Јајце цело јаде уште од година и сите оброци да му бидат јајце,нема да одбие. Спанаќ јаде како од Алана,манџичка со оривче и јајце или без јајце,не прави никаков проблем.Во последно грав ми одбива,мислам дека не му го прима желудникот. Денес на мени(сигурно ќе има измени) - лепче со путер и салата домат со кромид - домашна торта со пудинг и бисквити,портокал - макало од пиперки,компири,праз и салата краставици или зелка - некое овошје,смути,или монте - домашен мазник порачан бабата ќе ни прави
Денешното мени: - лажичка мед - доручек - јајце со урда (пржено), 2 шери доматчиња, 1 младо кромидче и парче леб - ужина - киви, кикиритки (правев смути со повеќе овошја, ама ич не го сака, а јас по стоти пат се обидувам) - заспивање со домашен сок од кајсија + маџун - ручек - грав (+ семе од корпива) и зелка салата - ужина - овошје, некоја грицка, чокладце (ова е делот кога со баба и се чуват) - вечера - златна мешавина (грашок, пченка и морков), брокула и пашканат - заспивање со млеко - сабајле во 6 пак млеко Нема некое зацртано правило по кое се придржувам а и количината исто не е нешто точно определена. Најчесто леб јаде со намази или топкано со ајвар, пинџур. Јаде едно до две парчиња леб (само средата), а некогаш знае и повеќе да бара. Искрено не форсирам многу леб, и онака е буцка па се мислам да не стане многу дебелка. Јаде, ама не со секое јадење, реално не и нудам баш. Ете секогаш руча без леб, а и за вечера се трудам да го избегнувам. Има денови кога воопшто нема да и дадам леб. И како што кажа ти, се си зависи од детето!
Pa toa i mi bese muabetot, ne forsiram leb voopsto,jas leb ne jadam,mm mnogu malku jade leb a detevo koga kako. Eden leb edvaj dva dena se jade. Nekogas saka lepce da si makne so mandzicka,si stava vo cinijata troski pa gi jade so lazica. Za smuti,sin mi go prifati vednas koga preminavme od kasickite. Stavam najcesto ovosje i jatkasti plodovi,vo koja casa saka on,sam si bira,cevki imame vo razni boi i pravime se da e interesno.
Vcera pojadok banicka i jogurt rucek grasok so morkov i oriz vecera leb i ajvar, pa leb i kiselo mleko, ne nesto mnogu kasna uzinki: ceden sok od poveke ovosja, pola kroasan
-млеко и кифла -портокал,1/4 јаболко и малку салата од зелка -посно гравче -јогурт со лебче или јогурт со овесни
D: cedena kalinka+ ceden portokal+ griz R: polneti piperki+ lebce V: plazma+ cokolino+mleko Uzina: suvi kajsii( 1 samo), ovosen jogurt, kroasan
D: jufki so sirence, malku patlidzance i maslinki U: varena dunja i med R: corba od crvena leka so kromid, brokula, karfiol i morkovce (vajda ke ja jade) V: planiram pcenica da i svadam so med ili nesto drugo za zablazuvanje. Ete mi tekna zaboravu urmi da kupam
Рано наутро: шише млеко Д: јуфки со путер и крем сирење У: овошен јогурт со ананас Р: риба со батат и тиквичка У: домашен сок од модри сливи В: варена пченица со млеко, цимет и маџун Пред спиење: шише млеко
Денешното мени: - доручек - баница со сирење + филџан ќефир - ужина - портокал, кикиритки, плазма бисквитче - зааспивање со чај од нане + лажиче мед - ручек - ослич и компир варен + марула со млад кромид - ужина - овошје, некоја грицка и сл - вечера - сутлијаш - заспивање со млеко - сабајле во 5-6 часот пак млеко
- lepce so ajvar i jogurt - ekler,cok.mleko - oslic,salata marula i mlad kromid i domat - ovosje,najverojatno portokal - palacinka od jajce,polneta so perca od kromid i kaskaval. (Vo tekot na denot obavezno pie smuti)
D: ovesni snegulki+ kefir R: spanac+ oriz+jajce+meleno meso+ lebni troski+ kiselo mleko V: Domasna supa ( kompir, morkov, brokula, kromid, celer,+fide i pola istiskan limun) Uzina: banana, kifla, gricki, red kinder
P -palenta so sirenje i casa jogurt.Jogurtot go ispi palenta 5-6 lazicki.Nekolku zalaka od kifla R-polna cinija domasna supa so morkov i pilesko i pcenkaren leb. Salata crven patlidzan Uzinka sok od cedeno ovosje Vecera se dvoumam i se uste nemam izmisleno
Д: млеко и кифла У: сок од портокал и јагода (пола го испи кисел и беше), 1/4 јаболко, лебче Р: и ние риба...како договорени сите....пастрмка на оривче со морков,младо кромидче,лукче. В: планирам гриз со јајце
- Przen domat so lukce,origano,jajce i seme od kopriva - Kakao,malce torticka -Rizoto(oriz,morkov,pecurki,praz,sol,kurkuma) telesko mevce i salata marula i krastavica - Ovosje -1. Riba so sos ili 2. Lepce so ajvar
D: banana+zolcka+med+malce mleko R:riba+kompir+morkov+lukce+magdonos+cedeni limuni V: kiselo mleko+susam+malce rendana krastavica+lukce Uzina: kroasan,gricki,ovosen jogurt
- млеко - банана, киви, кокос, л.мед - сок од портокал, кифла - пилешка супа со јајце + компирчиња печени - проја со сирење + јогурт (ако не и се бендиса пројата, лебче и јогурт)
-кисело млеко и баничка со сирење -грицкаше морков и јаболко па смоки,па варена пченка -печено месо со пиперка компир и морков -домашни вафли
Вчера- П- проја со јогурт Р- трано со домашно петле- изедено на две рати, малу пред , малу по спиење... В- тостирано ржово лепче со кашкавач- пола Ужинки- сок, 2-3 парчиња мали од портокал, 1/3 кроасан, малку смоки
Денес Наутро најава за нејадлив ден.После разни понуди мм ја нахранил чоколино (или барем така се оправда ) Ама после следи добро... Р-зеленчукова супа -изедено со сласт После некој саат понудена е со грав пошто зеела стрвно.Каснала 4-5 лажици . У-скоро цел голем портокал, цеден сок од јаболко, морков и цвекло, смоки В-па не мора искрено ако неќе.И Ова е доволно .А ќе ја понудам к.млеко со леб.
- Mleko so biskviti - Banica - Mandzicka so domasno svinsko meso,kompir i mnogu zelencuk - Ovosje,krem banana - Seuste nemam smisleno vecera,no ke bide po negov izbor denes