D: Banana+ cedena kalinka R: Domasna pizza V: popara so kiselo mleko Uzina: peceno jabolko, med+ meleni bademi, gricki, dve-tri cokolada
Срцки да ве прашам детето го носам во градинка јаде таму но кога ќе ја земам на пример во 3 часот што да и давам за јадење немам појма, се ми се измеша, пред тоа доручек и давав па накај 12 овошна каша како витаминска бомба и правев па ја успивав па ручек месо нешто , па накај 6 бананче и вечерта вечера, сега во градинка ручек им даваат во 11 и 30 кој има месо спанаќ секој ден различно, и сега јас дома како да правам навистина незнам, 1 и 5 мес сме, ве молам за совет?
Тој во 11 и пол кој оброк и е по ред? На утро подобро овошен оброк давај...па ако ручеков и е втор оброк, после за трет некоја кифла,лебче со јогуртче, сиренце...па ужина овошна и вечера. Инаку да не и дојди два пати едно по друго овошен оброк....како што те разбрав ручекот и овошната ужинка ти се смениле, па ќе ти дојде едно по друго овошје да даваш.
Маџун Доручек: мусли покиснати во сок од цеден портокал,слива,јаболко,банана. Ручек: посна манџа(компир морков грашак боранија домат пиперка кромид лук)и зачини(бибер црвен пипер куркурма и ѓумбир) Вечера:тарана со овчо сирење и јогурт. Ужина1: кришка со јајце,салата од брокула со павлака,маслинки и јогурт Ужина2: пченка шеќерац.
Вчера Цеден сок од портокал и мед со таан Во градинка Д- леб со намаз од туна и кромид и чај со лимон У- Овошје Р- Боранија со јунешко мелено и зеленчук,салата У- млечна кифла Дома -Спанаќ со ориз и кисело млеко В- Кисело млеко со експандирани житарици
Предлог за ужинка да ви дадам https://www.facebook.com/officialgoodful/videos/1534278619975932/?hc_ref=NEWSFEED Ние денес - кифла + јаболко - млеко - киви, сок од праска, малку смоки и некој залак кифличка колку од мисла - супа од просо и зеленчук - зелник со спанаќ и сирење....ако не гриз со јајце
Ne ne srce, sega vo gradinka jade dorucek nakaj 8 ipol pa vo 11 ipol rucek pa posle ima ovosen valjda koga ke stanat
Денешното мени: - појадок - пита со спанаќ, сирење и млад кромид - ужина - банана - заспивање со чај од нане +мед - ручек - ќофтенца со манџа од домати + леб - ужина - овошје, некоја грицка - вечера - домашна кифла, маслинка и млечна салатка павлака со брокула ( @mariatim ,,крадам,, идеја со салатката од вас, ќе видам дали ќе ја сака) - заспивање со млеко
D: malina+ jagoda+ visna+ griz R: przeni piperki+ patligjan( letna mangja) + lukce+ magdonos+ sirenje V: Palenta+ zolcka+ jogurt Uzina: kroasan, ovosen jogurt, gricki
D: ovesni zitarici+ jogurt R: oriz+ morkov+ piperka+ brokula+ kromidce+ pilesko meso. V: Proja so spanac i sirenje Uzina: gjevrek, gricki, nesto blago
@mariatim Кај нас не помина млечната салатка со брокула, одма ми рече ова не е краставица Ништо, продолжувам да ја давам брокулата со други јадења, печена со друг зеленчук, во чорби, супи... А секако ќе се обидам по извесен период пак, може ќе се предомисли! Денешното мени: - појадок - една пржена кришка, домашен кечап, две маслинки и 2 млади кормидчиња - ужина - житни бисквити, бадеми (ова во парк го ручкавме) - заспивање со свежо исцеден сок од портокал, лимон, цвекло, јаболко и морков + лажиче маџун - ручек - мусака, салата зелка и морков - ужина - овошје - вечера - макарони со кашкавал - заспивање со млеко - сабајле во 6 пак млеко
D: banana, kapona ovesni i jogurt R: imav bulgur so mesan zelemcuk ama ne go bemdisa pa morav palenta nabrzinka da zbrcam, ja jadese.so sirence i patlidzan V: griz so urmi kokosovo inrogac. U: jabolce
D: banana+ zolcka + med R: pire+ domasni pleskacici V: popara so kiselo mleko+ potpecen susam ( me pukna so susamot ) Uzina: ovosen jogurt od borovnica, krofna, gricki
D: malku smoothie banana, visna portokal. Potoa teleska corba vo kafance R: lazanji se nadevam deka ke jade probuvam za vikend da ne i pravam posebno. Vcera ne mi uspea da vidam denes V: lebce so pavlaka U: biskviti jabolce
ПД : Мед и семе од коприва Д : Мелена плазма и млеко У : Банана, јаболко, сок од портокал, урми и овесни снегулки Р : Пилешко, компир, морков, млад кромид, магдонос, маслинов, куркума и малку хималајска сол В : Палента и кисело млеко
-супа со букви па до додадов сецкан морков,пашканат и целер -домашна пита со праз -компир манџа(пилешко,морков,грашок и компир) -јаболко -кисело млеко и корнфлекс
д-смути од малина аронија,јагоди банана и киви со неколку плазма бисквити у-лиснато со јогурт р-гравче тавче со морков магдонос,кромид и ќофтиња(малку зелка салата дека нас не гледаше дека јадеме не за друго) у-корнфлекс со млеко в-варени јуфки со сиренце
Dorucek tost so kremsir I kaskaval Rucek supa , pecen kompir krstavica sveza Uzina jabolko i cokolado kinder Vecera lepce so ajvarce I malku jogurt
Денешното мени: - појадок - сарма од блитва со кисело млеко (барала од вчерашниот ручек кај баба и ) - ужина - јаболко, лешници, крем банана - заспивање со чај од нане + лажиче мед - ручек - грав (+ малку семе од коприва), краставица - ужина - портокал, житни бисквити - вечера - леб, ајвар и сирење - заспивање со млеко