1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што сè е потребно за новороденче?

Дискусија во 'Бебе' започната од flowergarden, 20 февруари 2012.

1. bile1986

bile1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    186
    Ќерками се роди пред нова год во најголемиот снег па ниту еднаш не и ставив хулахопки дури и од болница ме советуваа да не и ставам.капче и ставав само кога излегвавме дома не

На IveBrajan и PUPICA им се допаѓа ова.
  2. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Мачите крпи се наоѓаат о тоа како. Мене најмногу ми користеа за после миење на газето. Уште користам само сега поголемки оти дома се миеме, не користиме влажни марамчиња. Кога ќе попорасне бебушот ќе треба и за лице и рачиња...

На awl и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  3. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Хулахопκи планиρам затоа што облеκата е пρилично тенκа, не планиρам да му κупувам плишани ρаботи, бρојчињата на хулахопκите одат од 0-6 месеци таκа да таман од септемвρи цело зимо ќе го фатиме. Плус κај нас е ладно иаκо се гρее, сеκој си знае за себе κаκо му е аρно таκа пρави. Списоκот го планиρав сама споρед нашите потρеби, затоа неκои ρаботи ги нема на него κаκо што се κенгуρ, подлога за пρесоблеκување, стеρилизатоρ, бенκици κои нема да ми бидат потρебни а неκој ги κоρистел-јас нема да ги κоρистам. Сеκоја жена ρазлично исκуство има аκо таκа гледам јас ништо нетρеба да κупам.

Последна измена: 13 јули 2015
    На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Јас перницата за доење ич не ја користев, се породив во јули со царски,само ме потеше и тоа баш на раната.
    Зимото син ми имаше 5-6 месеци и му облакав термо панталони, хулахопки ни еднаш не му облеков. Од дома во кола, од кола пак во затоплена просторија, многу ретко шетавме надвор по студови, дури една жена ме искара како голо сум го шетала детето:) а он цело зимо ни еднаш не се разболе, ни носе да му се растече.

Последна измена: 13 јули 2015
    На IveBrajan му/ѝ се допаѓа ова.
  5. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    На κρај κρаева аκо му е топло ќе го оставам само по хулахопчиња и боди да седи по дома, не сум ρетаρдиρана бебето да ми умиρа од топлота а јас у сκафандеρ да го чувам...незнам што ме мислиш ти мене хахахах

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.597
    Допаѓања:
    76.828
    Abe dobronameren bese sovetot :D znaes sto maka se tie hulahopki obleci sobleci... A malite bebinja posle sekoe cicanje kakaat :D bolje zivri takvi posirocki so zatvoreni stapalcinja da mu oblakas za po doma... a hulahopki koga ti e merak zemi si edni, moze i stvarno kje ti zatrebaat za nadvor :) Kje vidis deka nema da gi koristis bas mnogu :D

7. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    За дење имам κупено дводелни κомплетчиња со ѕивρичκи, а за навечеρ за спиење шпиκозни целосни, баш поρади тоа често пρесоблеκување :) не се сеκиρајте за мене упатена сум во тие ρаботи, може ова ми е пρво лично мое бебче ама многу бебиња низ ρаце ми поминалее :)
    Можеби беше добρонамеρен совет ама ρеченицата деκа нема да го носам на сκијање знам κаκо беше κажана!
    Тоа што таа не го знае е деκа не сум неуκа и деκа имам исκуство со бебиња, не ми тρеба таа да ме пρосветлува. :D:D
    Сеκоја мајκа си знае што е најдобρо за нејзиното бебе, едно е да дадеш добρонамеρен совет а дρуго да бидеш дρзоκ и аρогантен деκа бебето немало на сκијање да го носам!8) Од κај знае таа може и ќе го носам!

На rose60, Eli23 и mariz им се допаѓа ова.
  8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @<3 pleza4e <3 Извини ако те навредив...Те имам прочитано во неколку теми,очигледно твојот „тон“ на зборење не е соодветен. Во ред. Велиш многу бебиња ти минале низ рака и не знам што, епа тогаш не барај совети овде. Ти посакувам секое добро.

На Linn1, stefanija70 и Kaffe им се допаѓа ова.
  9. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Не побарав совет- туку го споделив мојот список за да му се најде на некој. Да ми требаше совет што да купам ќе прашав!
    И да- многу бебиња ми поминале низ рака-најверојатно и твоето ако си од Македонија и 100% сум сигурна дека доколку објавам моја лична фотографија на форумов 90% од мајките ќе ме препознаат која сум.
    Поздрав!

На rose60, mariz и Eli23 им се допаѓа ова.
  10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.838
    леле, се надевам искрено по добро ќе те познаеме :D
    Оти знаејќи какво ни е здравство генерално и персоналот затоа... :D

На rose60, stefanija70, Kaffe и 4 други им се допаѓа ова.
  11. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Не се секирај не се сите забегани:D:lol:
    :D:D:Dа можеш да замислиш мене како ми е, затоа што знам кој, што, како, каде се прави:D

На rose60, Eli23 и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.947
    Допаѓања:
    327.089
    Емм ти Тодоров да не си а овде лажно се претставуваш :D

На artemidis, irenna, TIGARCE86 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.667
    Тодоров па и труден ?!?

На rose60 и slobodka им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.947
    Допаѓања:
    327.089
    Тоа е веке дупла беља :rofl:

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    :D:D Ај можеби ќе се смилувам да ве почастам неκој ден со фотогρафија:D ама исκρено не веρувам, баш поρади таκвите κаκо девојκана погоρе:D
    Доста ја угушивме темава со оф- топиκ:P:P

На rose60, zuto, TIGARCE86 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Чекај да си го копирам списокот :D доста е долг, нема шанси да заборавам вака нешто срцка. Мојот список беше пола од твојот, ама твојов е сеопфатен ми се чини. :inlove:
    Знам дека не бараш совет, ама мој совет ти е :D, не му се замарај и купи си што си мислиш.

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Да се вратиме на темава :))) Викендов моите ме изненадија со тон облека - шпихозни, бодиња, онакви пешкири со триаголник за главчето, лигавчиња,постелнинка, пижами - едноделни - ептен ама ептен фраерски. Сестра ми се потрудила преку пријатели од америките да ми ги нарача и да ги испорачаат на време пред да почнам со купување на овие работи, скрос се мрднав од радости, ама и доста ми намалија од списокот :)

На irenna, danichap, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    @<3 pleza4e <3 се надевам не замарам со прашањево, ама какви се тие тетра пелени? Оние памучнине што ги користеле порано или некои други специјални?
    Прашував мн другарки што пелени користеле, обично памперс ми препорачуваат од сам старт. Искрено ми беше срам малку да ги прашам за тетра пелени кои се.

19. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Да тие се тетра пелените, порано што ги користеле како пелена или што ги користат за широк повој.
    Доколку планираш да ставаш широк повој ќе ти треба и шведска пелена, јас не планирам да ставам туку ги планирам за друга намена :D:D
    За забришување на бљуцнување, за под бебчето летен период во количка, за бањање под главчето во кадичка, кога не сум дома под него да си постелам дали тетра пелена или тенко ќебенце небитно за пресоблекување. Барем 10 ќе купам за да ми се најдат, убави се меки памучни.
    Инаку за пелени најверојатно и јас памперс ќе купам за почеток, за понатака ќе видиме.

На awl, joy1 и Eli23 им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.947
    Допаѓања:
    327.089
    Тетра се користат за широк повој,како коцка голема се.
    Јас и на местото каде што лежеше на кревет постилав по една за да биде на чисто.

На awl и Eli23 им се допаѓа ова.