Јас од комплетиве сега што ги купив некои бодиња од 0 до 3 се колку други од 3 до 6. Некои помали некои поголеми. Зависи од брендот. Баш прееска ги споредував па така и ги сликнав. Ако бебето ти се роди од 3 ипол кила па нагоре, 56ките 2-3 недели ќе ги користиш.
Колку што јас сфатив од што читав по форумов, за од болница може помало комплетче од 56 (освен ако не се роди поголемо бебе), а инаку за првите три недели до месец 56 (0-3м)е ок. За понатаму 62 (3-6м) ќе си земеш, ама за почеток мислам дека е подобро повеќе 56ки да имаш и две до три 62ки.
Јас зедов од тила пријатен материјал е нема многу избор на дезени ама оваа со диносаурусиве не е лоша
Зошто ти се шведски? За широк повој? И јас купив, па така ми стојат. Во Систина ни рекоа широк повој да правиме со уште еден памперс, свртен наопаку.
За од болница најверојатно и во 50ка ќе плива (освен ако не се роди екстремно големо). 50ки ние 2-3 недели носевме, па 56 до кај 2 месеци, а после 62. Е од 4 месеци натака веќе не растат бебите толку интензивно и повеќе ќе носат. Ова грубо речено, инаку броевите везе немаат, особено на турските работи. Гледајте по големина, бебе носеше 74 шпихозни на 2 месеци турски од маалски бутикчиња, а реално сега на 7 ипол месеци е 74 од ваикики пример..
За новороденче, секогаш тие што не знаат еве и јас пред да имам беба, као демек за сега да носи кога одев на повојница, носев според месеците ама воопшто не е така.
Сега ваш спона една мајка во групата за до 6 месеци и ајде реков да ви пишам и вас тука. Топло ви препорачувам да си купите марама и во тоа да си го научите бебе. Посебно тие што ќе се породат во есен или зима. Беба ужива кога е впиено во вас, спие мирно и слободно можете д се средите, да направите ручек или да излезите без да се мислите што ако не сака во количка, па почне да плачи на сред пат. За мене марамата беше спас, како мајка на едно плачливо бебе кое ни како новороденче не сакаше да спие, во количка се понашаше како да има боцки на неа.
на се што купив стои на етикета на пример 0 до 3 мес и плус пишува на пример 60цм 79цм и така по некој редослед отприлика купував за горе доле до 3 месеци да сум закрпена со облека. Од 56ка па нагоре ги земав помало немам
И јас сакам да носам бебе во марама, не во кенгур. Од каде ја зема? Може ли линк? Практични и лесни ли се за местење?
Мојата е од Австрија ама има и тука во Веве Хоум,Крш или тоа Ело на Инста што имаат страна. Лесно е за врзување многу, на нет има објаснато. Е сега јас ја носев во марама накај мене свртена како што е правилно за почеток, а после 3 месеци маж ми во крнгур за на напред, а ако беше за спиење јас во марама. На грб немам пробано.
Мајки еден совет. Постела да купам неколку со се јорганчиња или само со чаршавче и перниче, колку реално се корисни јорганчињата во комплетите?