D: banana + jagodi+ mleko R: mangja so kompir+ morkov+ meso+ melen domat V: pahovana zdenka (2 zdenki)+ kaskaval+ kefir Uzina: pecena tikva+ secer vo prav, smoki, edna casa cedena kalinka
Naseto meni posle 15h. r-oriz so pilesko meso kromid morkov kari magdonos,i taratur salata u-smudi od jagodi aronija banana visni,i nekolku biskviti plazma v-tikva pecena so cimet
Денешното мени: - појадок - баница со сирење и праз + кефир - ужина - јагоди, лешници, киндер јајце - ужина - мусли со малина вкус (ова пред спиење сама си го бараше) - заспивање со чај од нане засладен со мед - ручек - зелечукова тава со ориз, брокула, лук, кромид, компир и морков - ужина - јаболка, житни бисквити - вечера - марула, туна, пченка и млад кормид - заспивање со млеко - млеко пак во 6 сабајле (ако се разбуди, се надевам нема )
-кисело млеко и домашна кифла -цеден лимон -краставица па супа -печено пиле со печен компир морков и тиквица -калинка и јагоди -тарана и сирење
Нашето мени после 15ч. р-компир манџичка со чадени ребра,и салата краставици(ги обожава) у-смуди од аронија вишни,банана киви и јагоди(витаминско ради имунитетот секој ден му давам само зависи што овошје имам дома при рака) в-палента со сирење
Скоро 15 месеци дете. Мени од вчера: Д: јаболко, аронија, сува кајсија и гриз У: банана Р: телешко месо, брокула, кромид, морков У: пудинг од Хумана В: Ку-кус со абц и јогурт
D: mn malku smoothie banana portokal visna aronija ( nesto slabo mi jade ovosje a i generalno sve ) Jufki so sirence R: kompir mandza so mevce, morav da ja izblendiram inaku mi plukase V; pcenica so urmi rogac i sok od portokal, mn malku izede Nekako ne mozam da infatam red pred spienje da ruca ili ne sum stignala da i napravam rucek od dr obvrski ili pocnuva od 11 da kenka za spienjei cica pa besnee dodeka zaspie 12:30 - 1 ja faka pa dodeka se rasoni i nekogas 4 ne faka da ruca. Mislam deka e toa mn kasno zatoa posle i vecerata alabo ja jade. Vo kolku vi rucaat vas decinjata?
Posle nekolku dena domasno pripremeno D: ceden portokal+cedena mandarina+ banana + griz R: mangja so staven+ oriz+ meleno meso+ morkov+ kiselo mleko V: proja so staven+ sirenje+ jogurt+ susam Uzina: gricki, edna casa cedena kalinka, kroasan
Вчерашното мени (бајаги обилно) - појадок - јајце со урда, домат, краставица и две парчиња леб - ужина - јагоди, мрсна торта, смоки - ужина - мусли со млеко - заспивање со чај од нане +лажиче мед - ручек - ориз, пилешко месо и салата од краставица - ужина - квики, јаболко, чоколадо - вечера - палента со кисело млеко - по вечерата побара само кисело млеко да јаде - заспивање со мн. малку млеко (не ми е јасно како не исповрати на крај сЕ) Денешното мени (понормално засега) - појадок - пенерлија со кефир - ужина - јагоди, мусли со млеко - заспивање со сок од цвекло,морков и јаболко + цеден портокал + маџун - ручек - болоњезе со шпагети - ужина - јаболко - вечера - пченка - заспивање со млеко @M&M Ќе го напишам нашиот ред, отприлика вака ни течи денот: појадок - околу 10 (скоро два часа после будењето) ужина- околу 10:30 поточно веднаш по појадокот, нешто ко десерт и доаѓа ручек - околу 15 :30 ужина - во 16 веднаш по ручекот вечера - 21:30, некогаш и 22 не наоѓа
Сладолед https://www.facebook.com/officialgoodful/videos/1546819088721885/?pnref=story -млеко -лебче со малку јогурт -сок од портокал, краставичка, лебче, благце -лосос со зеленчук -ќе ја понудам 1 киви -за вечера не знам...во последно време само млеко бара и в кревет..и тоа не го допива,заспива.
