Денешното мени: - појадок - пржено јајце со урда и еден двопек - ужина - мандарина, лешници и киндер јајце - засивање со млеко - ручек - пастрмка и варен компир со кромид - ужина - круша, ананас - вечера - тостирано лепче со кашкавал и домашен кечап - заспивање со млеко
Od vcera menito D: Ovesni snegulki+ kefir R: Sarma+ lebce V: vareni makaroni+ rendan kaskaval Uzina: pola pasirana banana+ med+ ceden portokal, ovosen jogurt od vanila+ seckani ovosja vnatre ( ima eden so pepa pig njammm), nekolku kocki cokolada
Вчера -Цеден сок од портокал и мандарина Д- Просо со банана,урми,боровинки и кокосово У- Малку бурек со јогурт Р- Грашок со јунешко и зеленчук У- Јаболки В- Кифлички со сирење и маслинки
Јајцето го маткам,па млекото го додавам и 2 лажици гриз и половина ванила....и вариш,ама цело време мораш да мешаш дури не се свари..поради белката...после само мед додаваш, а + лешник е уште поубаво.
Вчерашното мени: - појадок - форнети со фета и филџан кефир - ужина - мандарина, чај од нане засладен со мед - заспивање со млеко - ручек - свинско со компир и габи + семе од коприва - ужина - чоколадо, малку пукнаки - вечера - рендано цвекло,морков и јаболка (салата направено) и двопек - заспивање со млеко Денешното мени: - појадок - салата од шери доматчиња, краставица, маслинка, праз и сирење + маслиново масло и хим.сол - ужина - чај од нане засладен со мед, ананас (малку,не го сака многу), киви - заспивање со сок од кајсија и аронија - ручек - сарма - ужина - овошје - вечера - палента со к.млеко - заспивање со мелко
д-смуди од мандарина со аронија кокосово м бадеми,плус јадеше и бисквити у-соленки и милка чоколадо (со тато си го делеа од пакетчињата уште имаме) р-пица капричиоза,и помфрит така сакаше бидејќи празнично бевме излезени на ручек (лоша мајка бе) у-банана,и сок од јаболко в-палента со рендано сирење
Вчера Д- смуди од банана,капина,малина и јагоди со млеко + омлет со праз и сирење У- Планински чај со мед Р- Црвена леќа со праз,лук,домати,целер и магданос У- јаболки В- Проја со праз,сирење и маслинки и кисело млеко *Вчера ни беше ден за праз
Вчерашното мени: - појадок - баница со праз, 2 маслинки, малку сирење и филџан јогурт - ужина - бадеми, кикиритки и мандарина - заспивање со компот од праски и сок од цвекло,морков и лимон + маџун - ручек - мусака и малку кормид - ужина - круша, чај од нане со мед, грицки - вечера - пак баница со праз и јогур - заспивање со млеко Денешното мени: - појадок - леб, кашкавал, краставичка, маслинка и кормидче младо - ужина - јаболко, кикирики - заспивање со компот од праски и аронија - ручек - грав - ужина - овошје - вечера - макарони со сирење - заспивање со млеко
D:cedena kalinka+ banana + griz R: mangja kompir+ lebce V: domasna supa Uzina: 1 zdenka, kroasan, gricki, ovosen jogurt od mandarina
Dorucek 3kriski lepce so marmalad od sliva Uzina banana Rucek kompir so telesko meso I zelencuk Uzina krem banana Vecera biskviti so mleko
Vcerasno menu Dorucek lepce so topeno sirenje Uzina mandarina Rucek gulas so spageti I sos Uzina salata so cveklo Vecera peceno jabolko i biskviti
D: shpageti so rendan kaskaval+kefir R: turlitava(morkov,kompir,modar patligjan, tikvica, lukce, malce boranija, melen domat, svinsko meso ,pecurki) V: popara so kiselo mleko+susam Uzina: pola banana, biskviti, ovosen jovgurt od borovnica,cokoladno mleko
Вчерa Прoпoлис,мaџун Дoрчек:мусли вo сoк oд пoлa цитрoн,бaнaнa,aвoкaдo aрoнијa,бoрoв мед. Ручек: oслич,пире,брoкулa Вечерa:мaкaрoни сo oвчo сирење Ужинa1: кришкa сo јaјце,мaслинки,oвчo сирење,јoгурт. Ужинa2: цеден сoк oд пoртoкaли,лимoн,цитрoн. Млекo пред спиење. Денес Прoпoлис,мaџун. Дoручек:мусли вo сoк oд цитрoн,бaнaнa,јaбoлкo,бoрoв мед. Ручек:сaрмa Вечерa: пaлентa сo кoзјa урдa. Ужинa1: пaлaлинкa,кaјмaк,јoгурт. Ужинa2: цеден сoк пaк. Млекo.
Денешното мени: - појадок - две пржени кришки и домашен кечап - ужина - чај од нане засладен со мед, мандарина и малку кикиритки - ручек - свинско мевце, пире и зелка салата (од салата ептен малку јадеше, не е баш по зелката) - ужина - јаболка, некоја грицка - вечера - златна мешавина (грашак, морков, пченка) со лебче - заспивање со млеко
д-смуди од банана аронија,кокосово масло млеко,и бисквити у-варено јајце со лепче и крем сир р-пиле печено со пире од компир,и домашна крем сум од брокула и карфиол у-кроасан и чоколадно млеко в-тарана со рендано сирење
Денешното мени: - појадок - овошна салата со киви, мандарина, јаболко, авокадо и банана, кокосово масло и лимонов сок + сецкани ореви и бадеми - ужина - грицки (смоки и квики), киндер јајце и пола кроасан - заспивање со чај од нане засладен со мед - ручек - боранија со телешко месо, салата цвекло,морков и јаболко + семе од коприва во манџата - ужина - краставица, јајце д препалица варено - вечера - тостирано лепче со кашкавал и домашен кечап - заспивање со млеко и во 6 наутро пак си бара топло млекце
Денешното мени: - појадок - омлет со брокула и кромид , лебче и 2 шери доматчиња - ужина - портокал, малку лино мечиња - заспивање со чај од нане заспалден со мед - ручек - ориз и пилешко месо + цвекло салата - ужина - тиква печена - вечера - варен компир - заспивање со млеко наутро во 6 пак млеко
D: banana+ zolcka+ med+ malku mleko R: polneti piperki + lebce V: tarana+ zdenka+ kiselo mleko Uzina: nekolku kocki cokolada, gricki, ovosen jogurt od mandarina