D: dunja+jabolko+ plazma R: musaka V: domasna zelencukova supa Uzina: kroasan, ovosen jogurt,2-3 kocki cokolada, pola banana
Денешното мени : - појадок - овошна салата ( авокадо, банана,малина и мандарина + косово масло, линонов сок и сецкани лешници и ореви) - ужина - морков грицкаше, пудингче со овесни снегулки и малку смоки - заспивање со сок од праска и калинка - ручек - грав и салата од домати и кромид + семе од коприва - ужина - мандарина и смоки - вечера - пржена кришка со јајце, маслинки и јогурт - заспивање со млеко
Д: палента, урда, путер, павлака Р: пилешко со ориз и брокула В: тарана, сирење, кисело млеко Ужинка 1: портокал, мандарина, јаболко Ужинка 2: 220 мл сок од портокал и аронија и бисквити
Д. Пишии со сиренце и јогурт. У. Кајсии,урми,ј јаболко,просо,банана,семки од тиква,ц цимет,рогач,аронија. Заспивање со сок од мандарина и калинка. Р. Мусака со месо,ориз,компир,домат,ц патлиџан,праз,лук,кромид,морков,пиперка. У.кроасан В Супа со истиот зеленчук од ручекот и фиде. Заспивање со млекце.
D: cedeno sokce portokal kalinka pa omlet so patlidzance i malku mocarela U. Jabolce i banana R: keleraba (najdov slucajno na pazar porano pocesto ja imase) so nekoj zelencuk plus V: plan mi e griz so urmi i bademi
D: Banana+ visni+ ceden portokal+ magjun R: turlitava ( kompir, morkov, karfiol, brokuli, melen domat, tikvica, sitno seckani parcinja svinsko meso, pecurki, malce boranija, i odozgora kaskaval koj ce bide potpecen) njam V: Popara so kiselo mleko Uzina: domasni kifli (2-3), nesto blakce, ovosen jogurt od ananas
Денешното мени: - лиснати со фета + филџан ќефир - ужина - круша и киндер чоколадо - заспивање со компот од вишни и аронија - ручек - мусака - ужина - јаболко - вечера - палента со косело млеко - заспивање со млеко
Д. Домашни кифлички и кисело млеко. У. Ј.јаболко,јагоди,дуња,тиква,банана,лешници,бадеми,кокосово,рогач и сируп аронија. Еден ред киндер. Заспивање со сок од калинка и компот од слива. Р. Телешко со леќа,компир,праз,лук,пиперка,домат, тиквица. У. Од кашата за првата ужинка. В. Кифкички со сиренце. Сега пред спиење,млекце.
D: smoothie kalinka, portokal, banana, visna i aronija edno 60ml Peceno lebce so jogurt U. Jabolce rendano so med R. Crvena leka so kompir kromid i luk V. Palenta so k.mleko
Денешното мени: - појадок - погачка со морков, кисели краставички, кашкавал, сирење, маслинка и шунка + филџан јогурт - ужина - банана, квики, киндер чоколадо, овошен јогурт - заспивање со сок од вишни, аронија и додадов маџун - ручек - ќофтиња и манџа од домари, пиперки, кромид и лук - ужина - печена тиква со ореви - вечера - таратор и кифличка - заспивање со млеко
-pita so sirenje -sok od morkov i jabolko -vareno jajce so lepce i puter -kompir,morkov,grasok i pilesko -cresi,praska,banana i zitarici -nokna kasa
Ај ќе го пишам од викендов менито Сабота - Цеден сок мандарина и лимон - Доручек- тараненик со сирење и јогурт - Ужина - мандарини - Ручек - турлитава со пилешко и зеленчук и мешана салата - Ужина - домашни овесни колачиња - Вечера - омлет Недела -Цеден сок од мандарина и калинка Д- Просо со банана и јаболко(ама не го сакаше) па супа од зеленчук и кифличка У- Мандарина Р- Ќофте од мисиркино месо со кашкавал и печен компир со путер У- Мандарини В- Интегрален гриз со млеко,банана,какао и кокосово м
Mamicki aj ke prasam ovde,se nadevam nekoja ke mi odgovori.Svekor mi cuva svinji v selo.Ke gi kolat najverojatno kraj na noemvri,lani sinko bese mal a godinava koga ke se zakolat ke ima polni 2 godini.Pa me interesira od koga mozam da vovedam svinsko meso i kolku pati nedelno smee da jade.Jas ne konzumiram meso voopsto ama kaj mm jadat i toa bagi.A go gledam sinko i toj ljubitel e koga mu davam telesko/pilesko ne saka blendirano,pasirano tuku taka da go gricka kako deset i pravi mmmm uboooo.
Па можеш мислам да дадеш свинско,од кај 2 години се дава,јас може два пати сум и дала така од турлитава или мелено заедно со јунешко,ама штом имаш домашно уште поубаво
Денес Дома Сок од портокал и калинка Во градинка Д - јуфки со сирење и јогурт У- цеден сок Р- леќа со половина јајце,интегрален леб и салата краставици У- банана Дома - Домашно интегрално лебче со путер В- Палента со кисело млеко
Stom e domasno provereno mozes da vovedes, veke 2 god ce imate. Jas na 18 meseci odprilika dadov svinsko. I taka mali parcinja davame. Jas od meso najveke svinsko davam. Telesko sega poretko bidejki jade od nasite jadenja, a teleskoto slabo go jademe.
D: cokolino + plazma+ mleko R: Boranija+ meleno meso+ melen domat V: Banana+ praska+griz Uzina: nesto blago, kifla domasna, ako uspeam varen kosten
После долго време... Доручек: Чаша млеко со несквик Пржено јајце со лепче, сиренце, маслинки.. Цеден сок од портокал, јаболко, цвекло, калинка,лимун Ужинка: Крем супа од леќа, нохут, пиперка, кромид, лук.. Ручек: Варен батат со кромид, лук, телешко, пиперка, тиквичка и малку фиде (затоа што јаде без леб па да ја држи сита) и салата од домат и краставица Ужинка: Банана, јаболко Вечера: Гриз со кокосово малсо, мелени бадеми/лешници и бисквити. Заспивање со 150 мл млеко и маџун Во меѓувреме си пие чај со лимун
Денешното мени: - појадок - варено јајце, цвекло и интегрален леб - ужина - ѓеврек - заспивање со млеко - ручек - сарма - ужина - круша, смоки, домашен сок - вечера - макарони со кашкавал - заспивање со млеко
Bidejki odi vo gradinka do 15:00h i jade 3 pati tamu ke pisuvam sto jade koga e doma denes na menito imame- rucek-gravce so morkov rendan karfiol,kromid i cadeno meso toa kaj 16h 16:30h,posle toa uzinka imame kaj 18:30 h jabolce seckano i kruska nekogas banana ama obavezno se dve ovoski razlicni,vecera tikva pecena so cimet i malku biskviti bidejki sum na rabota se organiziram rano sabajle i gotvam rano sabajle izv za lat.od mobilen sum