На мојата ручекот како вечера и иди во 5 или 6 дури ручаме, ама ми одговара...кога спие и го спремам. Во 8ч. млеко си бара...без млеко не ни почнува денот. Во 10ч. доручек Околу 12ч. сокче (обично излезени сме тогаш во парк или на кафе во комшии...ако сме заседнале на кафе ужината таму ја јадиме....торбето секогаш си го носиме ) 13ч.-ужина Заспива кај 14-15ч. и се буди кај 17-18ч....ручаме тогаш...па пак шета со тато. Кај 9 вечера...ама како што пишав во последно време за вечера млеко ми бара...инаку си имаше млечен оброк....не ја форсирам навечер да јаде, ако и е полесно на желудничето со млекце, ок ми е. Една ужина имаме,ама пак и сокче и давам. Битно ми е ручекот да и е изеден. Фала богу кс е добра.
Rano stanuva i uate cica ne pie mleko. Me nervira malku so cicanjevo mislam poradi toa ne mi jqde dovoln9 zavisi od denot. Ovie 2 dena epten zabusava. Denes dal da pisam sto jadese nekako haotucno amq aj: D: od naseto smoothie banana jabolko visji aronija I portokal so rzani snegulki i toa sto ostana od pcenicata od vcerasnata vecera. Bas buckurus ama.ubavo bese R: probav malku leka so praz morkov i tikvica. Nadvor ja hranev ama mn malku izede. Vtor obid riba izede 3-4 zalc8nja i malku patlidzan pa posle nekoe vreme probav pak so lekata ama slabo V: palenta so rendano jajce najuspesen obrok obicno so palenta nema utka ama pa ne go izede celo Mn barase da cica denes nesto nervozna mi bese a toa i e kako lexilium Машала колку убаво си јаде. Ние почнуваме од 8 со јадење станува накај 7 некогаш и порано. Многу почна да станува пребирлива незнам веќе што да и нудам зада ми изеде убаво
Д: Банана+жолчка+мед+млеко Р: печена риба( MM ја донесе готова испечена) + варен компир+ цеден сок од калинка( ова и е омилено сега) В: попара со кисело млеко+ потпечен сусам+ јогурт. Ужина: кифла со крем( шетаа со ММ па тоа му купил), грицки, овошен јогурт
Вчерашно мени, d-смуди од аронија свежи јаболку,вишни и банана со бисквити u-кроасан 7 дејс r-компир печен под фолија со м.масло хим.сол морков ,црн бибер, млад кромид,пилешки стек печен на скара,плус зелка салата со рендано цвекло u-животинско царство со малку смоки v-домашни мекици со чашка јогурт Денешно мени после 15 часот, u-ужинката од градинка му јадаваат кога го земам после 14 и 30 ч, претежно е лења пита перек , или лиснато тесто си го јаде додека да стигнеме r-Грашок со телешко, кромид, магдонос, доматен u-Банана v-Палента со рендано сирење и кислео млеко
Вчерашно мени -Пред доручек,цеден сок од портокал и мед Д- лепчиња со јајца пржени на тавче за палачинки со јогурт и овчо сирење У- јаболко Р- полнети пиперки и марула У- Оревчиња,бадеми В- Супа со зеленчук @M&M и нас секогаш ручекот ни е кога ќе стане од спиење после 15 часот,никогаш не ручала пред спиење освен во градинка
Исти сме и ние дома, нема шанси да руча пред спиење, во градинка ги гледа децата и со нив супер ,само мене ми танчи живци за јадење само се караме без докторката ништо не прајме
Jas okolu jadenjeto najveke se nerviram sto saka sama da jade.Dobro e da jade sama, no ni trebaat 20-30 min dodeka izede, pa ce se izvalka, ce go mesa jadenjeto i edvaj se vozdrzuvam. Vo gradinka gi ucat sami da jadat. Denesno meni: D: cokolino+ plazma+mleko R: grasak+ morkov+ brokula+ lukce+ svinsko meso V: vareni makaroni+ domatno pire+ parmezan+ jogurt Модератор:Ве молиме пишувајте кирилица
Нема што да се нервираш,исто сме и ние,се прља,и капе,па збори нешто кажува ама важно седи и јаде и најсмешна ми е ќе рече "паив љом" дека се направила лом,и после вика "нито пееме"(ништо ќе го испереме).И јас се нервирав едно време,ама подобро да се стекне таа навика од мала,во градинка ги учат така дека сами треба да јадат и дома борба се води ,сама и ништо повеќе и строго на маса и столче, Ики па знаеш има деца на школо одат и уште мајките ги хранат,па и тоа не ми се свиѓа,уживај си само нека јадат они.
