Денешното мени: -лажичка мед -доручок - пржени кришки (две изеде), домашен кечап и млад кромид -ужина - киви и крушка, бадеми и киндер чоколаце -заспивање со компот од праски -ручек - пилешко со печурки во кари сос, печен компир и зелена салата -ужина - печена тиква + канела -вечера - јогурт со овесни снегулки -заспивање со млеко и сабајле во 6 пак млеко
Д: мармалад и чај од камилица У: овошна салата (киви и јаболко) Р: ориз со спањак У:банана В: баничка со праз Пред спиење : шише млеко со мелени бисквити
D: ovesni snegulki+ jogurt R: domasna supa+ oriz+ pecena kokoska V: tarana+ zdenka+ jogurt Uzina: gricki, krofna, blakce, ceden sok od portokal i mandarina
Вчера: -млеко -јаболко,банана -салата зелка,малку лепче со ајвар, сок од портокал -пастрмка,компир,морков,лукче,лимонов сок -палента,кајсија,јаболко,слива Денес: -млеко -ошав (кајсија,слива,јаболко,мед) -кифла со чоколадни трошки,сок од портокал -манџа со свинско,компир,кромид,лук,куркума,мешавина за ѓувеч,ц.пипер + кисел корнишон -пудинг ванила или чоколадо Количински слабо јадиме....умот ни е само за надвор.
Вчерашното мени: -доручок - пржено јајце со урда, млад кромид и парче леб -ужина - лешници, чокладце, јаболко -заспивање со чај од нене +лажичка мед -ручек - грашок манџа со телешко месо и салата зелка -ужина - банана -вечера - салата марула, млад кромид, туна, пченка и двопек -заспивање со мелко, во 6 сабајле пак млеко Денешното мени: -доручок - баница со сирење и филџан кефир -ужина - смоки, портокал, мрсна торта -заспивање со цај од нане +лажичка мед -ручек - сарма и салата цвекло,морков и јаболко -ужина - круша, кикиритки... -вечера- тостирано лепче со кашкавал -заспивање со млеко
Снегулче, секогаш имаш интересно мени...ми иде на ручек да ти дојдам јас, вака гладна од работа Колкаво ти е детенцето?
-пита со сирење -јагоди па варена жолчка -полнети пиперки -кисело млеко со лепче па варена пченка -варен гриз со рендана чоколада
Кој дел од мениата ти е добар и те примамува? Оној со баниците, питите не е мое дело, не сум баш вешта во кујна. Ама затоа свеки ептен ја бива, често прави, готви, меси па кога ја чува малата обавезно и дава таков оброк да јаде. Или пак купувам од пекари а имам и смрзнато од оние свеки што ги прави. Се снаоѓам, само да има добар оброк малата. Малата е 2год. и 10месеци, и гурманка е ептен да ти е милина да ја храниш, па можеби тоа е една од причините што толку пазам на три оброка и две ужинки! Инаку ајде бујрум, утре компир манџа ќе е!
Благодарам за поканата, гладна од работа, сѐ што прочитав убаво ми се виде посебно марулата со туна и сармата! Да ти е живо и здраво ќерето, баш убаво што е јадачка убава! Еве го и нашето денешно мени: Појадок - кисело млеко со комбинација од 4 житарки Ужина - киви, банана, лешници и кокосово масло Ручек - спанаќ, ориз, лукче и жолчка Ужина - цицање па мандарина Вечера - гриз со млеко и коцка црно чоколадо Пред спиење едвај 30 мл млеко па потоа дигна узбуна за цицање Девојчето ми е 13 месеци но уште јаде само блендирано или ситно гмечено!
