Нашето денешно мени после 15ч. р-Шпагети со болоњезе сос и сирење у-банана,и две три наполитанки в-овесни снегулки со јогурт
D: palenta+sirenje+kefir R: boranija+ kompir+ luk+ meleno meso+ melen domat V: popara so kiselo mleko Uzina: pola banana, 3 kafeni lazici meleni orasi i lesnici+ magjun, cokoladno mleko
Денешното мени: - појадок - баница со сирење и спанаќ и филџан - ужина - круша, киндер чоколадо и лешници - заспивање со сок од праска - ручек - ориз и спанаќ - ужина - овошје (мандарина, јаболко) - вечера - палента со к. - заспивање со млеко и навечер кога се буди уште еднаш млеко
Доручек-млеко со бисквити Ужина1-банана,пола јаболко,5зрна аронија,една мандарина Ужина2-баница со сирење и јогурт Ручек-ориз,телешко,морков,брокула,кромид,4вида житарици хим.сол Ужина-пола мандарина,сок од портокал Вечера-лепче со путер и пола домат
D: prvo malku smoothie pa kruska i banana so malku domasni biskviti R: kompir mandza so mevce V: snegulki i leneno seme so k.mleko Pomegu malku lino smoki i cicanje deka mama bese doma
Нашето денешно мени после 15ч. р-ориз потпечен со морков,магдонос кромид кари и пилешко месо у-мекица со сиренце,и малку соленки в-чоколино со млеко
Мaџун Дoручек: мусли вo сoк oд кaлинкa,бaнaнa,aрoнијa,рибизли,мaлини. Ручек: супa(мoркoв,мaгдoнoс,пaшкaнaт,целер,прaз,прoсo,семе oд кoпривa) Вечерa: тaрaнa сo oвчo сирење,и јoгурт Ужинa1: јoгурт,и кoзјa урдa сo јaјце,дoмaт. Ужинa2: киви,семки oд тиквa дoмaшни.
D.lepce so ajvar i zdenka U.Monte R.kompir pecen,morkov i salata krastavica,domat i kromid(krpmid obozava) U.krusa,jabolko,3biskviti,sok od mandarina V.peceni makaroni so k.voda,jajce i kaskaval i k.mleko sam si jade so lazice.
D: Mleko U: Krusa + biskviti R: Pilesko, grasok, morkov, luk. Zaspivanje so sok od cveklo, morkov i limon. U: Mandarina + cokoladce V: Pancerota i jogurt.
D: griz+ kajsii+ cedeni mandarini R: Sarmaaa+ lebce V: cokolino+plazma+ mleko Uzina: ovosen jogurt od kivi, nekolku kocki kinder, cokoladno mleko
Денешното мени: - појадок - супа од телешка коска ( морков, карфиол, брокула, фиде, пашканат, пченка и киноа) - ужина - пудинг (додадов и овесни снегулки) и свежо исцеден сок од портокал, лимон и маџун - заспивање со млеко - ручек - мусака - ужина - круша - вечера - форнети со фета и јогурт - заспивање со млеко
Д- јајце варено, лепце и путерче У- банана, вишни , јаболко Р- гравче В- по договор, може млеко бисквити ( веќе почнува да бира и таа што сака а што не )
Вчерaшнo мени Дoручек: мусли вo сoк oд кaлинкa,бaнaнa,јaпoнскo јaбoлкo,бoрoв мед,aрoнијa. Ручек :телешкo сo црвенa леќa(крoмид,кoмпир,сувa пиперкa,лук,мaгдoнoс,леќa,месo),и крaстaвицa сaлaтa. Вечерa: плaзмa сo млекo Ужинa1: мaфин сo прaз и oвчo сирење Ужинa2: мaндaринa Млекo пред спиење Денес: Дoручек: мусли вo сoк oд кoмпoт oд дренки,бaнaнa,јaпoнскo јaбoлкo,дренки oд кoмпoт,бoрoв мед. Ручек: тaвa oриз сo спaнaќ,и телешк Вечерa: пaлентa сo кoзјa урдa Ужинa1: кaјмaк,сo дoмaт,мaслинки,и јoгурт Ужинa2: сигурнo пaк мaндaринa. Млекo пред спиење
Naseto meni posle 15h r-gravce so morkov kromid,kukurma i magdonos u-banana,i nekolku plazma biskviti v-mleko so kornfleks
D.palacinka od przeno jajce polneta so tikvica i kaskaval U.ovosen jogurt so cresi R.pecena riba,malku kompir i salata krastavica,domat i kromid U.mafin so seme od kopriva,4zita,krastavici kiseli,sirenje i susam V.domasna pica
Д: кефир и перек Р: гравче В: штрудла со јаболко Ужинка 1: тиква, слива, боровинки и аронија Ужинка 2: печено лепче со патлиџан и сиренце
Нашето мени после 15ч р-Домашна проја со спанаќ и чашка јогурт у-јаболче,киндер јајце в-палента со рендан кашкавал
D: tikva+ jabolko+ secer vo prav R: turlitava so zelencuci ( kompir, morkov, brokula, karfiol, tikvica, kromidce, pecurki) + melen domat+ svinsko meso V: palent+ sirenje+ kaskaval+ kefir Uzina: gricki, pola banana, cokoladen puding
Вчерашното мени: - појадок - овошна салата (мандарина, авокадо, банана, малини + мелени лешници и ореви) - ужина - пржено компирче и - заспивање со сок од портокал,калинка , лимон и маџун - ручек - макарони со болоњезе сос - ужина - јајце од препалица и шери домат - вечера - парче пица,малку сок, парче торта (ма роденден бевме) - заспивање со млеко Денешното мени: - појадок - домашен кечап со сирење и лебче - ужина - квики, пола банана и малку чоколадо - ручек - праз со свинско и лебче - ужина - мандарина -вечера - јогурт со овесни снегулки - заспивање со млеко
Мaџун Дoручек: мусли вo сoк пд мaндaринa,бaнaнa,крушa,јaпoнскo јaб. Ручек: брoкулa динстaнa,и лoсoс пржен нa путер и рузмaрин Вечерa: тaрaнa сo сирење Ужинa1: путер,леб,мaслински,јoгурт. Ужинa2: киви. Млекo