Многу се 20 тетри ако не користиш за мочкање како за нас што користеле. Доволни ти се 10, можеш и 2 3 поголеми да земеш, во ваикики ги има, малку се и поскапи, 150 200. Ракавици не ти требаат. Чорапи не ти требаат многу, за новороденчиња скоро се е со ногавица. Јас синко во шпихозни го шетав. Истите работи му беа за дома, гости и шетање. За бебе се е убаво и слатко. Сите алишта се носат кратко, па не чувај ништо за некаде. Облекувај се. На синко на 3 недели му менував број првите месеци.
Тетрите универзална рабoта. На пoчетoк ставав ширoк пoвoj мнoгу кратoк периoд. Имав чуствo дека бебевo не гo трпеше и тргнав.
На се ова за користење на тетра пелените да надоврзам јас ги користам и за капење почна да се плаши од вода и да не сака да го капам па го замотувам со тетра и после постепено го одвиткувам ко ќе навикни за да не ми плачи...а и под него ставам тетра за главчето..овие 10 сигурно се од белите тетра ако докупуваш земи си со дезени поинтересни се јас такви носам секаде со мене за да му постелам некаде ако треба да го легнам или за да го покријам а е жешко за кебенце.. Широк повој ставав скоро две недели ама ми беше мачење на бебе така расширено и баталив па еве супер му се развиваат колкчињата и без него
Здраво мајки, ве молам за мислење дали ваков релаксатор би бил корисен за новороденче... Гледам се прави и како класична корпа со вибрации па дали би можело бебето да спие преку ден во него ? https://bebehome.mk/product/tiny-love-релаксатор-cosy-grey/
Јас ваков земав од причина што се прави и како корпа на рамна основа и може да спие преку ден - нели во релаксатор се под агол и не смеат долго да седат. Лесно е и за пренесување, па додека е бебе може да си спие во него негде на гости или ако одиме на друго место.. Така барем замислувам, ќе видиме дали ќе сака бебе да седи и дали ќе биде изводливо ова што го планирам
https://www.encimenci.com.mk/multifunkcionalno-stolche-baby-hug-4-vo-1-glacial-chicco-791732100 еве ви еден предлог, мислам дека е доста практично и ќе се користи подолг период
му го имам фрлено окото уште пред да останам бремена случајно го видов во продавницата во сити мол, ептен ми се допаѓа што се прави креветче, релаксатор, хранилка и столче, идеално е за мал простор
Јас го имам и сум задоволна Првите две недели нејќеше бебе ни секунда да поседи ама како си расте така му стануваат интересни играчките и си седи без проблем
И мајка ми ми купи 5-6 осмици, оние шведски како и да ги викаат. Она а и сите повозрасни жени околу мене ми викаат женско е, мора широк повој. Ќе видам сепак што ќе каже ортопед, а оние гаќичките што се за широк повој не ме бендисуваат некако, се мушамски материјал или се погодило само такви да видам, па не земав такви. Тетри имам 10на, знам за широк повој по 2 се ставаат и една осмица, врз памперсот. Може и ќе докупам, тие за се се користат. За облека за први 3 месеци веќе имам неколку комплетчиња подарок од кои едно е фармерчиња со џемперче што сигурно само за сликање ќе бидат облечени хахаха а другите се онакви како ѕиврички со горно блузиче на копчање напред, ама мислам сепак шпихозни најпрактична работа се. На алиекспрес имаш шпихозни за возрасни, на задникот една ножица и ете дупка
Мајки, треба да се породам ноември и нарачав од h&m едно мече-скафандерче за зимата, бр.62 е. Да ја менувам нарачката за поголемо бројче или таман ќе е? Ми беше страв 68ца да не е ептен преголемко за бебе од 2-3 месеци.
Од кога до кога би го користеле ова нешто? Не можам да сватам за што све се користи. Чекам внук од брат, го видов и се мислам дал да му го земам за повојница , здравје боже. Внучка немаше вакво нешто. Имаат хранилка , релаксатор , количка , креветче. Ќе имаат потреба и од ова , т.е ќе го користат? Да не биде џабе фрлени пари
Моево е скоро 4 месеци, има нешто над 6 кг и точни му се бр. 62 работи. Но зависи од тоа колку ќе се роди и како ќе напредува за тие 3 месеци. Е за скафандерче можеби е добро да се земе поголем број за да не му е кнап ваљда и за да го носи подолго.
Спојлер @Lovebug01 Неее бе срцка вака ќе изгледа тоа. Само нема да бидам толку секси нормално. Ама и онака пресушивме осум месеци без секс па и не е толку битно, битно лесен пристап.
Ако земал некој од таму работи нека каже како се броевите, мислам дека имам слушано дека х&м се поголеми броевите. Не ти треба 68 ако е така, ќе плива бебе во него.
е па овие ептен дури и секси се хахах ако најдеш кажувај, пошо и мене ќе ми требаат такви за 'брз пристап'