Блазе вас сами ко сакаат да ви јадат...мојава не можам да ја натерам. @iki26 Супер за 20-30 мин ако јадите...мојава некогаш 1 саат ја фаќа. Ако и ја дадам лажицата си игра, не јади и сето наоколу го фрла и не седи на едно место .Дури и со нас да ја седнам на маса, не може да дотрае седната (не е бељаџика инаку, не е премногу активна, ама кога јаде ете не може да доседи). Доручекот и ужините сама да ги јаде пресреќна ќе бидам...за ручекот тешко сега за сега...битно од некаде да почнеме. Лошо е што како што кажува и @M&M исто како нејзината пребирлива е многу....на една рака се брои тоа што и е по кеиф. Има деца што ќе им дадеш ќе си каснат...мојата денеска сака банана, па 2-3 дена неќе....некогаш сама знае да си земе и донесе тоа што и се јаде....али зборот ми е многу често ми го одбива тоа што ќе и го понудам, ете оти тој ден не и се јадело баш тоа. Е кога не види седнати сите на маса бара од се што јадиме да проба....ако не и се бендиса, плука . Пред спиење нема шанси да ја наранам....едноставно уморна е, нервозна....кога ќе преспие успеваме да се нараниме. Јадењево кошмар ни е. -млеко -банана,киви -пржени печурчиња, лебче, сок од портокал -манџичка спанаќ со јајце и ориз + сиренце и јогурт -чоколино (одамна немам направено)
Среќнички сте штом сами ви јадат децата, па колку и да не се умешни во тоа доволно е што прават обиди. Развиваат моторика, стануваат посамостојни - тоа се доволно силни причини за да не се лутите на сите изшлакани блузички. Мојата не сака сама и тоа е... Ама сама сум крива, кога таа сакаше да јаде сама јас велев - неее,ќе се извалкаш . Е сега она мене ми вели - Бљак е сама да ручкам, ќе се извалкам! Откако почнав да ја терам сама да јаде започна и ужинката да ме тера јас да и ја давам,а барем овошјето насецкано во чинивче го јадеше сама, боцкаше со вилушка. Сега и тоа нејќе. А ручка супер,на прсти се брои тоа што не го сака. Ама мора мама да ја храни - лигавеш невиден! Вчерашното мени: - појадок - солен куглоф (со морков, магданос, кисели краставици, шунка, маслинки и кашкавал) - ужина - сладолед, смоки, густи сок од праска - ручек - помфрит со сирење, салата со домати краставица и кромид, пилешко на скара, лепче - ужина - банана - вечера - јогурт со овесни снегулки - заспивање со млеко Денешното мени: - појадок - овошна салата (банана, јагоди, јаболко и ананас, лимонов сок и чоко прелив + сецкани ореви) - ужина - домашна кифличка - заспивање со чај од нане со лажиче мед - ручек - пастрмка, ориз и моркови салата - ужина - овошје - вечера - тостирано лепче со кашкавал - заспивање со млеко