-млеко -овесни со банана -сок од портокал и после ме виде дека јадам портокал и половина ми го мавна. -леб и пржен ослич -компир манџа -уште еден сок од портокал -гриз со јајце
D: ovesni snegulki+jugurt R: podvarok+ svinsko meso V: keksolino+ plazma+ mleko Uzina: sok od ceden portokal, skoro pola banana, gricki
Вчерашното мени: - лажиче мед на гладно - доручек - овошна салата (1киви, 1 мандарина, 1 мало јаболче и пола авокадо + кокосово масло, сецкани ореви и лимонов сок) - ужина - јајце од препалица - заспивање со чај од нане - ручек - грав со семе од коприва +салата од цвекло,морков и јаболко - ужина - сутлијаш со канела - вечера - домашна кифличка, сирење, маслинка и младо кромидче - заспивање со млеко и вотекот на ноќта уште еднаш млеко Денешното мени: - доручек - баница со праз и филџан јогурт - ужина - киви и крушка - заспивање со чај од нане со мед - ручек - полнети пиперки - ужина - пуканки, некоја овошка - вечера - тостирано лепче со кашкавал и домашен кечап - заспивање со млеко
D: prvo jabolko Proja so praz i urda i jogurtce R: corba ood domati so praz, morkovce malku proso i malku oriz. V: griz so banana urmi kokosovo i med Uzinki cicanje i edno sokce ceden portokal
Денешното мени: - појадок - пица, малку цезар салатка и малку палачинка (излезени бевме па тоа можев да и понудам) - ужина - банана - заспивање со свеж сок од портокал, лимон, свекло и морков засладен со маџун - ручек - пире со телешко и морков + цвекло и морков салата - ужина - мекица , сирење, локумче (на мекици сме) - вечера - јогурт со овесни снегулки - заспивање со млеко
D: Banana+ visni+ ceden sok od portokal R: pecena riba+ kompir+ morkov+ lukce+ karfiol+ magdonos+ limunov sok V: popara so kiselo mleko Uzina: krem bananace, cokoladno mleko, biskviti
Доручек:мусли во сок од цитрон,банана,круша,аронија,боров мед. Ручек: тава ориз со домашно петле,и малку спанаќ Вечера: супа со домашно петле Ужина1: праз со спанаќ и јајце,јогурт. Ужина2: сок цеден (портокал,цитрон,мандарина) Млеко
д-смути од портокал,банана и аронија со бисквити у-кроасан со крем и сокче од јаболче домашно р-пиле печено со пире од карфиол,и супа у-киндер јајце,малку соленки в-тиква печена со ц.цимет
D: Cokolino+ plazma+mleko R: Oriz+ morkov+ brokula+ magdonos+ pilesko meso V: Tarana+ zdenka+ kefir Uzina: biskviti, mandarina, ovosen jogurt
-млеко -млечна кифличка (оние од КАМ),сок од портокал, кисел корнишон (ова како доручек) -јаболко, лебче побара да грицка и уште еден сок од портокал пред спиење (ужина) -грав со малку телешко (ручек) -потпечено пире од костен,млеко, 1/2 ванила, малку гриз, лешник и лажичка мед (вечера)
Денешното мени: - појадок - ајвар, сирење, маслинка и 2 парчиња лебче - ужина - колач со овошје (суви сливи, смокви и грозје + ореви) - заспивање со чај од нане засладен со мед - ручек - праз со свинско месо - ужина - овошје, некоја грицка - вечера - макарони со туна - заспивање со млеко
D: palenta+ sirenje+susam+jogurt R: pire+ pleskavici V: makaroni+ meleno meso+ melen domat Uzina: kroasan, cedeni mandarini, ovosen jogurt
- tostirano lepce so puter i kaskaval i k.mleko -smuti od portokal,limon i banana - monte - przeni domatiso jajce,lukce i mnoogu zacini - kompir pecen(delot od mojot rucek), 2-3 napoletanki - makaroni so sirenje i jogurt
Д - супа пилешка со домашно коковче, редовно за доручек јади супа секој ден банана, портокал, смоки, соленки нешто да гризни цицање Р - манџа зелка со ориз цицање В- јогурт со плазма, кисело млеко, јајце шо си сака тоа и ак цицање .... останав без идеја за ручеци, знам има еден куп ама ете се исто ми се врти, грашок, компир, морков, ориз, леќа врти - сучи истите состојки
D: praski+ kajsii R: spanac+ oriz+ meleno meso+ kiselo mleko+ pilesko V: popara so kiselo mleko Uzina: gricki, dve kindercinja, cokoladno mleko
- lepce so puter i salata domat,krastavica,kromid - smuti jabolko,limin,portokal - casa mleko so neskvik,pola parce tiganica - kompir mandza so telesko i mnogu zelencuk - vecera nemam planirano po izbor na goapodinot ke bide valjda
D: banana+slivi+cedeni mandarini R: Polneti piperki+leb V: tarana+zolcka+sirenje+kefir Uzina: cokoladen puding, kroasan, gricki,
Денешното мени: - доручек - лебче, пинџур со малку повеќе лук и сирење (ми труе детево на лук ) - ужина - портокал, малку смоки, пудингче - заспивање со чај од нане и коприва засладен со мед - ручек - манџа боранија со телешко мевце плус семе од копрва - ужина - пак овошје најверојатно јаболка - вечера - варен компир со маслинка, сирење - заспивање со млеко
- lepce krastavica i pavlaka - ovosen jogurt,pcenka - od mandzickata od vcera - mini pici,i nesto na rodenden ke gricne - mleko so biskviti
Денешното мени на Магде: Појадок: варена пченица со јаболка, лешници и смрзнати кајсии Ужина: ќефир Ручек: риба со ориз, морков и тиквичка Ужина: мајчино млеко Вечера: млеко, лино бисквити, банана и кокосово масло.