супа. Заспивање со млекце.