D: cedeno sokce pa peceni lebce so sirenje i jogurt. U: banana jabolko R: oriz so prokelj, boranija, morkov i lukce V: proso so urmi, suva sliva, rogac i med
D: lebce mocarela i jogurt. U: kruska T: pastrmka i mesan zelencuk U: kolace domasno V: tikva so sliva i rzani snegulki
D: Ovesni snegulki so kefir R: kompir mangja+morkov+ meleno meso+ melen domat V: namaz so lebce i zdenka i malce vegeta Uzina: pola pasirana banana so sok od visni, malce gricki, cokoladno mleko
Meni od na gosti - Domasna pita so domasen jogurt - Selsko pile so pire i zelka salata - Lepce i domat(rucase so vujko mu za drustvo) - Monte - Mandarini - Palenta so pavlaka
Нашето денешно мени р-риба пастрамка печена на скара,со брокула и карфиол на пареа подготвени со малку балсамико и маслиново масло у-банана,и малку смоки в-домашни јуфки со рендано сирење,и сок од јаболко пред спиење
Денешното мени: - појасок - пита со спанаќ и филџан - ужина - киви и јаболко - заспивање со сок од праска + цвекло, морков и лимон - ручек - полнети пиперки - ужина - овошје - вечера - леб, домат и - заспивање со млеко
D: slivi+ banana+ magjun+ griz R: spanac+ oriz+ brokula+ zolcka+ kefir V: popara so kiselo mleko Uzina: ovosen jogurt, biskviti, gricki
Naseto denesno meni posle 15h r-Gravce tavce so mnogu kromid morkov,i magdonos u-domasno sokce od jabolce i cveklo spremano vo nutribulet,kinder jajce i malku smoki v-jajce przeno so pavlaka i lepce
D: malku smoothie pa przeno lebce so jogurt i sirence U. Rendano jabolce R. Boranija, morkov, karfiol so heljda i lukce i malku od naseto peceno svinsko V. Cornflakes i jogurt Izmegu malku smoki lino i baagu cicanje deka mama doma denes
д-банана аронија,мед и овесни снегулки у-соленки,и неколку бисквити р-компири печени,со многу кромид морков целер и свинско месо у-киндер јајце,и сокче од јаболче и мандарина в-домашна пита со спанаќ и урда со кисело млеко
D: zitarici+sitno seckana banana+med+mleko R: kafeav grav+piperka+kromid+morkov+lebce V: tarana+zolcka+zdenka+kefir Uzina: kifla domasna, gricki, cokoladno mleko
Нашето мени после 15ч. р-Спанаќ со кисело млеко и лебче у-банана и домашно сокче од јаболче и морков в-млеко мед и бисквити
- jajce na oko,seme od kopriva,domat i kromid. - banana madnarina aronija krusa - polneta piperka so meleno meso - na rodenden kasna pica i pola parce torta - banica so izvarka i jogurt vo caska.
Вчера: Д: млечна кифла и млекцето нормално Р: свинско, боранија,морков, кромид ,лук, компир (манџичка) В: само млеко се напија дека цел ден не преспа. У: сок од портокал и цвекло, мандарина, чоко бананче. Денес: Д: овесни с., киви, банана, мед Р: супа со зеленчук В: гриз со јајце и ванила У: млечна кифла, сок од портокал и цвекло
Вчера - ајвар и лепче - јаболко,киви,портокал,мелени ореви - свинска кременадла со печен компир - 7days корасанчиња 3-4 изеде - лиснати перничиња со павлака Денес - млеко со бисквити - мандарина,монте - пржени пиперки,тиквица,морков и јајце - банана,мандарина,мелени лешници - домашни кори или макарони
Нашето мени вчера и денес Недела д-Смути од мандарина, банана мед и ц.цимет со бисквити у-пола киндер чоколадо,чај од аронија р-мешана скара, со зеленчукова супа од брокула карфиол,морков и целер у-соленки и малку крушка в-палента со рендано сирење Понеделник после 15ч.нашето мени р-грашок со јунешко месо и лебче у-јаболче,и една крем банана в-пржено јајце со малку павлака и лебче
Денешното мени: - појадок - овошна салата (мандарина, киви, круша, авокадо и кокосово масло, лимонов сок и сецкани лешници) - ужина - јајце од препалица варено - заспивање со сок од цвекло, морков и лимон размешан со компот од праски - ручек - спанаќ и ориз и к.млеко (морам дека не го јаде без к.млеко) - ужина - печена тиква со мед - вечера - домашна кифла, домат шери и маслинки - заспивање со млеко 250мл и сабајле во 6 пак млеко 200мл
- Lepce so puter i domat - Mandarina,banica so sirenje,ovosen jogurt(kaj prababa na gosti bese,pa ona se sto sme donele mu dala ) - Cica samo ednas na pladne - Oriz,govedsko meso,karfiol,brokula,morkov,kromid,him.sol,seme od kopriva,4zitni seminja. -banana,mandarina,jabolko, meleni lesnici - pica i edna solja jogurt
Naseto meni denesno posle 15h, r-potpeceni makaroni so kiselo mleko u-banana,nekolku zrna aronija,i nekolku biskviti v-cokolino