Naseto meni posle 15h. R-gravce tavce so koftinja i malku domat U-kinder jajce 3,4 napolitanki,i smudi od jabolko i portokal so med i limon V-cokolino
Д . варено јајце У. сварив пченица,додадов банана,малку цимет,малку мед,и мелени ореви,се заедно измешав,превкусно,полно тањирче изедено Р. мешавина од зеленчук,боранија,тиквичка,морков,компир,и краставичка салата У.тиква печена В.во план плазма и млеко,ако не само млеко и у кревет Измеѓу вода и сок од лимон и портокал
Cedeno sokce portokal mandarina so malku smoothie banana visna i aronija D: jap.jabolko so proso R: napraviv supa od kopance so zelencuk i i staviv malku lukce deka nastinata ama ic ne ja bendisa. Pa i napraviv malku palenta i ja pomesav so supata kasna edno 10laz. V: snegulki so jogurtce toa sigurno ke mi jade denes slab denov
Сoк oд пoртoкaл и кaлинкa Д- јaјчaник и јoгурт У- мaндaрини и јaбoлкo Р- црвенa леќa сo зеленчук и сaлaтa крaстaвицa и пaтлиџaн У- бaнaнa В- лепче сo путер и кoзјo киселo млекo
Нашето мени за денес,бидејќи е сабота мама е дома и само готви за синко д-аронија, мандаринка мед како смуди направено и измешано со палента у-крем банана,смоки и домашно сокче од јаболко цвекло и морков р-полнети пиперки со мелено месо кромид, малку ориз морков кари,зачинал у-банана и неколку плазма бисквити в-нудли со чашка јогурт
D- tarana,rendano sirence i mala caska jogurt U- krusa,3 zrnca aronija,banana,proso,sok od limon i malku med R- spanakj Popladne sme na gosti,pa tamo nesto ke gricka 19 meseci
Malku smoothie portokal, limon, banana visna aronija D: peceno lebce so sirencw i jogurt U: jap.jabolko i banana R: zelka mandza so meleno meso (od nasiot rucek kojznae dali ke jade) V: najverojatno palenta
д-банана калинка и мед,смуди од тоа измешано со мелени бисквити(калинката само така ни поминува) у-ж.царство сокче од јаболко и портокал домашно во power jucer правено р-риба ослиќ печена во рерна под фолија со брокула,морков печурки кромид и кари у-јаболко сецкано на парчиња,па малку смоки в-тиква печена со цимет и неколку плазма бисквити
Od vcera: D:tarana domasna so sirenje i kiselo mleko U:Banana i smoki R:turli tava U:blitva so japonska jabolka i pola banana i seme od kopriva V:kiflicka i kiselo mleko Nautro i pred legnuvanje,po 200 ml mleko so borov sirup
Од вчера Сок од портокал и калинка Д- Овес со банана,јаболче,кокосово,цимет и мед У- мандарини и некое бисквитче Р- тава ориз со пилешко У- јаболко,мандарина В- тарана со козјо сирење
Гледам дека мандарини му даваш на детето....колкаво е? син ми кога беше помал повраќаше од мандарина и сега има 2 и пол години и страв ми е да пробам да му дадам. еве не знам ама од лимон нема гајле ама мандарина и портокал не можи да ги јади. не знам веќе, дали е можеби алергија некоја....?
Вчера Млеко со несквик, 1 лажица мед (сега воведуваме одлично го прифати) Доручек: Тост со путерче, кашкавал и сирење со сок од калинка, цвекло, јаболко, лимон, мандарина Ужинка: Крем супа од проќел, карфиол, кромид, лук, пиперка и кременадла(варена со супата и сецкана на мали парченца) Ручек: 1 кофтенце со леб и графче со леб и сирење(без сирење нејќе да проба). И повторно пола лажица мед(плачеше морав да и дадам) Ужинка: Монте, јаболко Вечера: Гриз со банана, мелени лешници и бадеми, кокосово масло Заспивање со млеко и маџун 150 мл Денес: Млеко со несквик, 1 лажица мед Д: Пржено јајце со леб сиренце и сокче исто како вчерашното плус морков Ужинка: Од истата супа од вчера Ручек: риба со ориз со тиквичка Ужинка: Банана, некое овошје Вечера: Гриз со тиква, цимет и кокосово Заспивање со млеко и маџун
Ќерка ми за еден месец ќе полни две,лани не јадеше мандарини дека беше мала,а сега прв пат кога и дадов ги плукна и беа чудни,ама во градинка им даваат за ужина и сега почна и дома да ги јаде.Пробај на половинка исечи му ги ,може така ќе му бидат помалецки,може се плаши да не се задави
D: banana+cedena mandarina+ ceden portokal+ magjun + griz R: domasna zelencukova supa so knedli+ pilesko meso V: popara so kiselo mleko Uzina: nesto blago, cokoladno mleko Slabo jade denovive najverojatno bidejki ne moze da golta poradi zagnoenite krajnici Epten e oslabnata
U: Biskviti i mleko. R: Telesko so brokula, zelka, kromid. Zaspivanje so sok od cveklo, morkov i limon. U: Jabolko + meleni orevi. V: Lazanje. Zaspivanje so mleko.
Д: млеко и бисквити Р: компир манџа со мелено месо В: овесни снегулки и јогурт Ужинка 1: парче пита со сирење, кашкавал и малку ајвар Ужинка 2: слива, кајсија, аронија и вишни Пред спиење пладневно 200 мл сок од портокал, мандарина и лимон. Меѓу оброци си грицнува некоја смока или солени стапчиња и обожава домачица колачи. Не е многу по чоколадото ама домачица обожава
Денешното мени: - појадок - јајце од препалица, праз, морков, домат и маслинки (се во парчиња сецкано па боцкаше сама со вилушката) - ужина - мандарина и киви - заспивање со сок од вишни и рибизла - ручек - ориз и пилешко + цвекло салата - ужина - смоки, плазма, мандарина - вечера - пудинг со овесни снегулки, подоцна лепче и ајвар - заспивање со млеко
Вчера -Сок од портокал и калинка Во градинка Д- Житни снегулки со овошје и јогурт У- јаболко Р- Крем чорба од пилешко бело месо,со просо и зеленчук,леб и салата У- банана Дома - Малку леб со путер и сирење В- Палачинки со мармалад и млеко пред спиење
Naseto meni posle 15h r-mandza kompir so telesko i mnogu morkov u-jabolce, i nekolku plazma biskviti v-domasni jufki so kiselo mleko
Д: каша од печена јаболка, со банана, плазма во млеко У: кајгана со леб Р: варена брокула со морков, лук и ориз У: парче леб и путер В: палента со павлака