Д -супа со морков, просо, магдонос, ситни тестенини фиде и некои формички, обожаваме супа портокал, банана, цицање Р манџа со месо телешко, грашок, морков, компир и лук, пак исти намирници хххх јогурт со мелена плазма, јогурт со сусам или кисело млеко чисто јајце варено тоа и е како мезе, малце сол на него и така си го јади цицање леб намачкан со нешто не сака да јади, ја пробав со се не ссака, а леб единствено и ставам во супата или за ручек во манџата
D: tikva+ jabolko+ secer vo prav+ cokoladen preliv( iako ne trebase barem sve izede) R: boranija+ morkov+ kromidce+pecurki+ melen domat+ lebce V: Keksolino+ plazma+ mleko Uzina: banana, biskviti, ovosen jogurt od ananas
Денешното мени: - доручок- телешка чорба со месце, моркови, брокула, пченка, пашканат, фиде и киноа - ужина - круша и портокал - заспивање со чај од нане и коприва засладен со мед - ручек - телешко месо и пржен компир - ужина - овошје и некоја грицка - вечера - ајвар, сирење и лебче - заспивање со млеко
Mleko Banana, kiva, biskviti, bademi. Telesko so lekja, luk, kromid, morkov Zaspivanje so sok od cveklo, morkov i limon. Ovosen jogurt, mandarina. Supa i leb. Zaspivanje so mleko.
-парче домашна пица -јагоди и парче лења пита -помфрит,краставица и домат -сутлијаш Со вода слабо стоиме со сок ич 2 години и 6 месеци е
1/4 burek so meso i pola casa jogurt 1 mini coko biskvit 100 gr caj so med 1 mala porcija crvena leka i parce bel leb 1 kinder jajce pola jabolka 200 ml voda 22 meseci
Cela 1/4 ja izede na 22m? Masala Vcera: D probav przeno lebce ne sakase pa jogurt kaoini banana i snegulki kako ovosen j. R: mesan zelencuk so plus suv mesan z za supa vo bujon od juneska koska. V: snegulkiso leneno i jogutt (Na gosti naceka smoki, kikiriki kolacinja pa butna od se po malku) Voda slabo ama se ubi od cicanje. Denes: K.mleko i peceno lebce Malku sok portokal i kalinka, malku jabolce R - vo plan riba i od corbickata od vcera V- vo plan pcenica so urmi i med
Денешното мени: - појадок - пита со сирење, спанак и јогурт - ужина - смоки, портокал - заспивање со компот од праска + аронија сокче - ручек - свинско со пире - ужина - овошје - вечера - домат шери, маслинка, сирење и лебче - заспивање со млеко
D: griz+ cedeni portokali+ cedenai mandarini R: pire+ pilesko ( kokoska)+ supa V: vareni makaroni+ rendan kaskaval Uzina: kroasan, gricki, cokoladno mleko
Д - супа со брокула, морков, тестенини и коковче домашно портокал, соленки... Р - манџа со ориз, компир и морков посна денеска без мевце ние ќе ручаме гравче па ќе ја пробам и тоа В јајце варено, соленки и може малце благичко ако сака, не сме по благото ич морковче свежо си гирцка, краставичка или патлиџанче и цицање кога сака и колку сака иначе имаме 15 месеци ќе и се згади компир, морков и ориз кога ќе порасни нема да ги јади
Еве го денешниот план, ќе видиме што реализирале со баба додека мама е на работа: Д: палента со крем сирење, жолчка и јогурт У: круша и 3-4 зрнца аронија Р: пире од компир, путер и млеко У: цицање В: млечна каша од Холе со спелта и печена тиква Во меѓувреме нудам вода или домашен сок од модри сливи
D: palenta+ zdenka+ kiselo mleko R: sarma+ lebce V: Keksolino+ plazma+ mleko Uzina: banana, gricki, cokoladen puding
Нашето мени после 15ч после градинка р-домашна супа од морков пилешко месо карфиол и кромид у-кроасан в-варени јуфки со рендано сиренце
Нашето вчерашно мени Во градинка: Д- леб со намаз од павлака,брокула и чај У- јаболко Р- Боранија со зеленчук и кисело млеко У- Бомбица од пченица и ореви Дома: -Супа со морков,брокула и целер, омлет и зелка салата - Малку палента со јогурт
D: Banana+malini+mleko R: Grasak+morkov+kompir+kromidce+pecurki+melen domat+brokula V: popara so kiselo mleko+susam Uzina: cedeni portokali, cokoladen puding i gricki
Денешното мени: - доручок - солен куглоф со морков, кашкавал, сирење, маслинка, шунка и кисели краставички - ужина - киндер јајце, круша, јајце од препалица - заспивање со чај од нане засладен со мед - ручек - грашок манџа, свинско месо + семе од коприва и црвена зелка (без оцет и зетин, само зелка јадеше) - ужина - свеж сок од портокал и лимон, бадеми и суво грозје - ужина - малку банана, квики и Лино мечиња - вечера - домашна кифличка со павлака и маслинки - заспивање со млеко
Д бурек со сиренце, го обожава овошје Р манџа со месо телешко, кромид, лук, компир и морков некој грицки или ако сака благо па од наш ручек ко ќе ручаме и иди два пати ручек да има В јогурт, кисело млеко цицање кога сака и колку си сака пошо омилено од сите јадења и е тоа.
Денешното мени: - доручок - баница со сирење и филџан кефир - ужина - банана, чокладце и малку кикирики - заспивање со чај од нане засладен со мед - ручек - боранија манџа со телешко месо +семе од коприва, салата црвена зелка - ужина - јаболко - вечера - јогурт со овесни снегулки - заспивање со млеко
D: banana+ visni+ ceden portokal+ magjun R: polneti piperki+ lebce V: Domasna pizza Uzina: gricki, obosen jogurt od kivi, i nesto blago