Fala decki Vo sekoj slucaj i napraviv posebnen rucek proba 2 zalcinja od naseti samo D: jabolko banana so ovesnii rzani snegulki U: malku kiflicka R: karfiol, batat, cr.piperka so heljda U: jabolko V: palenta so k.mleko i sirence Cicanje izmegu pobajagi
P-banica so sirenje i jogurt R-domasna corba so meso i zelncuk V-jogurt Izmegu piese domsno ceden sok od poveke ovosja ama mnogu slabo osoveno bese vecerta so jadenje.So molenje edvaj ispi 1 fildzan jogurt. Vcera P-cokolino Uzina -sok ceden R-polneti poperki Banana V-zelencukova supa
D: banana+zolcka+med+meleni bademi R: turlitava( brokula, morkov, kompir, grasak, tikvica, magdonos,lukce,pecurki,melen domat) +pilesko meso V: popara so kiselo mleko i susam Uzina: gricki , eden red kinder, cokoladno mleko
P-pisii so sirence i ajvar Uzina ceden sok od razni ovosja R-pecen kompir so kurkuma i origano i svinsko meso na skara i salata-crven patlidzan Uzina mala banana i ceden sok V -kiselo mleko sosema malku Si mislam nekako izbegava vecera....chunki manekenka ke saka da bide Denes sum zadovolna od izedenoto. Stvarno e tesko koga nejkat da jadat.Koga se nastinati ili vadat zabi ili ...koga pravat inat...
Палентата со прилог кисело млеко ја даваш или заедно со к.млеко ја подготвуваш? Ми нема текнато заедно да ја подготвам а и не знам каква би била???!!! Фала однапред
Д: лепче со абц крем сир У: банана, круша и две урми Р: печен ослич и варен компир В: макарони со путер и златна мешавина 16 месеци е. Се уште готвам посебно за него, ме интересира од кога почнавте да им давате се, мислам на вашиот ручек?
Од кога почна да го одбива неговиот ручек и се сведовме на чоколино и кисело млеко со леб околу роденденот беше и тогаш го пробав со ручек со пипер и зачини ако мислиш на таков ручек од кога.И јадеше со сласт и од тогаш рано не рано јади таква манџа дури и спанаќот шо не сакаше да го навиди без ништо па ни подметнат во нешто и го повраќаше со гадење денес баш 2 пајнци изеде како стандард манџа со сласт. Не ставам повеќе козерванси како кечап или доматен сос купечки и внимавам на количината на зачините. Од месо и свинско и мелено има пробано за Божиќ имавме прасе имав башка за него и го неќеше со прстето покажваше аф аф нјам нјам и како не ќе му дадеш исто и сарми кога јадевме ни се наврти и нјам нјам .Фала Богу нема гајле баш напротив од тогаш крвната слика му се поправи е можно е на здраво да ми речат на диета малце .Му немам дадено печурки и сувомеснато пржена храна конзервирана храна...тоа ми текнува. Инаку ние денес: Д: Супа со вода од пиле у: Доматче и крстајче Р: Спанаќ со ориз и јогурт надробено со малку леб у: малку пилешко мефце од релна за мезе в: репете спанаќ со ориз и кисело млеко овој пат без леб за заспивање: кравско млеко Кај нас е лошо што се научи да пие купечки сок и сега не сака домашен да му го заменам со уште едно шише млеко или нема толку гајле ..(без)конзерванси ете од кај прима изумив погоре
D: ceden citron+ cedena mandarina+ griz R: musaka V: Keksolino+plazma+ mleko Uzina: malini, med so meleni bademi, gricki
Денешното мени: - доручок - 3 шери доматчиња, млад кромид, 1 морковче, рендано цвекло и 2 маслинки - ужина - јаболко, бадеми, праски од компотот - заспивање со компот од праски - ручек - макарони со болоњезе сос - ужина - овошје, грицки - вечера - паланета со кисело млеко - заспивање со млеко
Ne ja varam samo palentata pa potoa i stavam vnatre k.mleko. i jas koga ja jadam isto taka si ja pravam i plus sirenje
@Sunshine_1979 ако ти е за утеха, синко е 14 месеци и сеуште јаде само блендирано и ситно гмечено како твоето девојче . Ама што да му правам кога се дави и повраќа и од најмала трошка . Не знам како да го научам да си јаде и џвака сам... а не дека не пробав до сега
Вчера п- чоколино у- цеден сок од повеќе овошја р- грав со малку интегрален леб (и салата цвекло која ја нејќеше) у- кроасан и цеден сок од разни овошја в- малку проја со јогурт
Денешното мени: - лажичка мед - доручек - 2 парчиња леб, пинџур со лук и парче сирење - ужина - јајце од препалица, портокал и кикирики - заспивање со сок од кајсија - ручек - боранија со телешко (додавам и семе од коприва) и салата зелка - ужина - овошје, грицки (ова делот кога малата е кај свеки па не знам точно што ќе јаде) - вечера - јогурт со овесни снегулки - заспивање со млеко
D: banana+ visni+magjun R: mangja so zelka+ morkov + melen domat+piperka+ meso+ leb V: tarana+ sirenje+ rendan kaskaval+ jogurt Uzina: caj so med, gricki, ovosen jogurt od borovnica
-супа плус краставица -кроосан -домашна пастрамајлија -варена пченка па плазма -потпечени лепчиња во рерна
- Варено јајце со домат и кромид (салата) - Смути(портокал,банана,аронија) - 2крем банани,кикирики,грицки - Подварок со зелка,ориз и телешко - Монте или лепче со нешто јаде после спиење - Лепче со павлака и краставица
D: nestle zitarici so jabolko i med Uzina banana so portokal R: domasna supa od( telesko kompir morkov magdonos ) so pavlaka i malce lebce V: lebce so nutela I pred spienje sise mlekce so neskvik
Vekje 2 meseci pa moze i povekje kako jade od nasite jadenja, samo ne gi zacinuvam mnogu ili kje go napravam i nema da go zacinam, kje i izvadam na nea i posle na naseto jadenje kje stavam zacini, a mnogu pati zaboravam go zacinuvam i jade i ona so nas. Sekakvo go jade i zacineto i nezacineto, gajle nema i ne blendirano, a ima 5 zabcinja samo, 6-toto e na povidok
@kallias немам мака јас за јадење, си џвака до сега се, освен месо не сака на парчиња па блендирам, а за запчиња 11 излезени, 12 чекаме последнaта четворка горе. Ама знаеш јас поради дерматитот пазев многу, ама веќе еднолично и досадно ми е јадењето негово. Ќе почнам од наше, со помалку зачини прилагодено за него. Денешно мени Д: гриз со млеко, банана, урми и ц.цимет; У: 2 интегрални кифлички печени во тостер со путер; Р: макарони со спанаќ, пашканат, морков, малку лукче, домат и кисело млеко; В:бисквити лобело со житарици и пудинг од ванила.
Чоколино Компир манџа со телешко Домашни кифлиња и маслинки и павлака Ужинки цеден сок од повеќе овошја и смоки Обожава манџи ама спанаќ во речиси никаква комбинација Од нашите манџи започна да јаде околу годинка.