D: palacinki od banana i jajce, ne mi gi sakase pa edvaj 1 izede ao k.mleko ziti kombinacijata U. Malku jabolce, malku perece R: kompir, batat, praz, brokula i heljda V: namaz pavlaka i urda so lebce
Денешното мени: - доручок - кашкавалка со маслинки - ужинка - пуканки - заспивање со сок од вишна + аронија - ручек - мусака + зелка салата - ужина - овошје - вечера - лебче со павлака - заспивање со млеко
@snegulkata извини, колку м е детето ? Ми се допаѓа распоредот на храна ,но незнам за некои намитници на колку месечно дете ги даваш
@Tinushka 2 години и 10 месеци е возраста на моето дете. До 2 годики јадеше посебен оброк, сега веќе јаде од нашето јадење. Избенуваме салами (освен во пица која на родендени ја јаде) чипсови, газирани сокови, паштети и сл. Некои од наведените намирници ги нема ни вкусено, некои пак ги има еднаш-двапти пробано и тоа е. Воглавном јаде супер. Денешното мени: - доручок - јајце и урда (пржено на маслац), шери домат, 2 маслини и кришка леб - ужина - портокал, киндер чоколадо - заспивање со нане чај засладен со мед - ручек - пастрмка и печен компир, брокула, морков +семе од коприва - ужина - овошје најверојатно јаболко - вечера - палента со сирење - заспивање со млеко
Послабо ние со храна деновиве Д: млеко и млечна кифла У: портокал, сок од праска и јаболко купечки, некоја соленка. Р: спанаќ манџа со оривче,праз и јајце В чоколино
Д: Шише млеко У: овошна салата ( банана , јаболко, портокал, киви) Р: компир манџа со свинско месо У:кисело млеко В: Парче домашна пица (кашкавал, сирење и кечап) Пред спиење : цеден сок од портокал 13 м
-супа со фиде,морков,целер,магданос и пилешко -палачинка со нутела -ориз,пилешко,морков,кромид и грашак -кисело млеко со леб -вечера немам смислено сеуште овошје деновиве ич не сака
D: banana, visna, aronija so jacm.snegulki i jogrut i malku leneno seme R: kompir mandza od tato, cel tanjir mavna ama blendana inace mesoto nema sansi da projde U: domasen kolac so visni mnogu malku V: levce so pavlaka i urda I cicanje dosta izmegu
D: Cokolino+plazma+mleko R: domasna supa ( brokuli, morkov, kompir, fide)+ telesko meso V: przeno jajce + zdenka+ jogurt Uzina: gricki, banana, edna lazica meleni bademi so med
-млеко -портокал,кифла -сок праска,јаболко и една чоколадна тортица -ослиќ,ориз,тиквица,лукче -бисквити со млеко
-лепче со путер и кашкавал запечено -неколку јагоди -компир манџа -домашни интегрални сусам стапчиња -кисело млеко со леб
Денешното мени: - доручок - баница со праз и филџан јогурт - ужина - јаболко и киви - заспивање со чај од нане засладен со мед - ручек - грав (+семе од коприва), малку зелка и парче леб - ужина - бадеми, малку суво грозје - вечера - салата марула, млад кромид, мноогу пченка и кубети - заспивање со млеко
Ај нешто од минативе денови ќе пишам (Од сабота) Д- печени лепчиња со јајца,овчи кашкавал и маслинки и овчо кисело млеко У- јаболко Р- Зелено младо гравче со зелка салата У- бомбици со урми,бадем,лешник ,рогач,кокос и банана В- Макарони со прелив од авокадо,сусам и павлака Вчера Д- лебче со павлака и јогурт У- портокал,банана Р- Компир манџа со јунешко У- бадеми,лешници В- Ѓеврек со кашкавал
Денешното мени: - доручок - ѓеврек - ужина - пуканки, чоко плазма - заспивање со компот од праски + маџун - ручек - ориз и спанаќ и к.мелко - ужина - јаболка и киви - ужина -домашен сос од домати + праз во него - вечера - макарони со сирење - заспивање со млеко
Д пак супа најмногу си ја сака со лебче дробено, а направена е со кокошја домашна, морков, магдонос и тестенини круша, портокал, секој ден си јади портокали Р манџа со морков, компир, грашок, кромид и лук и пипер црвена( пред некој ден и направив риба-лосос касна еднаш и толку, ич не сака риба, едвај ај прелжувам да јади во нешто маскирана) смоки или овошје пак В тарана со сиренце или шпагети, несто тестении и нив си ги обожава) и цицање ко ќе си дојдам од работа до заспивање можи сто пати ќе цицнит
Денешното мени: - лажичка мед - доручок - пржено јајце со брокула + младо кромидче, 2 маслинки и парче леб - ужина - квики - заспивање со домашен сок од вишни + маџун - ручек - мусака +семе од коприва и салата од цвекло,морков и јаболко - ужина - овошје - вечера - тостирано лебче со кашкавал - заспивање со млеко
Д : Лебче намачкано со путер , мед и млеко У : Банана, јаболко, мандарина Р : Телешко мевце со компир, морков, брокула, домат, тиквичка, кромид, лук, куркума и маслинов В : Најверојатно ке биде гриз со круша и цимет
Вчерашното мени: П: киноа, јаболка, лешници и аронија У: кисело млеко Р: спанаќ, ориз, лук, морков У: цицање В: овесни снегулки, млеко, тиква и кокосово масло Денес: П: банана, компот од модри сливи и житарки (комбинација од 4 житарки) У: кисело млеко Р: телешко месо, праз, модар патлиџан, пашканат и компир У: цицање В: чоколино
D: banana+ slivi+ magjun R: spanac+ oriz+ brokula+ lukce+ kefir V: vareni makaroni+ rendan kaskaval+ domasen kecap Uzina: ovosen jogurt od visni, gricki, blakce
D: gevrece i k.mleko malku U. Banana, s.sliva, jabolce i aronija R. Kompir batat spanak V. Uste neznam @iloveyou29 pogore mi dade ubava ideja za lebce sonputer i med moze da probam dali ke saka