Денешното мени: - доручок - супа со киноа, златна мешавина, брокула, пашканат - ужина - мандарина, смоки - заспивање со чај од нане +мед (поточно обид за заспивање пошто не успеав да ја заспијам) - ручек - зеленчукова тава со компир, ориз, брокула, морков, кромид +семе од коприва и салата од цвекло - ужина - овошје и некоја грицка - вечера - палента со кисело млеко - заспивање со млеко
D: banana+ malini+ meleni bademi R: pecen kompir+ svinsko meso+ supa V: zitarici+ kefir Uzina: krem banance, gricki, sveza krastavica
Денеска немам мн богати мени -ајвар со лепче и сирење -сок од лимон и портокал -макрони со рендан кашкавал -лења пита парче -вечера немаме смислено
Вчера Цеден сок од портокал и мед Во градинка Д- намаз од туна,кромид и лимон со леб и чај У- компот од јаболки Р- Болоњезе сос со пире,салата и леб У- Ѓеврек Дома - Грав со зелка салата (за грав душа дава ,многу го обожава) В- козјо кисело млеко со експандирани житарки
Блазе вам што се ви јадат дечињата...јас се чудам што да и дадам мачкано лебче не сака, јајце пржено не иди во предвид...ни варено не го сака...само во супа камуфлирано, уште како салатка со младо кромитче да пробам, а баш сакам како ужинка јајце варено да си јади, ама кој ме праша мене. Единствено што има мерак на салата зелка и краставица. Портокаливе полека ги одјадува, па се чудам што да давам...за се турка со раката...не сака ....банана не,кива не, јаболко каснува. Лани домат не сакаше...да видам оваа година како ќе биде...барем шопска да јаде..веќе кога сме по салати повеќе. Да ги јаде овие 4 салатчиња што ги спомнав пресреќна ќе бидам...2те ги јаде...уште другите 2 да ги пробаме. Денес ние: -млеко -леб и малку јогурт (прво леб каснуваме,па јогурт се напиваме....како попара не иди во предвид) -сок од портокал,1/2 од големо јаболко,леб побара да јади (леб без ништо,лебарче) -леќа со лебче ќе биде. -може уште 1/2 јаболко да изеде -гриз со јајце веројатно
Вчера - појадок- чоколино (знаам, знам не ме карајте) - ужина- цеден сок од повеќе овошја и кроасан домашен - ручек - риба со каша - ужина- банана - вечера- палента со сирење Завчера појадок- млеко и бискивити ужина - цеден сок со повеќе овошја и смоки ручек- грашок со телешко месо ужина- цеден сок со повеќе овошја вечера- таратор и интегрален леб
Денешното мени: - појадок - јајце (на око), морков, кормид и парче леб - ужина - јаболко, киндер чоколадо - заспивање со домашен сок од кајсија и аронија +лажица маџун - ручек - поленти пиперки и салата зелка (салатата без зејтин и оцет ја јаде а зошто така не знам) - ужина - овошје (најверојатно банан ако пак шеткаме) - вечера - ајвар, сирење, маслинка и леб - заспивање со млеко
Ste davale dziger na 1.5 godinka? Ke pravime za nas deob sarma pa se.mislam dali da jade i malovo ili posebno nesto da i pravam
D: palenta+ sirenje popareni so lebni troski+ jogurt Romasna pizza+ sokce V: domasna supa Uzina: krofna, banana so med, ovosen puding od visni
Јас сеуште немам дадено изнутрици на дете и имам слушнато дека е подбро покасно да им се воведе(не знам од кои причини). Ете сеуште не сум паднала во искушение да пробам да и дадам, а и ние нешто посебно не ги јадеме дома, па изгледа нема наскоро да проба. Денешното мени: - појадок - пенерлија и и филџан ќефир - ужина - печена тиква, ореви и мед - заспивање со домашен сок од кајсија + аронија - ручек - свинско и пире, салата марула со кромид - ужина - овошје, пуканки (ќе шеткаме) - вечера - домашна кифла, павлака, шери домат - заспивање со млеко
@M&M Најчесто заболуваат дробовите кај животинките...затоа се препорачува покасно. Али гледам пилешките ги даваат уште кога се воведува и пилешкото. Јас ја пробав еднаш со пилешки џигер, ама не ми бендиса и немам од тогаш дадено...и јас тука околу година и пол дадов...попрво би дала џигерче што јас сум го приготвила, отколку паштетa.