И јас не сфатив зашто се толку скапи тие подлоги. Земав исто од Бекутан за една употреба да ги пробам ама не гледам причина да се фрлат толку пари за подлога. Да можеше бар да се здипли и да си ја ставиш во торба за искачање, а вака само за дома според мене е премногу. И тетра ќе ми заврши работа.
Тетра јас постелав за спиење, а за пресоблекување такви на бекутан. Којзнае колку пати ми се измочкал додека да сменам пелена. Ма и каки, некогаш кога ке кренеш нозе да смениш памперс се случува трт. Подлогата е мала и ке треба да ти стои на едно место, а ти сигурно цел ден нема да седиш само во една соба. За излегување исто овие на бекутан, после тоа ја фрлаш да не внесуваш дома нечисто од надвор. Пдлоги можеш да земеш залихи, нема дс ти останат, јас сеуште ги користам.
Јас размислував така и кога си дојдевме дома ми измоча 5 подлоги, па си го земав оваа за пресоблекување. Пребришуваш со алкохол и готово. Ни периш, ни ништо. За дома каде, каде по згодно. За надвор си носев од тие за перење.
Може и јас ќе се предомислам кога ќе се породам Колку и од каде ја купи подлогата и кои се тие за перење? Овие од бекутан мислам за една употреба се.
Подлогата е од Чарли Бејби 700ден, ама ја има и во други бебешки продавници. Верувај многу ја искористивме. Уште ја користам 15м е, бега, се врти, да не е она ќе се сокапам перејќи каки За перење имаш од една страна платно од друга мушама, конкретно моите ги земав од Џамбо. Не ти се исплаќа со тие за една употреба. Кога е бебе на секое мењање пелена знаат да мочкаат, некогаш и да се искакаат, па ти иди по 6,7 на ден.
Подлоги уште користам за преслекување 17 месеци уште некој ден, ја сечам на пола и ја користам се додека не ја помоча, некогаш и 1 недела со 1 поминувам, го чекам да се помоча во памперсот и не ја моча подлогата тетра за под глава обавезно ставам, навика ми остана. А до кај 5 месеци користев една од чико мала како мушама мека беше, се виткаше, поколон со количката беше, после се искина и ја фрлив.
Имав и јас таква ама не ја користев, нова си заврши во канта. И мене ми е навика, не може тоа нежно лице да го ставам кај што ние седиме.
исто И за доење користев до 14 месеци, на раката моја ставав и таму си лежеше, тетри секаде со мене, ако спиеше некаде на гости обавезно ставав под главчето кај мајка ми имам 2, 3.
Употреби на тетра колку сакаш. Имам две фенси од ваикики и ги чувам за пред народ, најчесто да ја покријам количката кога ке заспие да не му смета сонцето. За доење да не тече млеко насекаде, знае да цица па да се тргне и да разгледа што има во собата.
Jas ne koristam nikakvi podlogi koga menuvam peleni samo koga e kakana stavam od tie za. edna upotreba I tolku nitu ednas dosega mi se nema izmocano ili iskakano na podloga a i taka koga menuvam peleni a veke sme 17 meseci
Незнам за кои подлоги зборувате дека се скапи но ако се овие, има и зашто е таква цената: Ако добро се сеќавам само овој дел е 1800 а се става врз креветчето или врз комода за да биде стабилно ем на повисоко да не трпи кичмата. Јас го имав со се сталак и кадичка комплет, бидејќи ми требаше да биде повисоко ради мојата висина и да не се наведнувам (врз креветче ставено е пониско) и е најискористено нешто за кое сум дала пари. Ја користев до 14 месеци бидејќи ќерка ми беше големо бебе, и после ја дадов на користење за друго бебе.
Ваков вид подлога за пресоблекување зедов од Енци Менци Мека е и обложена со мушама, планирам да ја користам над комодата со фиоки, по порачка ми прават дел каде што ќе влезе подлогава. А башка купив за една употреба и од фротир со мушама од долната страна за да не пробива.
Истата ја имам, најискористено нешто. Шо дека е женско моево, стопати на мажот ми му се има помочкано (тој еден сат ја игра така без памперс)
Да понудите од аптека за бебето што да земам пошто немам ништо земено.. Шише, цуцла, козметика.. Имс еден куп видови и избор и незнам од кои и што да земам
Козметика веледа е најдобра ама најскапа. Хип е исто многу добра, прилично поевтина. Јас од раѓање бањам со гел и мачкам лосион. Обавезно павловиќева и крема со цинк ако се зацрви газето. Цуцла можеш ако сакаш, ама по дискусија со членка упатена во доење @Kaetana дознав дека може да влијае негативно на доење. Шише исто не ти треба за почеток.
Јас вакви користам подлоги , околу 150 ден 10 внатре, многу ми се практични и економични. Има и во дм на бејбилов со цената се слични. И тие се многу убави.