Naseto meni posle 15h r-pita so spanak i kiselo mleko u-krusa seckana,domasno sokce od jabolko i morkov v-ovesni snegulki so jogurt
Менито после 16.30 часотдо 22.00) Ручек: турли тава од зеленчук (модер, туквица,патлиџан, пиперка, праз, кромид и лук) Ужина : чај од тазе шипинки со боров сируп и некое бисквитче Вечера: попара со кисело млеко Пред спиење 200 мл топло млеко
Денешното мени: - појадок - пилешка чорбичка (компир, праз, киноа, пиперка, спанаќ и пилешко месо) одозгора ставив и магданос ама го тргнавме дека Леа не јадела трева - така ми кажа кога започнав да ја хранам - ужина - мандарина и малку ананас - заспивање со сок домашен од праска - ручек - сарма - ужина - тиква со мед и ораси - вечера - пак од пилешката чорбичка - заспивање со млеко
-makaroni so rendan kaskaval -borovnica jabolko i biskviti -gravce (od naseto) -krastavicka i pcenka varena -nokna kasa
D: tikva+ jabolko+ cimet R: polneti piperki+ lebce V: keksolino+ plazma+ mleko Uzina: ovosen jogurt od mango i banana, zivotinsko carstvo 2 reda, cokoladno mleko
Вчера во градинка Д- Намаз од путер,сирење,варено јајце и морков и чај со лимон и мед У-Мандарина Р- Пилешка супа со зеленчук,тава ориз со пилешко и зеленчук,салата краставица У- Перек Дома - Малку мандарина и банана -Макарони со кашкавал
Денес -Сок од портокал и мандарина Во градинка Д- Јуфки со сирење и јогурт У- јаболко Р- Леќа со зеленчук и 1/2 варено јајце,леб и салата зелка и морков У- Ѓеврек Дома - Грашок со јунешко месо
D: Mleko U: Banana+ lesnici+ mandarina R: Grav + lebce Zaspivanje so sok od cveklo, morkov i limon. U: Ovosen jogurt V: Karbonara ( spageti so slanina i jajca ). Izmegju ke kasne malku cokolatce, mandarina. Vo posledno vreme saka mnogu mandarini i po 3,4 na den, da ne mu bide nesto?
Денешното мени: - појадок - парче солен куглоф ( со моркови, магданос, кисели краставички, кашкавал, шунка и маслинки) - ужина - јајце од препалица, киви и малку смоки - заспивање со сок од праски - ручек - ориз со златна мешавина и телешко месо - ужина - овошје (круша или јаболко) - вечера - јогурт со овесни снегулки - заспивање со млеко
D: gevrece i jogurt mn malku pa nekoja mini uzinka jap.jabolko so sokce portokal kalinka i bademi, pak malku R: corbicka so pilesko, karfiol, morlov, paskanat, brokula, kromid i pcenka (poradi golemoot laj nego corba samo so pcenka proaga) V: moze palenta ili proso ke vidime do vecer
Денешното мени: - појадок - кифла со кашкавал и маслинки - ужина - мандарина - заспивање со домашен праска сок и аронија - ручек - пастрмка, печен компир о брокула и малку цвекло - ужина - сутлијаш со канела - вечера - макарони со сирење - заспивање со млеко и навечер ср буди уште еднаш за млеко
D- jabolko,mandarina Palenta so sirenje U- banana R- kompir manga so misirkino U- mandarini,krusa, palacinka so marmalad V- tarana
Мaџун Дoручек: мусли вo сoк oд кaлинкa,крушa,бaнaнa,aвoкaдo,чиa семе. Ручек: Лoсoс,и брoкулa Вечерa:киселo млекo сo леб. Ужинa1: мaкaрoни сo oвчo сирење,и јoгурт. Ужинa2: бaтaт сo бoрoв мед. Млекo пред спиење
Naseto denesno meni D-Domasni jufki so kozjo sirenje I caska jogurt U-jabolce,biskviti I malku cokolado R-selska tava so svinsko meso,pecurki suvi piperki kukurma zacin,kromid,celer I magdonos U-banana i gurabii domasni V-lepce so pavlaka
D: krusa+jabolko+ dve cedeni mandarini+ griz R: pecena riba+ kompir+ magdonos+ luk+ eden ceden limun V: kori+ zolcka+ kaskaval+ kiselo mleko Uzina: kunder jajce, biskviti, ovosen jogurt od borovnica
-dve kriski leb so abc namaz i bukovka -kiselo so paletna -grickase eden svez morkov i pola banana -peceno svinsko so kompir,morkov,brokula -nokna hip(verojatno) Jadese malce smoki i pola krem banana
D: malku smoothie pa peceno lebce so sirence i jogurt. U: kruska so jap.jabolko R: gravce so crvena piperka varena V: ovesni, rzani snegulki so len.seme i jogurt Pomegu malku biskviti i sedeno sokce portokal i 1.prazen kornet (bevme na sladoled pa nea so kornet ja lazam )
д-аронија банана малку мед и палента у-кросан мал со џем од вишни р-риба пастрмка пржена со обарени брокула и карфиол,зачинети со балсамико и маслиново масло у-смути од мандарина киви и јаболче в-тиква печена со неколку плазма бисквити
Д: јачменови снегулки и кефир Р: ориз, пилешко, карфиол, модар патлиџан, семки од тиква В: гриз и какао Ужинка 1: тиква, круша, малини, боровинки, аронија Ужинка 2: бисквити, сок од портокал, мандарина и лимон Малку касна и од нашиот ручек и пола кришка леб со ајвар и сирење. И нормално денот не му поминува без 1 колаче домачица
D: malku smoothie pa posle proso so suvi slivi i tikva R: crvena leka so crv.piperka, tikvica, kromid, lukce i dom.pire. V: jajce samo pola so placenje i se spiese i me tegnese za cice U: nekolku smoki lino, go dojade dorucekot i malku kolace domasno, a i 2 makaroni od nasiot rucek