-банана, киви -млеко -портокал, бисквита, сок од праска -ќофте јавнија (ќофте,компир,малку оривче, боранија,морков,тиквица,мешавина ѓувеч, кромид,лук.куркума)+ кисел корнишон -вечера, не знам....уште се мислам што да биде
Денешното мени : - доручок - пенерлија, 3 млади кормидчиња , филџан ќефир - ужина - портокал, кикирики, крем банана - заспивање со компот од вишни + маџун - ручек - полнети пиперки, салата марула со млад кормид и пченка - ужина - пица, сок, торта (роденденски) - вечера - јогурт со овесни снегулки - заспивање со млеко
Денешнот мени: - доручок - варен компир, кромид, краставица, сирење - ужина - мрсна торта, јаболко, кикирики - заспивање со чај од нане + лажица мед - ручек - боранија со телешко месо (+ семе од коприва), салата цвекло и морков - ужина - круша - вечера - таратор (павлака, лукче и краставица) и леб - заспивање со млеко
-млеко и кифла -банана, неколку залчиња домашна пица, сок од јаболко и портокал -лосос со оривче,брокула,мл.кромидче,лукче,куркума -рано ми е да планирам...во последно време знае да одбие вечера,ако е преморена гледа кревет само да фати со млекце (кога види лажица се нервира).
млеко банана - овошно јогуртче чај помфрит - маслинка - јајце сок ( модра слива боровница јаболко) смоки чипс млеко киндер јајце макарони со домашен кечап млеко
Naseto meni posle 15h casot vcerasnoto i denesnoto r-gravce so rebro morkov kromid magdonos,salata od svezi krastavici u-smudi od jagodi,visni aronija kivi i banana so nekolku biskviti v-lepcinja so mocarela i origano peceni vo mikro so caska jogurt r-pecen oriz so riba kromid,morkov,kari podogotveni vo rerna pod folija,zelka salata u-smuti od jagodi portokal aronija i visni so nekolku biskviti v-pecena tikva so cimet
D: krusa+ banana+ ceden portokal R: Mangja so zelka+ morkov+ melen domat+ pecurki+ meso V: zdenka+ kaskaval+ leb+ kefir Uzina: gricki, krofna, blago
- леб и јогурт - млеко - сок од портокал,1 портокал, 1/4 јаболко,потоа си побара малку смоки и пола кифла - манџа со пилешко, компир, мешавина за ѓувеч, кромид, лук + кисел корнишон и десерт едно медено срце - се мислам дали да и дадам компир салата од нашата или нешто посебно да направам...веројатно бисквити со млеко е другата опција.
-банана и сок од портокал -млеко -2 бомбици од овесни, јаболко, орев, цимет, мед (со тато на шетање) -супа(пилешки бујон, морков, брокула, лук, куркума и рендано јајце) -тикварник и нешто ако побара сама да грицка (обично кифла, смоки, благце, лебче, корнишонче или тоа што пие масата )
Маџун Доручек: варено јајце,домат,јогурт. Ручек: лосос,брокула,и марула салата(обожава марула) Вечера: шпагети со овчо сирење. Ужина1: овесни снегулки во сок од портокал и банана,и јогурт. Ужина 2: ф'стаци,и бадеми печени. Млеко пред спиење
D: Mleko U: Banana i kiva R: Musaka Zaspivanje so sok od cveklo, jabolka, limon i morkov. U: Puding, mandarina V: Spageti so sos i maslinki Zaspivanje so mleko.
D: kacamak+ kiselo mleko R: Sarma V: keksolino+ plazma+ mleko Uzina: ovosen jogurt od jagoda, gricki, 2 lazici med+ meleni bademi, malce torta Vikendov na gosti kaj baba sme pa izvoljeva dva dena
Vcera D. Malku smoothie so banana, kivi, portokal, visna i aronija. Posle palenta so pavlaka R. Supa so koftenca U. Vo igroteka naceka smoki izede eden ton (sto e so decava i smokive ne znam ) i pola parxe torta V. Kornfleks i jogurt Izmegu cicanje Denes: D. 1 parce leb so namaz od avokado patlidzan kromidce i maslinovo Smoothie so banana jabolko kivi portokal i aronija epten malku posle vajda ke go dopie R. Pak supa so koftenca i posle ako saka od nasiot rucek V. Najverojatno griz so urmi Izmegu normalni cicanje i da probam uste nekoe ovosje da i protnam nesto zabusava so ovosjeto
Вчерашното мени Цеден сок од портокал и мед со таан Д- Омлет со пиперки,младо кромитче и урда со крставичка У- јаболко,киндер чоколатце Р- Боранија со зелка салата У- Колач со вишни В- Палента со павлака
D: Cedeni portokali+ cedeni mandarini+ griz R: Boranija+ morkov+ melen domat+ pecurki+ brokula+ lukce+ lebce V: vareni makarini+ parmezan+ melen domat+ kefir Uzina: peceno jabolko, biskviti, cokoladno mleko
Денешното мени: - доручок - јајце од препалица (врено), морков, крмид, брокула и домат + хим. сол и маслиново масло - ужина - банана, киндер, пуканки - заспивање со чај од нане + мед - ручек - шпагети со болоњезе - ужина - киви, квики, јагоди - вечера - тостирано лепче со кашкавал - заспивање со млеко
-банана и сок од портокал 100мл -млеко -кифла, две резанчиња портокал и заспавме со уште 100мл сок од портокал -ориз,просо (по малку од двете), еден лист спанаќ, морков, лукче -гриз со јајце Ова ни беше вчерашниот ручек печен лосос со зеленчук (превкусно)
Од вчера Пред градинка Цеден сок од портокал и мед Во градинка Д- Житни снегулки од суво овошје со јогурт У- Цедевита Р- Вариво од леќа со зеленчук ,1/2 варено јајце,леб и салата У- банана Дома Ќофтиња од тиквички и зеленчук со домашно ржано лебче и павлака После грицкаше лешник и дека многу изеде од ќофтињата,па немавме вечера, само побара млекце малку
Денешното мени: - појадок - чорба со телешко месо, блитва, лук, крмид, компир и киноа + семе од коприва - ужина - банана и квики - заспивање со чај од нане + лажица мед - ручек - блитва сарма и кисело млеко - ужина - овошје, некоја грицка - вечера - марула, туна, пченка, млад кромид - заспивање со млеко