Денешното мени: - лажичка мед - појадок - овошна салата (мандарина, киви, банана, авокадо , сецкани лешници и ореви, лимонов сок и кокосово масло) - ужина - јајце од препалица, подоцна киндер јајце - заспивање со домашен сок од кајсија , додадов аронија сок, малку цеден лимон и лажичка маџун - ручек - спанаќ и ориз (најверојатно со кисело млеко ќе ги сака) + семе од коприва - ужина - тиква и некое овошје - вечера - тостирано лепче со кашкавал - заспивање со млеко и наутро во 6 пак бара топло млекце и продолжува да нанака!
D: krusa+jabolko+ cedeni mandarini R: grasak+ kompir+ morkov+ pilesko V: domasna zelencukova supa+lebce Uzina: varen gevrek ( skoro pola), ovosen jogurt od ananas, cokoladno mleko
Денешното мени: - лажичка мед -појадок - макарони со туна - ужина - мандарина и јаболка, лино мечиња (грицкаше) - заспивање со сок од вишни и цвекло,морков и лимон + лажичка маџун - ручек - компир манџа и свинско мевце + семе од коприва - ужина - овошје - вечера - палента со кисело млеко - заспивање со млеко
D:Banana+ zolcka+ med+ seckani orevi+ sok od visni R: musaka V: palenta+ sirenje+ kiselo mleko Uzina: nekolku kocki cokolado, gricki, zdenka
-овесни, банана, јапонско ј. -млеко со бисквити, сок од портокал и една ресана (ужина) -грав посен -гриз,јајце,ванила,млеко,мед
D: zitarici+ mleko+ med+ meleni orevi R: sarma + lebce V: domasna zelencukova supa Uzina: suvo grozje, brusnica ( si gi jadese kako bonboncinja ), ovosen jogurt od praska, cokoladno mleko
D: bana, jabolko, aronija i snegulki hipp R: cveklo so kompir i meso peceno V: bevme na gosti pa od se po malku, kifla, kaskavalce, maslinki i torta U: mandarina, solenki ripcinja. Sega so paketcinjava samo go gleda brat i i bara nesto. Edvaj ja zalazuvam da ne jade epten gluposti
Од лани не нема на темата Ете се враќаме со подобрен апетит: - лажичка мед на гладно - појадок - макарони со домашен ќечап и кравојо сирење - ужина - едно киви и пола јаблко, чоколадце и малку смоки - заспивање со сок од портокал, цвекло, лимон и морков + лажичка маџун - ручек - пире и телешко месо и морков - ужина - тиква печена - вечера - јогурт со овесни снегулки - заспивање со млеко и сабајле во 6 пак мелкце
Ne nema nekako mene mi se denovive haoticni ao jadenje, uste se nadevam na trojki. Maka macam so rucecite. Probuvam i od toa nie sto jademe i so blendirani. Eden den nesto ke ksne drug pat ne go saka. Samo so jogurt, k.mleko, palenta nema.maka i ovosnite obroci nekako polesno proagaat. Aj ke pisam kolku da se rece na meni denes: D: jabolko, banana, aronija i snegulki. R: spageti i mesan zelencuk. Samo spagetite gi jadese i malku so lebce makano od sosot nas od gulasot ama ne sakase od mesoto V: heljda so tikva i brokula, morav da ubacam nesto zelencuk Uzinki nikakvi 1 parce mandarina mn cicase nekako nemozam da najdam prostor za obrok a ne pa za uzinki
Се враќаме во нормала,полека... На сето одбивање од храна,детево само месо сакаше,ништо друго. Вчера - Лепче и ајвар - банана,аронија,круша,портокал(смути),две кифлички домашни - Брокула и телешко месо,салата од домат - мандарина,монте,малку салата - таратур со к.млеко и краставица без леб Денес - млеко со бисквити - филџан какао,овошен јогурт,кифла - шпагети со болоњезе сос од домашно мелено месо - две мандарини,еден-два костени - пржено лепче со јајце и јогурт
D: tikva+ jabolko+ secer vo prav+ med R: mangja so zelka+ lebce V: popara so kiselo mleko+ susam( nekako mu navleze na susamot) Uzina: plazma, cokoladno mleko, ovosen jogurt od kivi
- przeno jajce so domati od sise - od spagetite bolonjeze,gi dojadi,malku kakao - makalo od suvi crveni piperki,kompir i praz - verojatno ovosje - tostirano lepce so kaskaval
Само за ручек е темава или за дневно мени? Доручкуваше киноа, јаболко сварено со малку нане и суви сливи, сува брусница, кива, лажица мед и малку банана. Ручек: Боранија (со повеќе зеленчук) со телешко месо.
@mariz Дневно мени пишаме! Добредојде на темава, ако за прв пат пишуваш тука! Нашето денешно мени: - лажиче мед - појадок - баница со праз и филџан кефир - ужина - сутлијаш со канела - заспивање со сок од вишна и аронија - ручек - грав + семе од коприва - ужина - мандарина, крушка - вечера - кисело млекце со лебче - заспивање со млеко
Сега проверив.. прв пат сум пишала кога беше синко беше 1 годинка, ама имав доста идеи па ме немаше се до сега.. инаку е 21 месец сега Значи ова ми е втор коментар во темава..
Денешното мени: - лажиче мед - појадок - овошна салата од пола банана, 1/4 круша, 1/4 авокадо. малку киви и една мандарина + косово масло и лимонов сок (речиси цела изедена) - ужина - јајце од препалица, подоцна лино мечиња (ги грицка), малку баклава - заспивање со сок од портокал, цвекло лимон и морков + лажиче маџун - ручек - сарма - ужина - овошје некое - вечера - домашна кифличка, краставица и сирење - заспивање со млеко, во 6 утрото пак топло млекце
Денешното мени: - лажиче мед - појадок - ѓеврек и јогурт - ужина - киви и мандарина - заспивање со сок од вишна и аронија - ручек - мусака - ужина - кидер јајце, квики - вечера - лебче и таратор (павлака, краставица и лукче) - заспивање со млеко
- lepce puter i pola domat - mandarina - przeni svezi piperki so jajce - krem banana i pola mandarina - mleko so biskviti
Некни: -млеко -овесни,банана,вишни -смоки,1 ресана,сок од портокал -компир манџа со многу кромид,боранија,грашак,морков,лук. -гриз,јајце,млеко,мед,лешник Вчера: -млеко -овесни,банана,киви -бисквити,смоки, сок од портокал -пастрмка,ориз,брокула,лук. -палента,сирење,павлака Денес: -млеко -ржани,банана, вишни -печено јаболко, сок од портокал, смоки -пилешка супа со јајце -уште се мислам .
D: banana+ cedena mandarina+ ceden portokal+ griz R; kafen grav+ morkov+lukce+ magdonos+ lebce V: palenta+ sirenje+ zolcka+ kefir Uzina: ovosen jogurt od praska, plazma, nesto blakce