D: przeno lebce so mocarela i jogurt U: rendano jabolko so med R: oriz so frasok, batat i brokula V: proso so jap.jabolko i urma Kivi posle godinka moze neli? Ne sum i dala uste
Mene sin mi nisto ne jade abe apsolutno nisto ima 3 god i texi 13kg. jade odredeni raboti supa, pica, leb so salama, kifli a za ovosje ili nesto drugo da proba nema sansi frla od usta imase period i koga ovosen sok ne piese probav so vitamini ana se bilo dzabe
-kiselo mleko so leb -domasna kifla so namaz,kaskaval i jajce -varena pcenka i boranija(bez zacini) -pecen kompir,morkov i svinko -pola jabolko -palacinka so nutela
- лепче со путер и пола домат - пола круша,портокал и 3 кекси колачи - компир манџа со телешко месо - тикварник - домашни кори со сос (браво за децата што ви јадат палачинки,посебно со крем,мојов толку благо не може да смисли да изеде,воопшто не сака чоколади)
Vcerasnoto meni d-kivi,aronija med i ovesni snegluki u-solenki,sokce domasno od jabolko i morkov r-riba losos pecena na skara,so domasno pire od kompir u-3 tenki parcinja kaskaval i kinder jajce v-palenta so pavlaka
D: Banana+malini+magjun+mleko R: grav+lebce+piperka+lukce V: tarana+ zdenka+kiselo mleko Uzina: kroasan, ovosen jogurt od jagoda, cokoladno mleko
Дoручек: јaпoнскo ј.мусли вo сoк oд пoртoкaл,бaнaнa,крушa. Ручек: мaнџa(кoмпир,грaшaк,прaз,крoмид,мaгдoнoс,мoркoв,сoл,бибер,куркурмa,ѓумбир,црвен пипер) Цвеклo сaлaтa Вечерa: бaтaт,бaнaнa,бoрoв мед. Ужинa1: јaјце вaренo,дoмaт,јoгурт Ужинa2: мaндaринa Млекo
Вчера: Д: тарана со кисело млеко и сирење У 1.: банана, сок , смоки Р: блитва со банана и едно бисквитче У 2.: варено цвекло и морков (пасирани)+ лажица мед В: домашна кифличка
Dorucek jajce vareno od prepelica zdenka lepce domat rucek oriz si misirkino meso supa i cveklo uzinka ovosje Vecera biskviti si mleko
Вчера - Лепче со к.млеко - Тиганица со изврака,монте - Динстано месо од дивеч - Салата зелка со краставици - Тостирано лепче со кашкавал Денес - млеко со бисквити - тиганица со изварка од вчера,овошен јогурт - пржено јајце,пиперки,тиквица,морков - овошје или пак салата - домашна супа
D: Keksolino+ plazma+ mleko R: Grasak+ morkov+ tikvica+ melen domat+ meleno meso V: popara so kiselo mlelo Uzina: malini, pola parce pecena tikva, nekoja kocka cokolada
Дoручек: мусли,чиa пудинг,бaнaнa,рибизлa,мaлинa,aрoнијa,јaгoдa,бoрoв мед. Ручек: супa сo лебче Вечерa: плaзмa сo млекo Ужинa1: путер,леб,дoмaт,јoгурт. Ужинa2: киви Млекo
Naseto meni posle 15h. r-leka so morkov kromid magdonos,i kari u-jabolce,i krem banana v-lepce so sirni namaz
- Lepce so puter,domat i maslinka - Banana,mandarina,jabolko - Grav,kromid,seme od kopriva - Ke lapne nekoe ovosje ili salata - Makaroni so kaskaval
Naseto meni posle 15h. r-musaka so kari,mnogu kromid i magdonos u-smuti od mandarina aronija med i kalinka v-tarana varena so rendano sirenje
Дoручек: мусли вo кoмпoт oд дренки,бaнaнa,јaбoлкo,дуњa,бoрoв мед,цејлoнски цимет. Ручек: пoснa мaнџa(бoрaнијa,грaшaк,тиквицa,мoдaр пaтлиџaн,пиперкa,пaтлиџaн,бaмји,кaрфиoл,мoркoв,мaгдoнoс,зaчини(бибер,куркурмa,ѓумбир) Вечерa: пaлентa сo кoзјa урдa Ужинa1: тoст и јoгурт Ужинa2: јaбoлкo,сoленки Млекo
U: Banana R: Svinski drob, tikvicka, morkov, finokio, kromid. Zaspivanje so sok od kajsia U: Puding + mandarina V: Supa od zelencuk i leb. Zaspivanje so mleko.
Вчера: - млечна кифла од КАМ и млеко 250мл. -сок од портокал -скоро половина јаболко пошто ја виде салатата со зелка не го дојаде...јадеше салата -гравче посно (пиперка,пашканат,морковче,лукче,кромидче,куркума) -гриз со јајце,ванила,мед Денес: -палента со сирење,павлака,путер -сок од портокал и мандарина + бисквита -грашак со свинско (кромид, лук, пашканат, морков, куркума) -овесни со млеко и чоколада.