Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    јас немав млеко и никогаш не воспоставив лактација и шише ми требаше веднаш...tommee tippee се квалитетни, а цена средна, и додека работев во аптека најмногу се трошеа. Од козметика почнавме со Weleda, имаше на акција купка и шампон 2 во 1 со крема за пеленска регија. Кремата е врв. Малиов после доби атопичен дерматит па менувавме. За цуцли имаш и едни нови коишто баш се за стимулација на доење на авент, а мислам и по приватниве клиники ги даваат

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Joki99

Joki99 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    444
    Jas koristam od tommee tippee i sisinja i cucli i sum prezadovolna . Kozmetika koristam hipp

На thelittle17, eta, BY<3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Јас користам авент шишиња,а сега планирам за ова бебче томи типи.Козметика купка чико и млеко чико,за црвенило пеленска регија од зегин фризидерм со камилица и цинк ми се покажа најдобра а како крема исто за пеленска регија секој ден користам бекутан хидратна крема.

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Козметика за едното користам Еуцерин, црвена линија така ќе биде и за бебуш. За пеленска регија планирам павловичева маст. Шишиња и цуцли за почеток не ти требаат, ако планираш да доиш, калма на медела шише, го фалат како најдобро со оглед на тоа што млекото не тече лесно па да се навикне бебуш на шише. Чепкалки за уши (бебешки) со нив после бањање му ги чистев ушињата.

На prinstongirl2 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  5. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.982
    Допаѓања:
    1.735
    Со ксков лосион мачкаш и која крема со цинк ја користиш

6. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    @prinstongirl2
    Јас од козметика користам Веледа шампонче и гел 2во1.
    Во почеток за тело за мачкање користев Јекодерм сега користам млеко Риластил за сува кожа. Шишиња на Чико а цуцла на томи типи.

На eta и Frosty! им се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.364
    Допаѓања:
    18.587
    Јас користам крема со цинк Судокрем, а лосион и купка Еуцерин пх5,црвена линија

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.820
    Допаѓања:
    18.639
    Веледа гел 2 во 1, 600 денари се 200 мл. Моментално се на акција, крема со цинк, која е 450, и гелот за 769 денари. Лосион исто на Веледа, а имаш и крема. Со невен линијата, жолти пакувања, нема да ги утнеш.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Не знам дали прашањево е за тука, но бидејќи дискутираме за Веледа, сакам да прашам што е подобро за почеток, масло или лосион за нега на кожата на бебето после бањање?
    Не би ги купила двете за почеток, сметам дека помалку е повеќе кога се работи за нега на бебешка кожа, дури читав дека во првите денови за бањање може само неколку капки масло да се стави во водата и дека е доволно само тоа. Совет?

10. Joki99

Joki99 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    444
    Jas mackam so jekoderm posle kapenje ubavo ja omeknuva kozata

На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    6.404
    Jas samo maslo stavam vo vodata ponekogas i malku majcino mleko drugo nisto od kozmetika.

На dunika и Thallia им се допаѓа ова.
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    25.656
    Јас имам плик организатор за пелени,марамчиња и во него мушама здиплена. Иначе за дома пошо имаме и кученце земам подлоги за една употреба секако паковање и знам да и редам и такви.

13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    25.656
    Јас купив еден куп алишта 56 број, 2 пати некој облече и толку. Посебно бундички теди и имав купено.. страшноо јануарско бебе демек да е модерно, кај тој црф ќе го дотеруваш така. Перница имам, не и ја ставам ја наоќам одпревртена излизгана од на неа, од Авент имам апарат за топлење млеко или кашички така ми стои, можеби ајде за каќички некогаш ќе го употребам, шишиња имам еден куп дома со надеж дека некое ќе фати ама не ги одбива сите оти цице на мама е најубаво, памперс 1 повеќе паковња деф не одма се префрла на 2ка, па подобро само 2ка да се купи, кондурчиња исто пред време купив со волничкс за на зима, тек сега и се точни хаха, капче ако е летно бебе (па ни за зимско за дома нема потреба)

На Kitten, eta, PurpleMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.820
    Допаѓања:
    18.639
    Јас на почеток купив куферче со гел за бањање, крема и крема за пеленска регија. Од кремата сум презадоволна. Зборам за оваа Screenshot_20200612_120426.jpg
    Сега синко го мачкам само на лице со оваа.
    Потоа немаше акции, па купив лосион, исто сум презадоволна. Поевтина варијанта е лосион, затоа зедов.
    Пред некое време купив заштитен фактор, имаше акција со масло. Маслото го ставам во вода и убаво е. Сепак, мислам дека крема или лосион се подобра опција за мачкање. Маслото ја прави кожата нежна, ама нема таков ефект како кога ке намачкаш директ на кожа. Плус, првите недели кожата се обновува.

На Kaetana и Thallia им се допаѓа ова.
  15. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Доколку нема проблематична кожа бебето, нема потреба од никакви креми и лосиони, ни на лице ни на тело. Мојата е со дерматит, па користам таква колекција. Ама еве веќе 2м нема егзем никаде и не и ставам ништо после бањање. Посебно летно време, се потат, уште лосион му фали.

На Yowannty, Thallia и SanelaS им се допаѓа ова.
  16. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    а со што ја бањаш, пошто и моево има дерматит, го бањам со Биодерма и мачкам Цикапласт и не поминува

17. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Биодерма атопик купка, не маслена. Ставав со Биодерма атопик крем за тело.
    Многу зависи и од што му е.
    Мојата додека ја доев беше постојано со дерматит,затоа што јас конзумирав работи што и сметаат, колку и да пазев. Потоа и се појавуваше само при нешто алергено.
    Сакам да кажам дека за сега само храната и влијае, надворешни фактори не. А има дечиња што му смета и вода, полен и сл.

18. Ines24

Ines24 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2020
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    130
  19. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Вo Pi ki бебе маркет имам видено, а мислам дека можеш да најдеш во сите продавници за бебешка опрема

20. enaena

enaena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    123
    Мајки хелп. Бебе ќе се роди крај јули почеток на август, и јас стварно незнам како да ќе го облекувам, кратки, долги, бодиња дали и со каков ракав, што за од болница.. првото ми е родено јануари па знаеш се на долги, вака во најжешкото незнам дали долги или кратки би носело, барем првиот месец...

На Broken♡ и Среќичка им се допаѓа ова.