Пишaв дo др темa aј и тукa Нaутрo дoручек ни е мусли блендирaнo сo некoе oвoшје,пa пoсле пред спиење тестенини,нaмaз,јaјце зaвиси.Е сегa,гледaм декa пoлекa пoчнувa дa се буни,не сaкaм oвa (зa блендирaнoтo),a другoтo јaдење сo слaст гo јaде.Мoже ли идејa рaспoред кaкo дa му нaпрaвaм,a и ми се здoсaди и мене сo блендерoн веќе,a инaку јaде oвoшје кaкo ужинкa пoсле ручек,aмa еднa мaдaринa или киви,јaбoлјo тиквa.Акo прекинaм нaутрo oвa мн ќе му се нaмaли oд внесoт нa oвoшје зaштo кoлку штo ќе изеде блендирaнo тaкa немa шaнси вo рaкa(смутињa сoк не дoaѓa вo предвид не сaкa). А и.житaрки дa внесувa сaкaм.Идејa некoјa сoвет дa ми дaдете рaспoред дa му нaпрaвaм?
И дa не сум сaмo oфф. Мaџун,прoпoлис. Дoручек: мусли вo сoк oд пoртoкaл,aвoкaдo,бaнaнa,јaбoлкo,бoрoв мед. Ручек: супa(прaз,пaшкaнaт,целер,мoркoв,кoмпир,брoкулa,семе oд кoпривa,прoсo) Вечерa: супa пaк Ужинa1: јaјце вaренo,мaслинки,чaј. Ужинa2: мaндaринa Млекo
Денешното мени: - појадок - морков, шери доматчиња 2, краставица и авокадо, сирење + маслиново масло и хималајска сол - ужина - јогурт со ленено семе, мандарина и квики - ручек - макарони со болоњезе сос - ужина - чај од нане со мед, киви - вечера - јогурт со овесни снегулки - заспивање со млеко
Обично намазите со месо се месо и павлака и маслиново м. и нешто зачин. Не знам каков намаз им даваат...по вкусот можеш да осетиш што има отприлика.
Денешното мени: - појадок - палачинка со банана,мед, рендано киндерче и сецкани ореви - ужина - јајце од препалица, јаболко, сок од кајсија (домашен) - ужина - ајвар и лебче и малку кромидче (дека не ја заспивам овој период веќе, ми бара храна, не знам дали од досада или стварно е гладна) - ручек - тавче со зеленчук (компир, брокула, ориз, кромид, лукче + семе од коприва) - ужина - пудигче, мандарина - вечера - палента со кисело млеко - заспивање со млеко и во 6 сабале пак млекце
D: banana+kajsii+griz R: grasak+morkov+ kompir+melen domat+pecurki+ magdonos V: palenta+sirenje+kefir Uzina: gricki, kifla, cokoladen puding, sokce
Денешното мени: - појадок - солен куглоф (морков, магданос, кашкавал, маслинка, кисели краставички и шунка) - ужина - портокал, чај од нане и коприва заспладен со мед - ручек - спанаќ со ориз и кисело млеко - ужина - јајце од препалица, сок од вишна, малку смоки - ужина - мрсна торта - вечера - салата од шери доматчиња, краставица, кромид и парче од солениот куглоф - заспивање со млеко и во сабајле пак млеко
д- смуди од мандарина аронија,круша кокосово масло и бисквити у-животинско царство, сок од јаболко р-домашна пита вртена со сирење и чаша јогурт у-банана в-чоколино
Денешното мени: - појадок - пенерлија + домашен кечап - ужина - мрсна торта, мандарина - заспивање со сок од кајсија и аронија - ручек - телешко месо, морков и печен компир + зелка салата (ако успејам да и дадам од зелката) - ужина - овошје (најверојатно круша) - вечера - лебче и таратор (павлака, краставица и лукче) - заспивање со млеко
Oд вчерa имaме измени вo рaспoредoт,и oбрoците. Дoручек: јaјце нa oкo сo мaслинки,и сoк oд еден цеден пoртoкaл. Ручек: турлитaвa(бaмји,кoмпир,мoркoв,пиперкa,дoмaaт,лук,крoмид,тиквицa,мoдaр пaтлиџaн,телешкo месo,вргaњ,грaшaк,бoрaнијa,и oд зaчини,куркурмa,кoпaр,ѓумбир,мaјoрaн,бибер,и мaлку вегетa),сo цвеклo сaлaтa. Вечерa: киселo млекo сo лебче. Ужинa1: 10зрнa aрoнијa,бaнaнa,лешници кaснa двa три,чaшa јoгурт. Ужинa2: јaбoлкo Млекo пред спиење
D: prvo sokce portokal kalinka pa kifla, jogurt i mocarela U: jabolko i banana so med R: pastrmka i pleskavici od kompir rendan (vidov recept na fb super bea ama samo jas su gi bendisav) i patlidzance. Da ne bese patlidzanot nisto nemase da jade ja plukase ribata pa nekako i ja kamuflirav so patlidzan V: palenta so k.mleko i mocarela
Ај за викенд менито ќе пишам Сабота Д-Цеден сок од портокал и калинка,пола јаболко,па овесни палачинки со џем со малини и чиа У- банана Р- Лосос со пире од компир У- јаболки,мандарина В-јуфки со урда Вчера Д- сок од портокал,калинка и лимон,лепче со намаз од јајце,урда и путер У- јогурт,јаболко Р- Домашна пица со моцарела,кашкавал,тиквички,маслинки и печурки У- крушка,мандарина,лешници В- Гриз со млеко,банана,какао и кокосово масло
Д. Тиква, јаболко, бисквита и мед. У. Леб, сирење, чери патлиџан. Р. Пире со печена пастрмка. У. Банана. В. Кисело млеко со кифлички ќе беше, ама заспа.
Денешното мени: - појадок - шери доматчиња, краставица, кромид, маслинка и сирење + маслиново масло, хималајска сол и парче двопек - ужина - портокал, мрсна торта - заспивање со чај од нане и коприва засладен со мед - ручек - сарма - ужина - јаболко - вечера - сок, пица, торта - заспивање со млеко, во 6 сабајле пак млеко
D:kapini+ malini+ griz R: Oriz+morkov+kromidce+madgonos+pilesko meso V: popara so kiselo mleko+susam Uzina: Sutlijas, banana, cokoladno mleko
Д супа со брокула, морковче, тестенини(фиде и едно како звезди)и малце вегетичка, пошо мн сакаме солено јадејње У цицање омиленото Р од нашата манџа со телешко мевце, компир, морков, грашок, кромид и лук без запршка пак цицање В јогурт со мелена плазма, мандарина и пак цицање
Д. Цеден сок од портокал и калинка. Пола банана. Макарони со сирење. Р.леќа со телешко, салата зелка со марула и брокула и лимонов сок. У.варена пченица со мед,цимет,рогач,мелени лешници и ореви. В.супа со лепче Заспијање со млеко. Сабајле кога се буди,или ако стане порано за млеко,пие бадемово млеко.
15 месеци Д: гриз со банана и урми; интегрално лепче со крем сир. Р: црвена леќа со компир, морков, кромид, пашканат, домат. У: Мандарина В: Домашни кифлички со путер и јогурт. И доење кога сака.
Dorucek 3kriski kremsir so caj I med Uzina pecena tikva Rucek grasak so zelencuk I meso Uzina krem banana Vecera palenta I zdenka